Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Soepel, effectief en pragmatisch

Software koppeling laten maken

Wil je databronnen en applicaties met elkaar koppelen? En ben je op zoek naar een softwarepartij die dit voor jou kan realiseren?

Covadis adviseert je vrijblijvend en kan dit hele traject samen met jou oppakken. We hebben voor koppelingen op maat de juiste specialisten in dienst en kunnen snel starten met jouw koppeling!

software koppeling laten maken
software koppeling laten maken
Welke software kunnen wij koppelen?

Software aan elkaar koppelen

Wij kunnen alle applicaties met elkaar koppelen, mits deze daarvoor ‘open’ staan. Dat wil zeggen dat er een API aanwezig moet zijn binnen de te koppelen applicaties. Via die API kunnen wij communiceren met de applicatie. Is er geen API aanwezig, dan kunnen wij zelf een API maken voor de applicatie. Dit kan alleen als de opdrachtgever zelf de controle heeft over de broncode van de applicatie in kwestie. Kunnen wij in het systeem? Dan kunnen wij de API koppeling maken richting het systeem.

Wanneer je gebruik maakt van een SaaS applicatie, heb jij deze zelf niet in beheer. Dat betekent dat er een API aanwezig moet zijn waar wij de koppeling op kunnen maken, omdat wij anders de software niet kunnen koppelen.

Application Programming Interface (API)

Wat is een API?

Een Application Programming Interface (API) is een verzameling van definities. Een computerprogramma kan een API gebruiken als basis om te communiceren met een ander programma of onderdeel (meestal in de vorm van bibliotheken).

API’s vormen vaak de scheiding tussen verschillende lagen van abstractie. Daardoor kunnen applicaties op een hoog niveau van abstractie werken en het minder abstracte werk uitbesteden aan andere programma’s. Het resultaat is dat een tekenprogramma bijvoorbeeld niet hoeft te weten hoe het de printer aan moet sturen, maar een stuk software aan kan roepen in een bibliotheek via een afdruk-API.

Maatwerk software koppeling laten maken
Maatwerk software koppeling laten maken
Automatisch en snel

De voordelen van software koppelingen

Een koppeling kan op verschillende manieren tot stand worden gebracht. Namelijk met een API, webservice of Enterprise Service Bus. Hiermee wordt de communicatie tussen aanbieders en afnemers van data mogelijk gemaakt.


Door applicaties en databronnen met elkaar te koppelen, kan data automatisch van de ene naar de andere bron overgezet worden. Het grote voordeel hiervan is dat gegevens niet dubbel ingevoerd hoeven te worden. Zodra je ergens gegevens invoert, komen deze via de koppeling real-time in een andere applicatie of databron terecht.

Doordat processen sneller verlopen en dubbele invoer niet meer nodig is, bespaar je op personeelskosten, versnel je bedrijfsprocessen en voorkom je fouten.


In veel gevallen is een API koppeling daarom erg interessant én rendabel voor jouw organisatie. Benieuwd of dat in jouw geval ook zo is? We kijken graag vrijblijvend met je mee!

Enterprise Service Bus

Het kan voorkomen dat je een koppeling wilt maken tussen meerdere applicaties, maar niet allerlei verschillende koppelingen wilt genereren die alle pakketten weer los met elkaar koppelen. In deze gevallen kunnen we gebruik maken van een ESB.

Een ESB zorgt voor een extra 'laag'. Maken we nu een enkele koppeling per applicatie en verbinden we deze met de ESB, dan wordt de data onderwater gekopieerd en naar de verschillende applicaties gestuurd.

Een ESB zorgt bovendien voor extra beveiliging: gaat één van de API's kapot, dan blijft de verstuurde data bewaard in de servicebus tot de API weer functioneel is.

Maatwerk koppelingen

Standaardkoppelingen zijn in feite standaard API's die al ingebouwd zijn in de betreffende software applicatie. LeadInfo is hier een voorbeeld van, standaard gekoppeld met Google Ads en Pipedrive. In die gevallen kun je met enkele klikken een koppeling maken.

Bij Covadis bieden we de maatwerk oplossing wanneer die standaard mogelijkheid er niet is. De grote partijen bieden vaak standaard API koppelingen aan. Word je al iets specifieker (bijvoorbeeld in een niche markt) dan is de kans groot dat jouw software geen standaard API koppelingen kent. Dit betekent niet dat het niet te koppelen valt. Een maatwerk software koppeling is in dat geval een perfecte oplossing om jouw bedrijfsprocessen te versnellen en verbeteren. Bij een maatwerk software koppeling wordt de code op maat geschreven, om de gewenste pakketten informatie uit te laten wisselen.

Maatwerk API koppeling
Maatwerk API koppeling
Groot en klein

Koppelingen door Covadis

Door het laagdrempelige karakter van Covadis zijn wij betrokken geweest bij een grote verscheidenheid aan koppelingen op maat. Hierdoor beschikken we over een breed palet aan specialismen en zijn we thuis in verschillende bedrijfssectoren en projecten. Van groot tot klein.

Voorbeelden hiervan zijn:

  • Timetell - Exact koppeling

  • Administratieve applicatie - Easytravel koppeling

  • Enterprise Service Bus - Sharepoint koppeling

  • Routeplanner - Mantis koppeling

Beeckesteijn, Van Boekel en Venster Techniek

Voorbeelden van onze koppelingen

Maatwerk koppeling voor Beeckestijn

Een koppeling tussen CoachView en aNewSpring door Covadis maakt dat alle gegevens die ingepland worden door Beeckestijn in CoachView, automatisch ook in aNewSpring voor cursisten.


Maatwerk koppeling voor Van Boekel

Financiële gegevens in het boekhoudpakket Datev van Van Boekel worden door onze koppeling automatisch overgezet naar het calculatie- en projectbewakingspakket ITWO. Dat betekent dat Van Boekel projecten nu beter kan bewaken.


Maatwerk koppeling voor Venster Techniek

Onze eigen maatwerk software van Venster Techniek hebben we gekoppeld aan het boekhoudpakket van AFAS. Dit geeft de klant meer inzicht.

Plan hier je

Vrijblijvende videocall

Ben je benieuwd wat Covadis voor jou kan betekenen op het gebied van koppelingen? Onze adviseur Addick helpt je graag verder in een vrijblijvende videocall! Je plant via onderstaande linkje gratis & vrijblijvend een call. Dan weet je direct wat er mogelijk is, zonder dat je ergens aan vastzit!

maatwerk software laten bouwen
maatwerk software laten bouwen
Voor een succesvolle samenwerking

Onze aanpak

Onze teams worden volledig aangepast op de behoefte van onze opdrachtgevers, zowel in omvang als in specialisaties. Hiermee zorgen we altijd voor de perfecte koppeling die bijdraagt aan de groei van jouw bedrijf.

We werken altijd volgens een in overleg vastgestelde ontwikkelmethode, zoals een Agile-methode. En heb je de voorkeur voor een hybride vorm? Dan passen we onze werkwijze daar gewoon op aan. We vinden het belangrijk dat onze ontwikkelmethode helder en overzichtelijk is en werkt voor onze opdrachtgevers. Een duidelijke manier van werken zorgt immers ook voor een duidelijk resultaat.

Flexibele samenwerking

Opdrachtgever centraal

  • Laagdrempelige voorwaarden: bij ons geen wurgcontract of lastige voorwaarden. We werken op basis van vertrouwen. Met laagdrempelige voorwaarden en zonder lange contracten.
  • Flexibele samenwerking: de behoefte van de klant is onze flexibiliteit. Of het nu een enkele ontwikkelaar is of een heel team. Op basis van jouw vraagstuk schuiven we op de juiste momenten de juiste experts naar voren. Zo ben je altijd verzekerd van het beste resultaat. Tijdelijk meer uren of juist geen uren? Geen probleem!
  • IP bij de opdrachtgever: het eigendom ligt altijd bij jou. Zo ben jij altijd in control.
  • Kennis gewaarborgd: we documenteren wat we doen. Heb je eigen ontwikkelaars? Dan kunnen zij er eenvoudig mee verder en ben je niet afhankelijk van ons.

Wij werken o.a. voor

Bolletje logo
Niewestroom logo
Van Raam logo
Venstertechniek logo
Beeckestijn Business School logo
Obelink logo
Ferro techniek
Qoffy Logo RGB hor Zwart blauw
Concrefy logo
Partners in mobiliteit logo
Forever direct logo
Nedgraphics logo
Van Boekel Logo
Lin Qiot logo
Logo logo 1 384x125
Logo Geocare
Connected Green LOGO 1000 TR
Mombarg beton
Morsinkhoff Rymoplast
Logo Spatial Insight 2021
Palmsens Logo
Cooper Vision Logo Groot
Logo Mondriaan Fonds
Senefelder logo
Logo IT Workz 2
Sigmax Logo
Klok icoon

Snel starten?

Geen probleem. Wij hebben een groot team en zijn flexibel ingericht.

Doelgericht icoon

Doelgericht

Nieuwbouw, moderniseren of doorontwikkeling. Altijd met een helder doel.

Puzzel icoon

Schaalbaar en flexibel

Klein beginnen. Groot groeien. Op- of afschalen? Doen we.

Veilig icoon

In jouw eigendom

De software is volledig jouw eigendom. Geen gedoe.

Gebouw icoon

50+ specialisten

Waarom ver zoeken als het ook in de buurt zit?!

Beste icoon

Hoog kennisniveau

En dat houden we zo.

Sparren over jouw softwarevraagstuk?

Covadis addick werkt

Addick Hutzezon

Adviseur

“Benieuwd hoe ons team voor jou van meerwaarde kan zijn? Ik denk graag mee over jouw softwarevraagstuk”

Bel mij: 0633726116

Hoi! Ik ben Addick. Wil je vrijblijvend sparren?

Covadis addick werkt