Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
SNAP: een slimme en effectieve maatwerk applicatie

Een digitale innovatie voor Senefelder Misset Doetinchem

In de dynamische wereld van de drukkerij, waar elk detail telt, staat Senefelder Misset Doetinchem al bijna 150 jaar bekend om hun vakmanschap en toewijding. Werkend met een breed scala aan grotendeels nationale uitgevers en deels internationale klanten, stond Senefelder voor een complexe uitdaging. Een uitdaging die het developmentteam van Covadis met open armen heeft aangenomen.

Case Senefelder Machine 2
De uitdaging

Waarborging continuïteit en het vervangen van bestaande software

Senefelder Misset Doetinchem (SMD) is dè full-service drukkerij van tijdschriften van Nederland en ontzorgt haar klanten vanaf de aanlevering van pagina-en adresbestanden tot en met de verzending en postale distributie naar bijvoorbeeld PostNl.

De verwerking van adresbestanden is in de afgelopen 10 jaar geëvolueerd tot een vrijwel geautomatiseerde productie-flow tot en met de aansturing van productiemachines, waardoor veel handmatige stappen in de loop van de tijd volkomen zijn vervallen. De adressen worden met behulp van inkjet-apparatuur geprint op de folie om een tijdschrift heen of rechtstreeks op de voorzijde van het tijdschrift. De adreslabels bevatten tevens diverse coderingen, waarmee de verschillende postale aanbieders (PostNl, Belgische Post, Deutsche Post, etc.) eenvoudig de eigen sorteerstraten kunnen aansturen.

Case Senefelder Machine 2
Case Senefelder Machine 2

Het programma dat daarvoor gebruikt werd was toe aan vervanging, mede omdat de continuïteit van de oorspronkelijke ontwikkelaar voor de toekomst niet meer verzekerd was. En daarnaast was het gebouwd als een dedicated applicatie die inmiddels niet meer breed ondersteund kan worden.

Het afstemmen van diverse dataformats van verschillende opdrachtgevers en de specifieke eisen van verschillende postbedrijven bleek een ingewikkelde puzzel. Er was behoefte aan toekomstbestendige software en nieuwe functionaliteiten om het proces nog verder te stroomlijnen Hierdoor ontstond een tweevoudige uitdaging: de noodzaak om de software te vernieuwen en tegelijkertijd een betrouwbare softwarepartner te vinden voor duurzaam onderhoud en doorontwikkeling.

De oplossing

Een slimme en effectieve maatwerk applicatie

SNAP, de op maat gemaakte applicatie ontwikkeld door Covadis in samenwerking met SMD. Het idee was slim en effectief en biedt SMD de volgende mogelijkheden:

Uniform invoerportaal: Ongeacht de variatie in dataformats, kunnen uitgevers hun adressen moeiteloos uploaden via het Senefelder portaal. Dit zonder hun bestaande werkwijze te wijzigen, waardoor klanttevredenheid werd gegarandeerd.
Automatische mailing: De adres aanleveraars van de opdrachtgevers krijgen een paar dagen voor de deadline automatisch een email met een link waarmee ze naar het portaal worden geleid om de adressen te uploaden.
Flexibele data manipulatie: Zodra gegevens in SNAP zijn geïmporteerd, kunnen traffic medewerkers de data eenvoudig manipuleren - kolommen herschikken, handige scripts uitvoeren, dubbele adressen verwijderen en nog veel meer.

Maatwerk leveringsinstellingen: Met deze instellingen kunnen de traffic medewerkers eenvoudig rekening houden met de specifieke eisen van verschillende postbedrijven. Per postale aanbieder regelt SNAP dat ieder databestand de correcte adressen lay-outs en maatwerk bundeling voor de diverse leveringen bevat.
Visuele checks en afdrukken: Eenmaal geoptimaliseerd in SNAP, wordt de data naar de verschillende inkjetsystemen in de productie-omgeving gestuurd. Vervolgens worden de adressen op de tijdschriften geprint. Een laatste visuele controle wordt met behulp van camera’s of door medewerkers zelf uitgevoerd. En tot slot worden tijdschriften inclusief adressering verzameld in zogenoemde palletizers, die qua aansturing deels afhankelijk zijn van de codering in een adreslabel en daarna kan de levering klaar gemaakt worden voor verzending.

Resultaten

Stabiele partner en toekomstbestendig

Dankzij SNAP is Senefelder Misset Doetinchem in staat om zowel opdrachtgevers, de interne productie-organisatie en postbedrijven op een efficiënte en effectieve manier te bedienen. Het handmatig en foutgevoelige werk blijft aanzienlijk verminderd, wat leidt tot tijd- en kostenbesparingen en een competitieve kostprijs en een hogere klanttevredenheid. Daarnaast vind Senefelder Misset in Covadis een stabiele partner om hun software van eventueel onderhoud en doorontwikkeling te voorzien.

Senefelder logo
Vanaf de eerste kennismaking was het gevoel goed, omdat de inhoud centraal stond en niet het verkooppraatje. Daarnaast waren we snel in staat door te dringen tot de kern van onze casus en bleek het vermogen zich in betrekkelijk korte tijd te verdiepen in deze complexe materie groot. En tot slot is de samenwerking gedurende het project goed, constructief en effectief en liggen de gesteld doelen binnen bereik.

Henri Holler - Business Controller SMD

Een greep uit onze opdrachtgevers

Logo Mondriaan fonds 1
Sigmax Logo
Radboud
Prorail logo
Beeckestijn Logo
Logo umc utrecht 1
Bolletje Typeface Logo
Logo waterschap
Klok icoon

Snel starten?

Geen probleem. Wij hebben een groot team en zijn flexibel ingericht.

Doelgericht icoon

Doelgericht

Nieuwbouw, moderniseren of doorontwikkeling. Altijd met een helder doel.

Puzzel icoon

Schaalbaar en flexibel

Klein beginnen. Groot groeien. Op- of afschalen? Doen we.

Veilig icoon

In jouw eigendom

De software is volledig jouw eigendom. Geen gedoe.

Gebouw icoon

Meer dan 70 specialisten

Met meer dan 70 experts hebben we altijd de juiste specialisten voor jouw project.

Beste icoon

Hoog kennisniveau

En dat houden we zo.

Neem contact met ons op

Anouk Portret

Snel en vrijblijvend

We helpen je graag!

“Heb je een vraag over jouw softwareproject, wil je meer informatie ontvangen óf kunnen we je ergens anders mee van dienst zijn?”

Bel mij: 026 361 6600

We helpen je graag, neem hier contact met ons op!

Anouk Portret