Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Sneller, beter en makkelijker

Een nieuw maatwerk systeem voor Gebr. Klein Gunnewiek uit Groenlo

Autodemontagebedrijf Gebr. Klein Gunnewiek koopt auto's die total loss zijn verklaard. Deze auto’s worden gedemonteerd door de ervaren techneuten, om vervolgens de onderdelen los te verkopen. Het proces dat zo’n onderdeel doorgaat is flink en vraagt om een tot in de puntjes uitgewerkt systeem.

Al 25 jaar werd hetzelfde systeem gebruikt, tot de leverancier aangaf dat er een versie 2 in aantocht was. Een uitdaging, want “deze versie sluit niet aan bij onze manier van werken, wat doen we nu?”

230825 Covadis office 0042
Een maatwerk systeem voor een uitgebreid proces

Een programma op maat

Gebr. Klein Gunnewiek komt daarom bij Covadis met de vraag of wij een systeem op maat kunnen maken. Een programma dat wél voldoet aan hun manier van werken en wensen. De grootste uitdaging in deze opdracht voor Covadis? Snel waarde creëren voor de opdrachtgever en een ‘perfect’ systeem vervangen.

Aan ons de taak om een maatwerk systeem te maken dat alle werknemers het gemis van het oude systeem doet vergeten!

230825 Covadis office 0138
230825 Covadis office 0138

Wat levert onze samenwerking Gebr. Klein Gunnewiek op?

  • Een unieke manier van werken wordt nu ondersteund. Met een voorsprong op de concurrentie als gevolg!

  • In het nieuwe systeem heeft Klein Gunnewiek alle informatie en data op 1 plek, in 1 systeem, waardoor alle processen sneller, makkelijker en beter lopen. Voor werknemers en klant!

  • Meer controle gedurende het proces.

  • In tegenstelling tot het initiële systeem, blijft alle data nu van Klein Gunnewiek. Daar mogen ze alles mee doen.

  • Meer kans op verbreden en opschalen.

De vraag van het autodemontagebedrijf

Testen en vertrouwen winnen

De initiële vraag van Gebr. Klein Gunnewiek is of Covadis een beter programma kan ontwikkelen dan versie 2 van hun huidige programma. Die uitdaging vraagt om een snel begin van het traject: bouwen, testen en feedback ontvangen. Op die manier kunnen wij snel onze werkwijze en kunde laten zien.

Toen Gebr. Klein Gunnewiek er vertrouwen in had, besloten ze met ons door te gaan. Een mooi, officieel begin van de samenwerking!

Een van A-tot-Z geautomatiseerd programma

Op het moment dat Covadis wordt ingeschakeld door Gebr. Klein Gunnewiek, zit het autodemontagebedrijf midden in uitbreidingen van hun pand en het automatiseren van hun processen.

Wij hebben het automatiseringsproces van A tot Z opgepakt in grofweg 3 fasen.

  • Fase 1. Demontage en opslag

  • Fase 2. Verkoop

  • Fase 3. Uitbouw

Fase 1 vind je hieronder. Benieuwd naar onze samenwerking en fase 2? Ga naar de volgende case!

Fase 1.

Demontage en opslag

Voor het nieuwe systeem kozen we voor een windowsapplicatie. De werknemers die al met toetsenbord werken, kunnen dat dus blijven doen, maar er is ook muisondersteuning. En verder?

Van demontage naar de juiste afdeling

Het proces van Klein Gunnewiek start bij het kopen van een afgeschreven auto. Deze komt binnen, wordt aangemeld in het systeem en ondergaat een inspectieronde: waar zit de schade, wat kunnen we niet meer gebruiken en wat wel? Al die informatie komt in het systeem, zodat de (de)monteurs precies weten welke onderdelen ze uit de auto kunnen halen. Vanaf dat moment vallen die onderdelen onder de ‘schaduw voorraad’: de onderdelen die het bedrijf heeft, maar nog vast zitten.

Daarna start de demontage, gaan de onderdelen naar de juiste afdeling en wordt alle informatie van de onderdelen vastgelegd. Op welke afdeling ligt het, wat is het artikelnummer, van welk model, en waar is dat compatibel mee? Dit onderdeel staat nu - met foto’s - in de voorraad en het systeem, waardoor het de volgende keer dat dat onderdeel binnenkomt een kwestie van aanklikken is.

Zebra printer software
Zebra printer software

Warehouse management

Met zebrascanners houden we de hele route van onderdelen bij. Op welke afdeling het binnenkomt, waar het weggaat en bij welke verzenddienst het onderdeel afgeleverd wordt. Overal wordt het label gescand.

Ook sturen we - met een koppeling - op deze manier onderdelen naar Autostore en halen we er weer uit bij verkoop.

Maar daar stopten we niet! Lees in deze case hoe fase 2 en de samenwerking verlopen.

Hoi! Ik ben Addick. Wil je vrijblijvend sparren?

Covadis addick werkt