Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Omega Thermo Products

Ondersteuning van het productieproces

Omega Thermo Products is leider in de warmteoverdrachtstechnologie en specialiseert zich in de productie van ‘Pillow Plates’. Dit zijn warmtewisselaarplaten die worden ingezet voor de constructie van tankwanden, bodems, koelpanelen en volledige warmtewisselaars. De Pillow Plates zijn essentieel voor het industrieel koelen of verwarmen van producten. De producten hebben wereldwijd diverse toepassingen in verschillende sectoren, waaronder de voedsel- en drankenindustrie, de vleesverwerkende industrie en de chemische en farmaceutische sector.

Omega Header
Omega Header
De uitdaging

Meer inzicht in het productieproces

Omega Thermo Products streeft ernaar om nog meer grip en inzicht te krijgen op het productieproces van de Pillow Plates voor verdere optimalisatie. Het bedrijf maakt gebruik van het MKG ERP-systeem, een solide ERP-oplossing voor de metaalindustrie. Echter kan het systeem niet de zelf ontworpen lasersnij- en laserlasmachines van Omega Thermo Products integreren om de productieregistratie te verbeteren. Hier kwam Covadis in beeld.

De oplossing

Een applicatie die het productieproces ondersteunt en inzichtelijk maakt

Covadis ontwikkelde maatwerk software ter ondersteuning van de operators in hun werkproces, dat bestaat uit twee fasen: het snijden van de metalen platen tot halffabricaten en het aan elkaar lassen van deze halffabricaten. De nieuwe oplossing ondersteunt nu de eerste fase met een applicatie, QR-codes, labelprinters en handscanners.

Het vernieuwde proces begint met het systeem dat aangeeft welke plaat de operator moet gebruiken en welke halffabricaten eruit gesneden moeten worden. Dit is iedere keer anders, omdat elke tank maatwerk is. Het scannen van de QR-code op de plaat bevestigt dat de juiste plaat is geselecteerd en registreert het begin van de productie. Op dat moment start er een timer die het productieproces klokt en dit wordt vervolgens gelinkt aan de operator van dienst en de order. Daarnaast geeft het systeem informatie terug aan het ERP-pakket, denk hierbij aan productiebewerkingen en urenregistraties.

Als de halffabricaten zijn geproduceerd wordt dit aangegeven in de nieuwe applicatie door de operator, waarna er labels worden geprint voor elk halffabricaat. Deze labels helpen de operators van de tweede fase bij het selecteren van de juiste componenten voor de order.

Nieuwlogo Omega
Het contact en samenwerken met Covadis ervaar ik als zeer prettig en ik zie een sterke relatie ontstaan waarmee we mooie ontwikkelingen kunnen doen.

Tristan Zieverink - KAM & ICT Manager
Omega Druktank
Omega Druktank
Duurzaam en kostenefficiënt

De voordelen

Het nieuwe systeem dat door Covadis is ontwikkeld, biedt Omega Thermo Products verschillende voordelen die bijdragen aan efficiëntie en nauwkeurigheid in het productieproces:

  1. Gevalideerde data op de producten en in het systeem: Deze gevalideerde data vormt de basis voor het vergroten en waarborgen van traceerbaarheid en kwaliteit. Dankzij deze oplossing kunnen processen die na de productiefase plaatsvinden sneller, nauwkeuriger en efficiënter verlopen.
  2. Duurzamere productie door verhoogde controle: Het systeem heeft een geïntegreerde controlefunctie die ervoor zorgt dat altijd de juiste platen worden geselecteerd voor het productieproces. Deze functie vermindert de kans op onnodige materiaalverspilling en draagt bij aan een duurzamere productie.
  3. Kostenefficiënter door automatische validatie: Het systeem haalt de specificaties van de te snijden halffabricaten uit het ERP en toont dit aan de operator. Dit zorgt voor een extra check en verkleint de kans op fouten, wat resulteert in minder snijverlies. Dit maakt het proces niet alleen nauwkeuriger, maar ook kostenefficiënter.

De volgende fase

Momenteel wordt fase 1 getest. Na het afronden en goedkeuren van deze fase, starten we met fase 2. Fase 2 omvat de ontwikkeling van vergelijkbare procesondersteuning voor het volgende deel van het productieproces.

Wij werken o.a. voor

Bolletje logo
Niewestroom logo
Van Raam logo
Venstertechniek logo
Beeckestijn Business School logo
Obelink logo
Ferro techniek
Qoffy Logo RGB hor Zwart blauw
Concrefy logo
Partners in mobiliteit logo
Forever direct logo
Nedgraphics logo
Van Boekel Logo
Lin Qiot logo
Logo logo 1 384x125
Logo Geocare
Connected Green LOGO 1000 TR
Mombarg beton
Morsinkhoff Rymoplast
Logo Spatial Insight 2021
Palmsens Logo
Cooper Vision Logo Groot
Logo Mondriaan Fonds
Senefelder logo
Logo IT Workz 2
Sigmax Logo
Klok icoon

Snel starten?

Geen probleem. Wij hebben een groot team en zijn flexibel ingericht.

Doelgericht icoon

Doelgericht

Nieuwbouw, moderniseren of doorontwikkeling. Altijd met een helder doel.

Puzzel icoon

Schaalbaar en flexibel

Klein beginnen. Groot groeien. Op- of afschalen? Doen we.

Veilig icoon

In jouw eigendom

De software is volledig jouw eigendom. Geen gedoe.

Gebouw icoon

50+ specialisten

Waarom ver zoeken als het ook in de buurt zit?!

Beste icoon

Hoog kennisniveau

En dat houden we zo.

Sparren over jouw softwarevraagstuk?

Covadis addick werkt

Addick Hutzezon

Adviseur

“Benieuwd hoe ons team voor jou van meerwaarde kan zijn? Ik denk graag mee over jouw softwarevraagstuk”

Bel mij: +31633726116

Hoi! Ik ben Addick. Wil je vrijblijvend sparren?

Covadis addick werkt