Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Omega Thermo Products

Ondersteuning van het productieproces

Omega Thermo Products is leider in de warmteoverdrachtstechnologie en specialiseert zich in de productie van ā€˜Pillow Platesā€™. Dit zijn warmtewisselaarplaten die worden ingezet voor de constructie van tankwanden, bodems, koelpanelen en volledige warmtewisselaars. De Pillow Plates zijn essentieel voor het industrieel koelen of verwarmen van producten. De producten hebben wereldwijd diverse toepassingen in verschillende sectoren, waaronder de voedsel- en drankenindustrie, de vleesverwerkende industrie en de chemische en farmaceutische sector.

Omega Header
De uitdaging

Meer inzicht in het productieproces

Omega Thermo Products streeft ernaar om nog meer grip en inzicht te krijgen op het productieproces van de Pillow Plates voor verdere optimalisatie. Het bedrijf maakt gebruik van het MKG ERP-systeem, een solide ERP-oplossing voor de metaalindustrie. Echter kan het systeem niet de zelf ontworpen lasersnij- en laserlasmachines van Omega Thermo Products integreren om de productieregistratie te verbeteren. Hier kwam Covadis in beeld.

De oplossing

Een applicatie die het productieproces ondersteunt en inzichtelijk maakt

Covadis ontwikkelde maatwerk software ter ondersteuning van de operators in hun werkproces, dat bestaat uit twee fasen: het snijden van de metalen platen tot halffabricaten en het aan elkaar lassen van deze halffabricaten. De nieuwe oplossing ondersteunt nu de eerste fase met een applicatie, QR-codes, labelprinters en handscanners.

Het vernieuwde proces begint met het systeem dat aangeeft welke plaat de operator moet gebruiken en welke halffabricaten eruit gesneden moeten worden. Dit is iedere keer anders, omdat elke tank maatwerk is. Het scannen van de QR-code op de plaat bevestigt dat de juiste plaat is geselecteerd en registreert het begin van de productie. Op dat moment start er een timer die het productieproces klokt en dit wordt vervolgens gelinkt aan de operator van dienst en de order. Daarnaast geeft het systeem informatie terug aan het ERP-pakket, denk hierbij aan productiebewerkingen en urenregistraties.

Als de halffabricaten zijn geproduceerd wordt dit aangegeven in de nieuwe applicatie door de operator, waarna er labels worden geprint voor elk halffabricaat. Deze labels helpen de operators van de tweede fase bij het selecteren van de juiste componenten voor de order.

Nieuwlogo Omega
Het contact en samenwerken met Covadis ervaar ik als zeer prettig en ik zie een sterke relatie ontstaan waarmee we mooie ontwikkelingen kunnen doen.

Tristan Zieverink - KAM & ICT Manager
Omega Druktank
Omega Druktank
Duurzaam en kostenefficiƫnt

De voordelen

Het nieuwe systeem dat door Covadis is ontwikkeld, biedt Omega Thermo Products verschillende voordelen die bijdragen aan efficiƫntie en nauwkeurigheid in het productieproces:

  1. Gevalideerde data op de producten en in het systeem: Deze gevalideerde data vormt de basis voor het vergroten en waarborgen van traceerbaarheid en kwaliteit. Dankzij deze oplossing kunnen processen die na de productiefase plaatsvinden sneller, nauwkeuriger en efficiƫnter verlopen.
  2. Duurzamere productie door verhoogde controle: Het systeem heeft een geĆÆntegreerde controlefunctie die ervoor zorgt dat altijd de juiste platen worden geselecteerd voor het productieproces. Deze functie vermindert de kans op onnodige materiaalverspilling en draagt bij aan een duurzamere productie.
  3. Kostenefficiƫnter door automatische validatie: Het systeem haalt de specificaties van de te snijden halffabricaten uit het ERP en toont dit aan de operator. Dit zorgt voor een extra check en verkleint de kans op fouten, wat resulteert in minder snijverlies. Dit maakt het proces niet alleen nauwkeuriger, maar ook kostenefficiƫnter.

De volgende fase

Momenteel wordt fase 1 getest. Na het afronden en goedkeuren van deze fase, starten we met fase 2. Fase 2 omvat de ontwikkeling van vergelijkbare procesondersteuning voor het volgende deel van het productieproces.

Een greep uit onze opdrachtgevers

Logo Mondriaan fonds 1
Sigmax Logo
Radboud
Prorail logo
Beeckestijn Logo
Logo umc utrecht 1
Bolletje Typeface Logo
Logo waterschap
Klok icoon

Snel starten?

Geen probleem. Wij hebben een groot team en zijn flexibel ingericht.

Doelgericht icoon

Doelgericht

Nieuwbouw, moderniseren of doorontwikkeling. Altijd met een helder doel.

Puzzel icoon

Schaalbaar en flexibel

Klein beginnen. Groot groeien. Op- of afschalen? Doen we.

Veilig icoon

In jouw eigendom

De software is volledig jouw eigendom. Geen gedoe.

Gebouw icoon

Meer dan 70 specialisten

Met meer dan 70 experts hebben we altijd de juiste specialisten voor jouw project.

Beste icoon

Hoog kennisniveau

En dat houden we zo.

Neem contact met ons op

Anouk Portret

Snel en vrijblijvend

We helpen je graag!

ā€œHeb je een vraag over jouw softwareproject, wil je meer informatie ontvangen Ć³f kunnen we je ergens anders mee van dienst zijn?ā€

Bel mij: 026 361 6600

We helpen je graag, neem hier contact met ons op!

Anouk Portret