Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Hoe pak je dat aan?

Software moderniseren

De meeste bedrijfsprocessen zijn tegenwoordig afhankelijk van software. Om deze processen soepel te laten verlopen is betrouwbare, snelle en stabiele software essentieel.

Merk jij dat jouw software dat niet is? Omdat je software sterk verouderd, instabiel en/of niet meer veilig is?

We helpen je graag om deze software-uitdaging aan te pakken. Met gemoderniseerde software blijven je processen efficiënt en ben je klaar voor de toekomst.

230825 Covadis office 0245
Wanneer is dat slim?

Software moderniseren

Maar wanneer is het nou nodig om software te moderniseren? En welke opties zijn er dan? Er is niet één beste oplossing. Dit is namelijk sterk afhankelijk van de huidige situatie en wensen. Onderstaande problemen zijn het meest voorkomend:

Schaalbaarheidsproblemen

Als het softwarepakket initieel niet schaalbaar genoeg is opgezet, kan het zijn dat na een flinke groei van gebruikers te veel van de applicatie wordt gevraagd. Als een applicatie dubbel zo veel data moet verwerken dan waar de software voor ontwikkeld is, dan kan de applicatie traag worden en er kunnen bugs ontstaan. Dit staat de groei van het bedrijf in de weg, zonde natuurlijk.

Achterstallig onderhoud

Een gevolg van achterstallig onderhoud en gebrek aan doorontwikkeling zijn bugs of software die vaak niet werkt. Dit kan natuurlijk ook te maken hebben met ondersteuning die wegvalt. Achterstallig onderhoud is vaak op te lossen in het huidige systeem. Niet ondersteunde software zal opnieuw gebouwd moeten worden.

Functionaliteitsproblemen

Applicaties worden ontwikkeld/ingericht aan de hand van een aantal functionele eisen. Kort gezegd, houdt dit in wat de applicatie voor jou moet kunnen doen. Bijvoorbeeld, het beheren van contactgegevens. Echter, staat de wereld rondom jouw applicatie niet stil. Processen, mensen en de omgeving veranderen continu en daarmee ook de functionele eisen. Het is dan ook noodzakelijk dat de software altijd blijft aansluiten op deze onderdelen. Is dit niet meer het geval? Dan kan het moderniseren van jouw software uitkomst bieden.

Datalek

Als je te maken hebt met een datalek, ben je eigenlijk al te laat. Terwijl jij ontwikkelt en nieuwe inzichten opdoet, blijven hackers ook innoveren. Dat betekent dat het belangrijk is om jouw software mee te laten innoveren. Zorg dat jouw framework en libraries up to date zijn, zodat ze voldoen aan de laatste standaarden, geconstateerde datalekken opgelost kunnen worden en jij niet kwetsbaar bent voor aanvallen.

Integratieproblemen

Heb je problemen met integratie? Het koppelen van verouderde software kan lastig zijn en specialistische kennis vereisen. Dit vloeit vaak voort uit het feit dat tijdens het ontwikkelen van het oude pakket geen rekening is gehouden met het mogelijke koppelen van toekomstige software. Wat lastig is, want de trend van de laatste jaren is dat alle software koppelbaar moet zijn.

Achterstand op de concurrentie

In de wereld van de software gaat ontwikkeling razendsnel. Daardoor kan het zijn dat de ‘oude’ software die jij gebruikt nog prima werkt, maar in vergelijking met de concurrent achterblijft. De 'nieuwe' software van de concurrent is bijvoorbeeld beter toegespitst op de cloud of nieuwere hardware. Ontwikkel je niet door? Dan blijft jouw softwarepakket achter, terwijl andere pakketten wel door ontwikkelen.

Covadis kantoor 2023 83
Covadis kantoor 2023 83
Dit zijn de opties

Aan de slag met jouw software

Om de software issues aan te pakken, doen we eerst een analyse. Hierin kijken we naar de rol van de applicatie, zoeken de pijnpunten op en kijken hoe we deze kunnen oplossen. Op basis van de analyse zijn er de volgende opties:

  • Moderniseren: We gebruiken de bestaande applicatie en verbeteren deze op essentiële punten om de software klaar te maken voor de toekomst.
  • Herbouw: We brengen samen de wensen in kaart en bouwen de software helemaal opnieuw op.
  • Nabouw: We brengen de huidige software in beeld en bouwen hem na met de nieuwste technieken.
  • Innoveren: Samen kijken we hoe de software nog beter aansluit op jouw processen.

Opdrachtgevers waar we trots op zijn:

Venstertechniek logo
Bolletje logo
Cadac Group Logo Transparant
Logo Mondriaan Fonds
Van Raam logo
Prorail logo
Logo waterschap trans 1
Rademaker logo
Beeckestijn Business School logo
Sigmax Logo
Nieuwestroomlogopayoffblauw v2
Forever direct logo
Cooper Vision Logo Groot
Morsinkhoff Rymoplast
Ferro techniek
Concrefy logo
Van Boekel Logo
Qoffy Logo RGB hor Zwart blauw
Mombarg beton
Senefelder logo
Desktop laptop man
Desktop laptop man
Wacht niet tot het te laat is

Blijf je concurrentie voor

Investeren in verouderde software is intern soms moeilijk te verkopen. In de praktijk zien we dan dat issues te lang blijven liggen of op een verkeerde (quick & dirty) manier worden opgelost. Het gevolg is dat de software nog verder instabiel en onveilig wordt.

Is software verouderd, traag en ligt het er af en toe uit? Dan remt dit je bedrijfsproces en groei. De vertraging die dit teweegbrengt is op jaarbasis in harde euro's uit te drukken. Daarbij laten we bijvoorbeeld de medewerkers- of klanttevredenheid nog buiten beschouwing.

Wacht je te lang? Dan kan het op termijn zijn dat de software volledig stopt met werken. Een simpele oplossing ligt dan niet meer voor de hand en bedrijfsprocessen of zelfs je gehele bedrijfsvoering komt dan stil te liggen. Dit laatste wil je natuurlijk altijd voorkomen. Inventariseer daarom zo snel mogelijk wat de kritische punten zijn en wanneer hier een oplossing voor moet komen. Daar helpen we je natuurlijk graag bij.

Klok icoon

Snel starten?

Geen probleem. Wij hebben een groot team en zijn flexibel ingericht.

Doelgericht icoon

Doelgericht

Nieuwbouw, moderniseren of doorontwikkeling. Altijd met een helder doel.

Puzzel icoon

Schaalbaar en flexibel

Klein beginnen. Groot groeien. Op- of afschalen? Doen we.

Veilig icoon

In jouw eigendom

De software is volledig jouw eigendom. Geen gedoe.

Gebouw icoon

50+ specialisten

Waarom ver zoeken als het ook in de buurt zit?!

Beste icoon

Hoog kennisniveau

En dat houden we zo.

Sparren over jouw softwarevraagstuk?

Covadis addick werkt

Addick Hutzezon

Adviseur

“Benieuwd hoe ons team voor jou van meerwaarde kan zijn? Ik denk graag mee over jouw softwarevraagstuk”

Bel mij: +31633726116

Hoi! Ik ben Addick. Wil je vrijblijvend sparren?

Covadis addick werkt