Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
web- en mobiele applicatie legitiem

Inspectie-applicatie hondenbelasting versnelt werkzaamheden

Voor Legitiem is een web- en mobiele applicatie ontwikkeld om eenvoudig gegevens te verwerken voor het heffen van hondenbelasting. De app is onder andere voor de inspecteur aan de deur.

Honden covadis
Honden covadis

Legitiem is verantwoordelijk voor het uitvoeren van controles en inventarisaties om systematisch gegevens te verzamelen die van belang zijn voor verschillende gemeenteheffingen. Denk bijvoorbeeld aan honden-, toeristen-, reclame- en precariobelasting en de onroerende zaakbelasting of de basisregistratie personen. Covadis is verantwoordelijk voor alle softwareontwikkeling die Legitiem helpt bij deze controles en inventarisaties. Daarbij verzorgen we ook de dataverwerking voor de diverse projecten.

Legitiemhb
Legitiemhb
De vraag

Controleapplicatie hondenbelasting

Opdrachtgever Legitiem voert controles en inventarisaties uit om gegevens te verzamelen die van belang zijn voor verschillende gemeenteheffingen. Eén van deze heffingen is de hondenbelasting. Tijdens grootscheepse huis-aan-huiscontroles controleren de inspecteurs van Legitiem de aanwezigheid van één of meerdere honden. Covadis is gevraagd een controleapplicatie te ontwikkelen om deze gegevens op een snelle en efficiënte manier te verwerken.

Wij werken o.a. voor

Bolletje logo
Niewestroom logo
Van Raam logo
Venstertechniek logo
Beeckestijn Business School logo
Obelink logo
Ferro techniek
Qoffy Logo RGB hor Zwart blauw
Concrefy logo
Partners in mobiliteit logo
Forever direct logo
Nedgraphics logo
Van Boekel Logo
Lin Qiot logo
Logo logo 1 384x125
Logo Geocare
Connected Green LOGO 1000 TR
Mombarg beton
Morsinkhoff Rymoplast
Logo Spatial Insight 2021
Palmsens Logo
Cooper Vision Logo Groot
Logo Mondriaan Fonds
Senefelder logo
Logo IT Workz 2
Sigmax Logo
De oplossing

Hondenbelasting-app

Covadis ontwikkelde een webapplicatie en een mobiele applicatie. Met de mobiele applicatie kunnen de inspecteurs van Legitiem hun bevindingen invoeren terwijl ze bij je voor de deur staan. De voortgang en de resultaten van de controle zijn realtime te volgen met de webapplicatie. Daarmee hebben de opdrachtgevers van Legitiem zicht op de voortgang van het project.

Efficiënt resultaten doorgeven op locatie

Voorafgaand aan een project worden werkpakketten met te controleren adressen klaargezet. Hierin staat informatie zoals het aantal aanwezige honden dat bij de gemeente bekend is. Dit werkpakket wordt ingelezen in de mobiele applicatie van de inspecteur. Tijdens een controle voert de inspecteur zijn of haar bevindingen in. Inspecteurs kunnen zowel online als offline werken. Bij offline werken wordt er gesynchroniseerd op het moment dat er weer verbinding is.

Doorlopend in ontwikkeling

Ruim 100 inspecteurs van Legitiem maken gebruik van deze controleapplicatie. De eerste versie van de applicatie werd ontwikkeld in 2005. Sindsdien ondersteunt Covadis alle projecten van Legitiem omtrent de hondenbelasting. Dit kan gaan om data-bewerkingen, ondersteuning van de inspecteurs of het ontwikkelen van uitbreidingen op de applicatie.

Techniek

Zowel de webapplicatie als de mobiele applicatie zijn ontwikkeld in .NET/C#. De onderliggende database is Microsoft SQL. Voor het ontwikkelen van deze mobiele applicatie is gebruik gemaakt van Universal Windows Platform. Dit zorgt ervoor dat de applicatie er op verschillende apparaten van diverse grootte er goed uit blijft zien, zonder dat de code veranderd hoeft te worden. Windows 8 en Windows 10 worden eveneens ondersteund.

Klok icoon

Snel starten?

Geen probleem. Wij hebben een groot team en zijn flexibel ingericht.

Doelgericht icoon

Doelgericht

Nieuwbouw, moderniseren of doorontwikkeling. Altijd met een helder doel.

Puzzel icoon

Schaalbaar en flexibel

Klein beginnen. Groot groeien. Op- of afschalen? Doen we.

Veilig icoon

In jouw eigendom

De software is volledig jouw eigendom. Geen gedoe.

Gebouw icoon

50+ specialisten

Waarom ver zoeken als het ook in de buurt zit?!

Beste icoon

Hoog kennisniveau

En dat houden we zo.

Sparren over jouw softwarevraagstuk?

Covadis addick werkt

Addick Hutzezon

Adviseur

“Benieuwd hoe ons team voor jou van meerwaarde kan zijn? Ik denk graag mee over jouw softwarevraagstuk”

Bel mij: +31633726116

Hoi! Ik ben Addick. Wil je vrijblijvend sparren?

Covadis addick werkt