Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Productiever en innovatiever door de BusinessITScan®

Jouw organisatie klaar voor de uitdagingen van morgen

Digitale transformatie speelt in steeds meer organisaties een belangrijke rol. Het IT landschap transformeert zich snel. Daarin kun je niet achterblijven in ouderwetse, tijdrovende processen. Handmatige en omslachtige handelingen worden daarom geautomatiseerd en maken de bedrijfsvoering efficiënter en schaalbaarder. Hierdoor kan een organisatie ook in de toekomst zijn concurrentiekracht behouden en uitbouwen.

Business IT Scan Beeldmerk
Eenvoudig inzichtelijk gemaakt

Waar liggen de kansen voor jou?

Klinkt mooi, maar waar begin je als bedrijf? Waar liggen voor jou de kansen en hoe pak je dit vervolgens gestructureerd aan? Een uitdaging die voor veel organisaties lastig, maar ontzettend waardevol is om in kaart te brengen. Daarom heeft IT’s Teamwork de BusinessITScan® ontwikkeld. De scan maakt op eenvoudige manier inzichtelijk waar veel winst kan worden behaald in het IT landschap, de efficiëntie en hechtheid binnen een organisatie.

Logisch dus dat toonaangevende organisaties als Shoeby, Asics, Terberg Business Lease en Van der Linden Transport al succesvol met de scan aan de slag gingen. Zonder direct lange en dure consultancy trajecten te starten, krijg je snel en heel duidelijk zicht op kansen. De BusinessITScan® is onafhankelijk, meertalig, multipersona en integraal.

Self Service

BusinessITScan® in 1 minuut

Waarom een samenwerking

Om organisaties verder te helpen, zijn Covadis en IT’s Teamwork een samenwerking aangegaan. De gezamenlijke grond tussen beide organisaties is de pragmatische denkwijze. Covadis biedt slimme, doeltreffende softwareoplossingen voor organisaties die vastlopen in hun groei en ambities. De laagdrempelige aanpak van Covadis zorgt ervoor dat we snel inzetbaar zijn en het eigenaarschap over kunnen nemen.

Maar wat als je als organisatie eerst nog meer grip op je bedrijfsvoering en IT wil krijgen? Of juist draagvlak binnen je organisatie wil creëren voor een digitale strategie? Waar begin je dan? IT’s Teamwork helpt hierbij met de pragmatische BusinessITScan®, zonder een lang en duur adviestraject. Waar de BusinessITScan® stopt, kan Covadis starten. Handig toch?

6 succesfactoren voor digitale transformatie©

De BusinessITScan® is zo succesvol, door de focus te leggen op de onderstaande 6 succesfactoren. Deze factoren worden tijdens de scan goed in kaart gebracht en vertaald tot concrete, geprioriteerde actiepunten.

 1. Partnership - Het rendement van de organisatie kan verhoogd worden door optimale samenwerking tussen betrokkenen, zoals management, gebruikers en IT specialisten en -leveranciers. Hoe ziet de maximale samenwerking eruit?

 2. Productiviteit - Door bedrijfsapplicaties goed aan te sluiten op primaire bedrijfsprocessen, kan productiviteit enorm toenemen.

 3. Innovatie - Het IT landschap verandert snel. Innovatie is dus een cruciaal onderdeel van een slagkrachtige organisatie. Hoe waarborg en implementeer je innovatie?

 4. IT competenties - Zijn alle competenties op het gebied van kennis, projectvaardigheden en visie aanwezig binnen de organisatie?

 5. IT stabiliteit & continuïteit - Voor de uitvoering van primaire processen zijn veel organisaties afhankelijk van IT. Alle IT diensten moeten dus constant beschikbaar zijn en doorontwikkeld worden. Hoe waarborg je dit?

 6. IT financiële zaken - IT kosten en investeringen moeten voorspelbaar en professioneel gemanaged worden. Hoe voorspel, beheer en onderbouw je bijvoorbeeld kosten en welke subsidiemogelijkheden zijn er?

Zo gaat het in zijn werk

De scan is zo ingericht, dat je eenvoudig en snel toewerkt naar een goed advies. Het proces van de BusinessITScan® ziet er in hoofdlijnen als volgt uit:

 • Je nodigt collega’s uit om de scan in te vullen. Daarbij worden meningen en feiten over de IT tevredenheid, impact, bedrijfsvoering en automatisering in kaart gebracht.

 • In een duidelijk dashboard worden de belangrijkste verbeterpunten in kaart gebracht.

 • Door middel van een ingebouwde adviesbibliotheek worden volledig automatische adviesrapporten gegenereerd, waarin alle toelichtingen en voorstellen van betrokkenen zijn opgenomen.

 • Zonder een lang consultancytraject worden de situatie en prioriteiten glashelder in kaart gebracht.

 • Met de ingebouwde prioriteiten & actiemodule direct actie ondernemen.

 • Met de ingebouwde hermetingsmodule kun je na verloop van tijd de progressie meten.

 • Ondersteuning nodig? Desgewenst kun je gebruik maken van uitgebreide rapportages, best practices, coaches of partners.


Alle ingrediënten om succesvol aan de slag te gaan met digitale transformatie zijn aanwezig!

De bewezen effecten

 • Verbeteren van IT-dienstverlening
 • Versterken van Business/ IT Alignment
 • Creëren van draagvlak voor Business & IT veranderingen
 • Business/ IT roadmapping
 • Opstellen van digitale & IT strategie
 • Verzamelen van Business & IT verbetervoorstellen
 • Voorbereiden van pakket & cloudselecties
 • Organisatiedoorlichting bij M&A
 • Verhogen waardecreatie met digital & IT
 • Versterken van IB, AVG en compliance
 • Betere teaming met IT leveranciers
 • Betere grip op IT kosten en IT investeringen
Businessitscan Anton Dijkhuis
Businessitscan Anton Dijkhuis

Aan de slag met een BusinessITScan®?

Zou je zelf graag een duidelijker beeld krijgen van de digitale kansen in jouw organisatie? Vraag de gratis sneak preview eens aan. Binnen enkele minuten krijg je een goed beeld van de waarde die deze scan voor jouw organisatie heeft. Daarnaast kun je bij IT’s Teamwork ook terecht voor advies, workshops en trainingen.

We helpen je graag, neem hier contact met ons op!

Anouk Portret