Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Webapplicatie

Wil je een webapplicatie laten ontwikkelen? En ben je op zoek naar een softwarepartij die dit voor jou kan realiseren?

Covadis adviseert je vrijblijvend en kan dit hele traject samen met jou oppakken. Vanaf het concept tot aan de realisatie en doorontwikkeling; we hebben voor ieder deel van het traject specialisten in dienst en kunnen snel starten met jouw webapplicatie!

Barbara Trienen Photography IMG 1481 Covadis Sfeer februari22 73
Barbara Trienen Photography IMG 1481 Covadis Sfeer februari22 73
De voor- en nadelen

Waarom kiezen voor een webapplicatie?

Een webapplicatie is een app die je via je webbrowser kunt bereiken. Hierdoor ben je niet afhankelijk van het type platform, zoals Windows, Android, Linux of iOS, waarop de gebruiker werkt. De webapplicatie is namelijk altijd toegankelijk zolang er een internetverbinding is en een webbrowser waarop de webapp kan worden aangeroepen.

Een ander voordeel is dat er niets op het device van de gebruiker hoeft te worden geïnstalleerd om de app te laten werken. Dit maakt het gebruik van een webapplicatie heel laagdrempelig voor de eindklant. Webapplicaties worden dan ook vaak als SaaS product ingezet. De aanbieder hoeft zich dan niet druk te maken op welk platform de consument zich bevindt. Daarnaast scheelt het ook flink in de ontwikkelkosten, want er hoeven voor alle verschillende platformen geen verschillende varianten van de app te worden ontwikkeld.

Verder ligt de verantwoordelijkheid van het updaten van de applicatie niet bij de eindgebruiker. De eigenaar van de webapplicatie kan alle updates zelf doorvoeren. Hierdoor ben je als eigenaar van de webapplicatie niet afhankelijk van je gebruikers voor het installeren de laatste updates. Daarnaast

genieten je gebruikers altijd van de nieuwste functionaliteiten op het moment dat jij dat wilt.

Het laatste grote voordeel is dat de applicatie geen schrijfruimte op het device van de gebruiker inneemt. De gegevens van de webapplicatie worden namelijk opgeslagen in de cloud.

Je kunt beter niet voor webapplicatie kiezen als er veel ‘performance’ wordt gevraagd aan de kant van de eindklant. Denk hierbij aan video-edit programma’s of bijvoorbeeld het programma Photoshop. Deze programma’s moeten door de regel heen direct kunnen communiceren met de hardware, zodat ze kunnen beschikken over de processorkracht of het interne geheugen van het device. Dit is bij een webapplicatie niet mogelijk vanwege de browser. De browser fungeert namelijk als een ‘gatekeeper’. Dit betekent dat de code van de webapplicatie “draait” in de sandbox van de browser. Hierdoor is er dus geen directe interactie met het systeem van de eindklant mogelijk en dat zorgt voor een verminderde performance.

Een greep uit onze

Ontwikkelde webapplicaties

Door het laagdrempelige karakter van Covadis zijn wij betrokken geweest bij een grote verscheidenheid aan projecten waarvoor webapplicaties zijn ontwikkeld. Hierdoor beschikken we over een breed palet aan specialismes en zijn we thuis in verschillende bedrijfssectoren en projecten van groot naar klein.

ontwikkeling webapplicatie
ontwikkeling webapplicatie
Helder werkproces voor het beste resultaat

Werkwijze

Onze teams worden volledig aangepast aan jouw behoefte, zowel in omvang als in specialisaties. Hiermee zorgen we altijd voor de perfecte oplossing die bijdraagt aan jouw groeidoelstellingen.

We werken altijd volgens een in overleg vastgestelde ontwikkelmethode, zoals een Agile-methode. Heb je juist een voorkeur voor een hybride aanpak? Dan passen we onze werkwijze daar gewoon op aan. We vinden het belangrijk dat onze ontwikkelmethode helder en overzichtelijk is en werkt voor onze opdrachtgevers. Een duidelijke manier van werken zorgt immers ook voor het beste resultaat.

Wij werken o.a. voor

Bolletje logo
Niewestroom logo
Van Raam logo
Venstertechniek logo
Beeckestijn Business School logo
Obelink logo
Ferro techniek
Qoffy Logo RGB hor Zwart blauw
Concrefy logo
Partners in mobiliteit logo
Forever direct logo
Nedgraphics logo
Van Boekel Logo
Lin Qiot logo
Logo logo 1 384x125
Logo Geocare
Connected Green LOGO 1000 TR
Mombarg beton
Morsinkhoff Rymoplast
Logo Spatial Insight 2021
Palmsens Logo
Cooper Vision Logo Groot
Logo Mondriaan Fonds
Senefelder logo
Logo IT Workz 2
Sigmax Logo
flexibele samenwerking

Opdrachtgever centraal

Laagdrempelige voorwaarden

Covadis weet hoe complex softwareoplossingen kunnen zijn en hoe lastig het is om de eerste stap te zetten. Daarom hebben we onze voorwaarden zo laagdrempelig mogelijk gemaakt, want die eerste stap is allesbepalend voor het halen van je doelstellingen.

Uurtarief

Onze kracht is dat de motivatie, gedrevenheid en de kennis van ons talent zich laat belonen met de mooie softwareoplossingen die we steeds weer weten te bouwen. We zijn trots op ons werk en dat is wat ons bindt en ons in staat stelt om tegen een sympathiek tarief software te ontwikkelen voor iedere ondernemer. Covadis brengt softwareontwikkeling weer terug naar de basis. Software is leuk en daar moet iedereen voordeel van kunnen ondervinden.

Flexibele samenwerking

Niets is zo onvoorspelbaar als de wereld van vandaag. De behoefte aan ontwikkelcapaciteit kan per maand variëren. Langdurige bindende overeenkomsten zijn daarin niet handig, alsook het vastzitten aan een vast ontwikkelteam. De behoefte van de klant is onze flexibiliteit, of het nu een enkele ontwikkelaar is of een heel team. Covadis schakelt op en af al naar gelang de behoefte van het project zich ontwikkelt.

IP bij de opdrachtgever

Goede ideeën en unieke oplossingen horen thuis bij de geestelijke vader. Daarom zorgen wij ervoor dat het IP altijd bij onze opdrachtgever ligt. Wij weten hoe belangrijk het is om bij innovaties alle touwtjes zelf in handen te hebben en te zorgen dat geen kennis verloren gaat. Niet voor ons maar zeker niet voor jou.

Adviseur Addick - call
Adviseur Addick - call
Dat is duidelijk!

Vrijblijvend een videocall?

Benieuwd naar de mogelijkheden van een webapplicatie voor jouw organisatie? We komen natuurlijk graag bij je op locatie om dit te bespreken. Vind je het fijner om eerst eens vrijblijvend een videocall te doen? Dan kun je via onderstaande link direct een moment inplannen met onze adviseur Addick.

In een call van een half uurtje kun je hem vragen stellen over jouw project en samen kijken naar de beste aanpak. Dan weet je exact waar je aan toe bent, zonder direct ergens aan vast te zitten.

Via onderstaande link plan je direct iets in zijn agenda:

Hoi! Ik ben Addick. Wil je vrijblijvend sparren?

Covadis addick werkt