Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Zo pakken we dat aan!

Werkwijze

Een succesvol softwareproject valt of staat met een goede aanpak. Met meer dan 15 jaar ervaring, hebben wij onze aanpak tot in de puntjes geoptimaliseerd. Zo weet je zeker dat jouw project effectief wordt aangepakt, waarbij kwaliteit gewaarborgd is.

230825 Covadis office 0205
Onze stappen naar een mooi resultaat

Aan de slag

Werkwijze 1/4

Inventarisatie

De probleem- of doelstelling wordt in kaart gebracht. Waar loop je tegen aan? Of wat is je doel? Het goed op papier zetten, is essentieel voor het gewenste resultaat.

Quovadisblog
Werkwijze 2/4

Functioneel ontwerp

Op basis van het gevormde beeld maken we een eerste functionele uitwerking, een architectuurvoorstel en een globale inschatting van de benodigde tijd om de oplossing te realiseren.

Maatwerk software
Werkwijze 3/4

Projectstart

Om te kunnen starten met het project bepalen we samen de planning, de team-samenstelling, en de manier van samenwerken en overleggen. Verder gaan we natuurlijk in en op de kaders en randvoorwaarden. Tot slot zetten we alles helder en duidelijk uiteen, zodat alle neuzen dezelfde kant op staan.

230825 Covadis office 0047
Werkwijze 4/4

Aanpak

We werken bij Covadis niet met 1 standaard aanpak. We stemmen dit af op het project. Een veelgebruikte manier is werken in sprints. Op deze agile manier kunnen we snel resultaat realiseren.

Project connectedgreen
Afgestemd op jouw project

De beste manier van werken

Binnen Covadis is er niet een gestandaardiseerde werkwijze. Per project wordt samen met de opdrachtgever bepaald wat de beste aanpak voor het betreffende project is. Dit is onder andere afhankelijk van zaken als:

  1. Hoe duidelijk zijn de requirements bij aanvang?
  2. Hoe waarschijnlijk is het dat de requirements tijdens het project worden bijgesteld?
  3. Is het een lang of kortlopend project?
  4. Zijn er afhankelijkheden van derden?
Desktop laptop
Desktop laptop

Dit zorgt per project altijd weer voor een unieke manier van werken. En zo selecteren we de methode die het best bij de situatie aansluit. Over het algemeen hanteren we een agile aanpak omdat wij daarmee onze opdrachtgevers het beste kunnen bedienen.

In de kern komt dat erop neer dat we werken aan oplossingen die op dit moment de grootste meerwaarde kunnen leveren aan de opdrachtgever en de eindgebruikers. Dat we snel kunnen mee-veranderen indien dat noodzakelijk is en niet halsstarrig een projectplan volgen dat ‘lang geleden’ is opgesteld toen de wereld er nog anders uitzag. Door te werken met vaste overleg- en contactmomenten wordt gezamenlijk de backlog aan werkzaamheden beheerd en bewaakt.

Razendsnel & flexibel

Agile werkwijze

Sprints

Binnen deze agile aanpak werken wij doorgaans met ‘sprints’ van 2 weken. We kiezen voor sprints van 2 weken om zo zeer snel resultaten zichtbaar te maken en we daarbij snel feedback vanuit alle stakeholders kunnen ontvangen. Deze feedback wordt vaak opgehaald tijdens de sprintreview die aan het eind van een sprint gepland staat. Hierin zal doormiddel van een demonstratie getoond worden wat er de afgelopen sprint gerealiseerd is

Refinements

Tijdens de sprint worden de requirements voor de volgende sprint(s) uitgewerkt tijdens refinementsessies. Hierbij is een bijdrage vanuit de opdrachtgever wenselijk om als domeindeskundige voor de requirements op te treden. We stellen hierbij dus niet een allesomvattend functioneel ontwerp op bij de start van het project, maar werken de requirements gedurende het project verder uit.

Sprintreview

Het einde van de sprint sluiten we af met een sprintreview. Deze zal bestaan uit een demonstratie waarin we bekijken wat er de afgelopen sprint gerealiseerd is en wat niet. Dit is tevens het moment om feedback te verzamelen en op basis hiervan eventueel het plan voor de volgende sprint bij te stellen.

Releases

Het opleveren van werkende software is de beste indicatie van voortgang. Daarom leveren we bij voorkeur elke sprint een nieuwe versie van de werkende software op.

Een greep uit onze opdrachtgevers

Logo Mondriaan fonds 1
Sigmax Logo
Radboud
Prorail logo
Beeckestijn Logo
Logo umc utrecht 1
Bolletje Typeface Logo
Logo waterschap
flexibele samenwerking

Opdrachtgever centraal

Laagdrempelige voorwaarden

Covadis weet hoe complex softwareoplossingen kunnen zijn en hoe lastig het is om de eerste stap te zetten. Daarom hebben we onze voorwaarden zo laagdrempelig mogelijk gemaakt, want die eerste stap is allesbepalend voor het halen van je doelstellingen.

Uurtarief

Onze kracht is dat de motivatie, gedrevenheid en de kennis van ons talent zich laat belonen met de mooie softwareoplossingen die steeds weer weten te bouwen. We zijn trots op ons werk en dat is wat ons bindt en ons in staat stelt om tegen een sympathiek tarief software te ontwikkelen voor iedere ondernemer. Covadis brengt softwareontwikkeling weer terug naar de basis. Software is leuk en daar moet iedereen voordeel van kunnen ondervinden.

Flexibele samenwerking

Niets is zo onvoorspelbaar als de wereld van vandaag. De behoefte aan ontwikkelcapaciteit kan per maand variëren. Langdurige bindende overeenkomsten zijn daarin niet handig, alsook het vastzitten aan een vast ontwikkelteam. De behoefte van de klant is onze flexibiliteit, of het nu een enkele ontwikkelaar is of een heel team. Covadis schakelt op en af al naar gelang de behoefte van het project zich ontwikkelt.

IP bij de opdrachtgever

Goede ideeën en unieke oplossingen horen thuis bij de geestelijke vader. Daarom zorgen wij ervoor dat het IP altijd bij onze opdrachtgever ligt. Wij weten hoe belangrijk het is om bij innovaties alle touwtjes zelf in handen te hebben en te zorgen dat geen kennis verloren gaat. Niet voor ons maar zeker niet voor jou.

Op locatie of via een videocall

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Vind je het zelf lastig om in te schatten of bijvoorbeeld de programmeertaal nog voldoet aan de wensen? Of ben je benieuwd wat de beste optie is? Neem gerust contact op met onze adviseur Addick. Hij neemt graag de mogelijkheden met je door. Daarnaast krijg je indien gewenst een passende urenindicatie, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Klok icoon

Snel starten?

Geen probleem. Wij hebben een groot team en zijn flexibel ingericht.

Doelgericht icoon

Doelgericht

Nieuwbouw, moderniseren of doorontwikkeling. Altijd met een helder doel.

Puzzel icoon

Schaalbaar en flexibel

Klein beginnen. Groot groeien. Op- of afschalen? Doen we.

Veilig icoon

In jouw eigendom

De software is volledig jouw eigendom. Geen gedoe.

Gebouw icoon

Meer dan 70 specialisten

Met meer dan 70 experts hebben we altijd de juiste specialisten voor jouw project.

Beste icoon

Hoog kennisniveau

En dat houden we zo.

Neem contact met ons op

Anouk Portret

Snel en vrijblijvend

We helpen je graag!

“Heb je een vraag over jouw softwareproject, wil je meer informatie ontvangen óf kunnen we je ergens anders mee van dienst zijn?”

Bel mij: 026 361 6600

We helpen je graag, neem hier contact met ons op!

Anouk Portret