Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Slimme software oplossingen

Internet of Things

Wil je software laten ontwikkelen voor een Internet of Things (IoT) toepassing? En ben je op zoek naar een softwarepartij die dit voor jou kan realiseren?

Covadis adviseert je vrijblijvend en kan dit hele traject samen met jou oppakken. Vanaf het IoT concept tot aan de realisatie en doorontwikkeling; we hebben voor ieder deel van het traject specialisten in dienst en kunnen snel starten met jouw project!

Internet of Things oplossingen
Het internet van dingen

Wat is Internet of Things?

Er worden steeds meer slimme apparaten en sensoren ontwikkeld waarmee, via het internet, op afstand kan worden gecommuniceerd. Dit noemen we het Internet of Things (IoT). IoT zorgt ervoor dat apparaten en diensten efficiënter worden. Daarnaast leidt het tot allerlei nieuwe toepassingen die voorheen nog niet bestonden.

Internet of things
Internet of things
Hoe werkt het Internet of Things?

De werking van IoT

IoT maakt het mogelijk om apparaten op afstand te besturen, uit te lezen en meer. Dit kan doordat een apparaat of sensor verbinding maakt met het internet door middel van een internetchip en data ontvangt of verstuurd van of naar een applicatie waar deze data wordt verwerkt. Denk hierbij aan data over temperatuur, vocht of bijvoorbeeld slijtage van bepaalde producten.

Deze verbinding tussen apparaten en het internet maakt apparaten 'slim'. Een koelkast kan nu bijvoorbeeld waarschuwen waneer je ijsklontjes klaar zijn en je huiskamerverlichting gaat automatisch aan wanneer jij 's avonds thuiskomt.

Zakelijk kun je denken aan IoT voor botanische doeleinden, waarbij vocht, temperatuur en lichtintensiteit worden gemeten en een advies wordt gegeven over de verzorging van planten voor optimale groei. Of IoT in de betonverwerking, waar de uitharding van beton wordt berekend met sensoren.

Het voordeel van IoT

Met Internet of Things kun je (1) een apparaat opdrachten geven op afstand en (2) informatie opvragen waar je acties op kunt baseren. In beide gevallen geeft IoT het voordeel dat je zelf niet fysiek in de buurt hoeft te zijn en dat handmatige acties of waarnemingen geautomatiseerd kunnen worden.

Heb jij te maken met processen die vanwege fysieke acties of metingen nu veel tijd en moeite kosten, dan kan IoT een oplossing zijn!

230825 Covadis office 0222
230825 Covadis office 0222
Interessante mogelijkheden voor bedrijven

De toekomst van IoT

Welke richting gaat het IoT op en is het interessant voor mijn bedrijf?

Op het moment wordt een groot aantal processen geautomatiseerd door het gebruik van IoT. Dit zal in de toekomst alleen maar groeien. Efficiëntie door automatisering is namelijk een enorm belangrijke peiler binnen organisaties. De technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. Wacht je te lang? Dan kan het gebrek aan efficiëntie en innovatie uiteindelijk zorgen voor een flinke achterstand op de concurrentie. Hierdoor wordt het steeds lastiger om mee te kunnen op het gebied van bijvoorbeeld prijs of (lever)snelheid.

Bovendien zal er meer data-deling komen tussen verschillende IoT toepassingen. Slimme gebouwen zullen bijvoorbeeld gekoppeld worden aan weersvoorspellingen, zodat zij het energieverbruik kunnen optimaliseren.

Wanneer je apparaten en het internet koppelt, moeten de apparaten natuurlijk veilig gebruikt kunnen worden. Zonder een gemakkelijke prooi te zijn voor hackers. Daarom zal, tijdens de ontwikkeling van de software en hardware rondom IoT, de focus liggen op security en datadeling.

Is Internet of Things interessant voor jou?

Internet of Things toepassen

Overal in de samenleving zie je Internet of Things een steeds grotere rol innemen. Van je eigen keuken tot in de auto en van de maakindustrie tot supermarktketens; IoT wordt alleen maar groter. In iedere sector. Wacht dus niet te lang met het ontdekken van de grote voordelen van IoT. Of je nou sneller wilt produceren, (personeels)kosten wilt besparen, minder handmatig werk en minder fouten wilt maken óf een game changer in de markt wil zijn; met IoT maak jij de juiste stappen voor een duurzame toekomst van jouw business.

Voorbeeld 1: Bruggen

Vroeger was een brugwachter nodig om de brug te openen voor schepen en te sluiten voor verkeer over de brug. Nu kunnen bruggen op afstand gemonitord, geopend en gesloten worden. Door deze toepassing van IoT kan met minder mensen efficiënter gewerkt worden en kunnen meerdere bruggen tegelijkertijd gemonitord en bediend worden.

Voorbeeld 2: Keukenapparatuur

Koffiezetapparaten kunnen tegenwoordig op afstand aan- en uitgezet worden door de consument. Handig, zo staat er elke ochtend direct een kop koffie voor je klaar in de keuken. Ook leveranciers kunnen de software van koffiezetapparaten nu op afstand uitlezen, eventuele problemen detecteren en de consument een passende oplossing bieden. Zonder dat hiervoor een monteur langs hoeft te komen!


Internet of Things draait op het moment dus om data en aansturing op afstand, zonder fysieke aanwezigheid. IoT zorgt daarmee voor een toename in de effectiviteit van bedrijven en een toename in gebruiksgemak voor de consument.

Een greep uit onze projecten

Covadis en het Internet of Things

We hebben al heel wat mooie projecten mogen realiseren waarbij IoT wordt toegepast. Hierdoor hebben we de kennis en specialisten in huis; van groot tot klein project in uiteenlopende bedrijfssectoren.

Covadis kan voor jou software ontwikkelen dat communiceert met 'slimme' apparaten en sensoren. Enkele voorbeelden hiervan vind je in onderstaande cases.

Heb je een IoT idee of wil je weten wat IoT voor jouw bedrijf kan betekenen? Plan geheel vrijblijvend een videocall in bij onze adviseur Addick. Hij kijkt graag met je mee voor een passend advies!

Via onderstaande linkje plan je direct een moment in. Liever een afspraak op locatie? Neem gerust contact op om een afspraak in te plannen.

Opdrachtgevers waar we trots op zijn:

Venstertechniek logo
Bolletje logo
Cadac Group Logo Transparant
Logo Mondriaan Fonds
Van Raam logo
Prorail logo
Logo waterschap trans 1
Rademaker logo
Beeckestijn Business School logo
Sigmax Logo
Nieuwestroomlogopayoffblauw v2
Forever direct logo
Cooper Vision Logo Groot
Morsinkhoff Rymoplast
Ferro techniek
Concrefy logo
Van Boekel Logo
Qoffy Logo RGB hor Zwart blauw
Mombarg beton
Senefelder logo
230825 Covadis office 0356
230825 Covadis office 0356
Helder werkproces voor het beste resultaat

Werkwijze

Onze teams worden volledig aangepast aan jouw behoefte, zowel in omvang als in specialisaties. Hiermee zorgen we altijd voor de perfecte oplossing die bijdraagt aan jouw doelstellingen.

We werken altijd volgens een in overleg vastgestelde ontwikkelmethode, zoals een Agile-methode. En heb je de voorkeur voor een hybride vorm? Dan passen we onze werkwijze daar gewoon op aan. We vinden het belangrijk dat onze ontwikkelmethode helder en overzichtelijk is en werkt voor onze opdrachtgevers. Een duidelijke manier van werken zorgt immers ook voor het beste resultaat.

Flexibele samenwerking

Opdrachtgever centraal

Laagdrempelige voorwaarden

Covadis weet hoe complex softwareoplossingen kunnen zijn en hoe lastig het is om de eerste stap te zetten. Daarom hebben we onze voorwaarden zo laagdrempelig mogelijk gemaakt, want die eerste stap is allesbepalend voor het halen van je doelstellingen.

Uurtarief

Onze kracht is dat de motivatie, gedrevenheid en de kennis van ons talent zich laat belonen met de mooie softwareoplossingen die we steeds weer weten te bouwen. We zijn trots op ons werk en dat is wat ons bindt en ons in staat stelt om tegen een sympathiek tarief software te ontwikkelen voor iedere ondernemer. Covadis brengt softwareontwikkeling weer terug naar de basis. Software is leuk en daar moet iedereen voordeel van kunnen ondervinden.

Flexibele samenwerking

Niets is zo onvoorspelbaar als de wereld van vandaag. De behoefte aan ontwikkelcapaciteit kan per maand variëren. Langdurige bindende overeenkomsten zijn daarin niet handig, alsook het vastzitten aan een vast ontwikkelteam. De behoefte van de klant is onze flexibiliteit, of het nu een enkele ontwikkelaar is of een heel team. Covadis schakelt op en af al naar gelang de behoefte van het project zich ontwikkelt.

IP bij de opdrachtgever

Goede ideeën en unieke oplossingen horen thuis bij de geestelijke vader. Daarom zorgen wij ervoor dat het IP altijd bij onze opdrachtgever ligt. Wij weten hoe belangrijk het is om bij innovaties alle touwtjes zelf in handen te hebben en te zorgen dat geen kennis verloren gaat. Niet voor ons maar zeker niet voor jou.

Klok icoon

Snel starten?

Geen probleem. Wij hebben een groot team en zijn flexibel ingericht.

Doelgericht icoon

Doelgericht

Nieuwbouw, moderniseren of doorontwikkeling. Altijd met een helder doel.

Puzzel icoon

Schaalbaar en flexibel

Klein beginnen. Groot groeien. Op- of afschalen? Doen we.

Veilig icoon

In jouw eigendom

De software is volledig jouw eigendom. Geen gedoe.

Gebouw icoon

50+ specialisten

Waarom ver zoeken als het ook in de buurt zit?!

Beste icoon

Hoog kennisniveau

En dat houden we zo.

Sparren over jouw softwarevraagstuk?

Covadis addick werkt

Addick Hutzezon

Adviseur

“Benieuwd hoe ons team voor jou van meerwaarde kan zijn? Ik denk graag mee over jouw softwarevraagstuk”

Bel mij: +31633726116

Hoi! Ik ben Addick. Wil je vrijblijvend sparren?

Covadis addick werkt