Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Eerste Covadis pizza-avond levert interessante resultaten op

Collega’s onderzoeken SignalR, C# 8, NServiceBus en .NET Core 3.0

Covadis heeft naast de kennissessie een nieuwe manier van kennisoverdracht in het leven geroepen. De collega’s leren van en met elkaar in combinatie met pizza. Tijdens de eerste Covadis ‘pizza-avond’ hebben onze ontwikkelaars in teamverband nieuwe technieken onderzocht en methodes verkend. Zo zijn SignalR, C# 8, Cosmos DB .NET Core 3 en NServiceBus beproefd.

Pizza avond covadis

De collega’s van Covadis groeperen zich in de welbekende bar van het pand. De lokale pizzaboer bracht een bezoek aan de Transportweg om de techneuten van de nodige döner, pizza en shoarma te voorzien. Hierop vertrekken de ontwikkelaars naar hun bureaus.

In tegenstelling tot de maandelijkse lunch-kennissessie, onderzoeken de ontwikkelaars nu groepsgewijs diverse vraagstukken. Er is niet één spreker. Het draait om samen leren. De developers hebben zich verdeeld in teams. Dat gebeurt op basis van wat ze willen researchen. Ieder team doet op geheel eigen wijze onderzoek. Ze hebben allen de gelegenheid om nieuwe kennis op te doen en dit te delen met collega’s. Dat leverde verschillende resultaten op.

SignalR

Een softwareontwikkelaar en een architect verrichtten onderzoek naar SignalR. Aan het eind van de avond demonstreerden zij hun bevindingen met een grafiek die live gegevens aanvult. Het gaat om data uit stroom- of gasmetingen die realtime aangepast worden. Het is een manier om websockets toe te passen met een fallback mechanisme.

Verkende mogelijkheden

Een andere groep developers dook in de wereld van C# 8 en .NET Core 3.0. Ze keken naar het nieuwe front-end framework Blazor, de changelog van C# en async streams.

Daarnaast verkenden een drietal ontwikkelaars de mogelijkheden van Cosmos DB door hun huidige dataset in deze Azure Service te draaien.

NServiceBus

Twee andere softwarearchitecten hebben onderzoek verricht naar de vereenvoudiging in de messaging die het gebruik van de NServiceBus oplevert. Deze software zorgt ervoor dat berichten tussen verschillende services automatisch verzonden worden. Zodoende is er meer tijd voor ontwikkelaars om te werken aan het toevoegen van waarde aan een product.

Tijdens de eerste pizza-avond hebben de Covadianen heel wat nieuwe dingen van en aan elkaar geleerd. Dankzij de extra research blijft het kennisniveau hoog en innovatie vanzelfsprekend. Lijkt het jou ook wat om met Covadis mee te doen aan een pizza avond? Bekijk dan onze vacatures of neem vrijblijvend contact met ons op.

We helpen je graag, neem hier contact met ons op!

Anouk Portret