Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Covadianen slagen voor Scrum PSM I examen

Afgelopen maand zijn er zeven collega’s geslaagd voor het Scrum PSM I examen. Bij Covadis zijn wij daar natuurlijk ontzettend trots op! Het examen was namelijk niet echt makkelijk vertelde tutor Hermen Luiten. Er zaten volgens hem wel wat instinkers in de toets, maar door de examentraining waren alle Covadianen daar goed op voorbereid.

In de drie avonden van voorbereiding hebben de ontwikkelaars de stof intensief behandeld en op de laatste avond zijn er ook proefexamens gemaakt die daarna gezamenlijk zijn besproken. Dit heeft zich in een 100 procent slagingspercentage uitbetaald.

Afstuderen cartoon armen diploma in de lucht
Scrum training op kantoor
Scrum training op kantoor

Scrum training

Het idee om deze Scrum trainingen te organiseren is ontstaan doordat enkele collega’s lieten weten dat zij graag meer kennis over Scrum wilden opdoen. Onze projectmanager Hermen kreeg dit te horen en greep deze kans aan om de Scrum-avonden organiseren en zijn kennis te delen. Een goede basiskennis van Scrum en Agile werken is voor iedere ontwikkelaar handig om te hebben. Wat uiteindelijk weer bijdraagt aan het nog efficiënter ontwikkelen van waardevolle software voor opdrachtgevers van Covadis.

In de afgelopen trainingen is Agile werken behandeld ten opzichte van de ‘traditionele’ manier, ook wel ‘waterval’ genoemd. Vervolgens is er gekeken wanneer je een agile werkwijze toepast en wanneer je een traditionele werkwijze gebruikt. Daarna zijn onze collega’s de Scrum-theorie ingedoken, afgewisseld met vragen en praktijksituaties. Tot slot heeft iedereen het Scrum PSM I examen gemaakt.

De vier avonden zijn voorbijgevlogen en iedereen was erg geïnteresseerd vertelde Hermen. Veel teams werken al op basis van het Scrum framework. Hierdoor ontstonden leuke interessante gesprekken over de theorie, maar ook juist over de praktijksituaties.

Kennisdeling

Kennisdeling staat bij Covadis hoog in het vaandel. Naast deze Scrum-trainingen geven we ook maandelijkse kennissessies om interne kennisdeling te stimuleren en organiseren we pizza-avonden om de nieuwste technieken te ontleden. Ben jij of ken jij een iemand die ook graag in ontwikkeling blijft als programmeur? Werp dan een blik op onze vacatures.

We helpen je graag, neem hier contact met ons op!

Anouk Portret