Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Senior developer demonstreert ontwikkelmethode aan collega’s

Covadis houdt interne workshop Test-Driven Development

Een groep software ontwikkelaars heeft zich in een spreekruimte verzameld voor een workshop Test-Driven Development. Een senior developer van softwarebedrijf Covadis heeft zijn collega’s door middel van een live demonstratie uitleg gegeven over deze ontwikkelmethode. “Al vanaf de eerste minuut gaan we de diepte in.”

Test driven development workshop spreker

De tafels van de spreekruimte zijn aan de kant geschoven en de stoelen zijn zoals in een bioscoop opgesteld. Rijen ontwikkelaars kijken aandachtig naar het grote scherm waar senior developer Rik zijn demonstratie op uitvoert.

Covadis ondersteunt medewerkers in het vergaren van kennis. Bijvoorbeeld met een workshop als deze, waarbij de theorie in de praktijk wordt gebracht en gezamenlijk over de demonstratie wordt nagedacht.

Eerst test dan code

“Test-Driven Development is een ontwikkelmethode waar eerst de test en daarna pas de code geschreven wordt”, legt Rik uit. “We gaan meteen de diepte in.”

De stof gaat er goed in bij de collega’s. Al snel wordt verzocht of de gebruikte snippet voor het opzetten van een unittest gedeeld kan worden. Hierop vervolgt hij zijn talk over bijvoorbeeld Triple A Patterns en Test String Calculators.

"Inhoudelijk hebben we veel over incrementele ontwikkeling gepraat."

Rik Driever - senior developer Covadis

Workshop test driven development

Incrementele ontwikkeling

Naderhand blikt Rik tevreden terug op de workshop.

“Iedereen heeft er wel wat van opgestoken. Er is nuttige feedback geweest en we hebben als groep fijn over code gepraat. Het ging volgens mij wel goed. Er is in ieder geval geklapt”, lacht hij.

“Inhoudelijk hebben we veel over incrementele ontwikkeling gepraat. Dat houdt in dat er stapje voor stapje toegewerkt wordt naar volledige implementatie. Daarnaast heb ik leuke vragen gehad. Bijvoorbeeld over het bouwen van een algoritme. Er zijn goede suggesties geweest om over te sparren. Ik heb er zelf ook veel van opgestoken.”

Test driven development workshop spreker

Workshop bijwonen?

Lijkt het jou ook wel wat om een workshop van Covadis bij te wonen? Kom dan bij Covadis werken! Bekijk snel de vacatures. Het softwarebedrijf zoekt nog ontwikkelaars. Studeer je nog? Check dan de stagemogelijkheden! Wie weet tot snel.

Hoi! Ik ben Addick. Wil je vrijblijvend sparren?

Covadis addick werkt