Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Doka presenteert geheime, door Covadis ontwikkelde toepassingen

Covadis toepassingen op grootste bouwbeurs ter wereld

De Bauma München komt eraan! Dit is ’s werelds grootste event voor bouwtechniek en machines. Concrefy, onderdeel van Doka en opdrachtgever van Covadis, is erbij. Van 8 tot en met 14 april wordt de beurs in Zuid-Duitsland gehouden. Wat betekent dit voor Covadis.

Bauma munchen concrefy 1

De Bauma wordt slechts eens in de drie jaar gehouden. Veel grote bedrijven, zoals Doka, plannen hun hele innovatie-cyclus van Bauma tot Bauma. Er wordt veel geïnvesteerd in deze beurs en er draaien ruim honderd mensen mee in de enorme stand van Doka. Hermen is projectleider bij Covadis. Hij licht het belang van de Bauma München voor Covadis toe.

“Covadis heeft verschillende applicaties en toepassingen gerealiseerd voor Concrefy, een dochteronderneming van Doka”, vertelt Hermen. “Doka is het grootste beton bekistingsbedrijf ter wereld. Ze presenteren verschillende nieuwe door Covadis ontwikkelde diensten en producten op de Bauma München. Uiteraard blijft dat tot die tijd allemaal een beetje geheim.”

Bauma doka Stand
Bauma doka Stand

Concremote

Een inmiddels bekend project is Concremote. Deze door Covadis ontwikkelde sensorsoftware speelt een belangrijke rol bij de controle en monitoring van vers gestort beton.

“Ik verwacht dat Concremote één van de door Doka aangeprezen modules op de Bauma München wordt”, vervolgt Hermen. Maar Covadis heeft voor de beurs stilzwijgend nog veel meer innovatieve oplossingen voor Doka gerealiseerd.

“Een compleet ontwikkelteam heeft maanden aan de nieuwe software gewerkt. Bovendien is de techniek uitvoerig getest, doorontwikkeld en aangepast op basis van de verkregen feedback. Het zijn innovatieve toepassingen waar we volledig achter staan.”

“Helaas mogen we daar nog niet te veel over zeggen”, vertelt Hermen. “De toepassingen vormen straks een mooie verrassing in de presentatie van Doka.”

"De toepassingen vormen straks een mooie verrassing in de presentatie van Doka." - Hermen, Projectleider Covadis

Wolkenkrabbers

Concremote wordt bijvoorbeeld gebruikt bij de bouw van wolkenkrabbers. De sensor in het beton stuurt een seintje zodra het beton aan de vooraf opgegeven eisen voldoet. Zo kan er sneller worden doorgebouwd aan de volgende verdieping. Covadis heeft natuurlijk nog veel meer mooie oplossingen voor Concrefy ontwikkeld. Daar gaan we straks, na de Bauma München, nog veel meer van horen. Het zijn belangrijke ontwikkelingen in de bouwsector. Een wereld waar met besparing van tijd altijd winst wordt geboekt.

Doka geeft ongetwijfeld mooie presentaties waar de afgelopen tijd stilletjes aan is gewerkt.

Klok icoon

Snel starten?

Geen probleem. Wij hebben een groot team en zijn flexibel ingericht.

Doelgericht icoon

Doelgericht

Nieuwbouw, moderniseren of doorontwikkeling. Altijd met een helder doel.

Puzzel icoon

Schaalbaar en flexibel

Klein beginnen. Groot groeien. Op- of afschalen? Doen we.

Veilig icoon

In jouw eigendom

De software is volledig jouw eigendom. Geen gedoe.

Gebouw icoon

Meer dan 70 specialisten

Met meer dan 70 experts hebben we altijd de juiste specialisten voor jouw project.

Beste icoon

Hoog kennisniveau

En dat houden we zo.

Neem contact met ons op

Anouk Portret

Snel en vrijblijvend

We helpen je graag!

“Heb je een vraag over jouw softwareproject, wil je meer informatie ontvangen óf kunnen we je ergens anders mee van dienst zijn?”

Bel mij: 026 361 6600

We helpen je graag, neem hier contact met ons op!

Anouk Portret