Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Dapper softwarebedrijf bedwingt hittegolf in geheel eigen stijl

Covadis neemt zwemspullen mee tijdens vrijdagmiddagborrel

Covadis is gek op uitjes, ook zonder haring. Daarom ging een groep collega's laatst barbecueën en waterskiën. Het bleek een perfecte manier om met de hittegolf om te gaan.

Stroombroek barbecue

“Leuk”, was de eerste reactie tijdens een rondgang over hoe het afgelopen feestje van Covadis was. Alweer feest. Want op het moment dat de hittegolf een hittetsunami bleek, heeft Covadis massaal de verkoeling gezocht. De vrijdagmiddagborrel verplaatste zich naar Playa del Stroombroek. De recreatieplas bevat een kabelwaterskibaan, met alle gevolgen van dien.

Het getal veertig verschijnt op de thermometer. Normaal een signaal om vooral het door de overwerkte airco verkoelde kantoor van Covadis niet te verlaten. Dat is nu wel anders. Ruim twintig Covadianen verlaten de Transportweg om zich naar de nabijgelegen plas Stroombroek te spoeden.

Header ski water bbq
Header ski water bbq

Was er iets te eten?

De collega’s verzamelen zich bij Beachclub Stroombroek met een uitgebouwd terras op het water. Uiteraard is hier het nodige aan drinken inclusief een barbecue beschikbaar. De fanatiekste medewerkers doken meteen in het water. Er lagen zowel speklappen op de gril als in de golven. Daarnaast was er een uitgebreid aanbod in biefstuk, saté, worst, friet, salade en wat al niet nog meer.

Waterski fail
Waterski fail

Is er nog meer gedaan?

Meer dan de helft van de aanwezigen heeft zich op de waterskibaan gewaagd.

“Na vier pogingen lukte het mij om te blijven staan”, vertelt Johan. Als chef ‘pret & proces’ één van de drijfveren achter het uitje.

“Er zijn nogal wat collega’s gelanceerd in hun pogingen. Een enkele durfal kneusde naar eigen zeggen zelfs een rib bij een poging de schans te bedwingen. Gelukkig kreeg uiteindelijk iedereen het wel onder de knie. Drie deelnemers deden ook een poging tot wakeboarden. Die slaagde slechts bij 33% van de branies. Maar goed, die collega heeft dan ook nog ooit het NK wakeboarding gehaald.”

“Overigens bleef ook het publiek niet vrij van blessures. Zoals met zoveel dingen stonden ook hier de beste stuurlui aan wal. Een enkeling lachte wel heel extreem bij iedere mislukte poging. Karma blijkt een bitch, want nog dezelfde avond is hij door een wesp gegrepen.”

“Het stikte trouwens sowieso van de wespen. Op Stroombroek is heel wat geel-zwart te vinden.”

Een heerlijke avond Covadis dus?

De Covadianen doken massaal in het water en genoten van verzuurde armen, biertjes, radlers, wijntjes en andere verfrissingen. Het uitje viel tevens gelijk met het afscheid van een collega die zijn diensttijd heeft beëindigd om verder te studeren.

Zo betekent de waterski-barbecue een fris begin van een heet weekend.

Hoi! Ik ben Addick. Wil je vrijblijvend sparren?

Covadis addick werkt