Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Drie redenen om NIET bij Covadis te komen werken

Niet iedereen past bij Covadis. Waarom niet? Lees hier de drie redenen volgens blogger en personeelsnerd Addick om niet bij Covadis te werken.

Alle collegas tijdens het teamuitje van 2018
Alle collegas tijdens het teamuitje van 2018

Het zal je niet ontgaan zijn dat de IT arbeidsmarkt best krap is. Als ontwikkelaar bijvoorbeeld krijg je waarschijnlijk dagelijks aanbiedingen met allerlei redenen om ergens te komen werken. Maar bij Covadis past lang niet iedereen. Daarom 3 redenen om zo hard mogelijk bij ons weg te rennen als je kan. Kom je trouwens niet zo ver met dat rennen? Wellicht een tip om je dan bij onze sportclub aan te sluiten.

Laten we beginnen!

Reden 1 – Je denkt dat je het allemaal al weet…

Zelfs het werkproces is er bij Covadis op gericht om het kennisniveau op optimaal niveau te houden, om van elkaar te leren. Daar zit de kracht van Covadis. Wij zijn dol op ons werk en houden graag alle innovaties op ons werkgebied in de gaten en die gaan snel! Dat betekent dat wij moeten blijven leren.

Hoe faciliteren wij dit? Door middel van pull requests kijken ontwikkelaars bijvoorbeeld elkaars code na om vervolgens tips & tricks met elkaar te kunnen delen. Dit zorgt ervoor dat we sneller en efficiënter kunnen ontwikkelen voor de klant, maar ook dat we kennis met elkaar kunnen delen en van elkaar kunnen leren.

Binnen Covadis worden diverse kennissessies georganiseerd over bijvoorbeeld technical debt, Azure of wat dan ook op de agenda staat. Onderwerpen kunnen door iedereen aangebracht worden. Dit kunnen interne maar ook openbare kennissessie zijn, zoals deze.

Verder bieden we bij Covadis diverse opleidingstrajecten op maat aan. Het belangrijkste uitgangspunt is hierbij de medewerker zelf. Wij houden rekening met ambities, wensen en de te ontwikkelen competenties. Wil jij je certificeringen behalen? Geen probleem. Liever een training of opleiding volgen? Regelen we. Of is het makkelijker dat we iemand extern binnenvliegen die jou alle ins & outs gaat vertellen? Alles is bespreekbaar.

Heel vervelend natuurlijk als je denkt dat je het allemaal al weet 😉 Begin je al te rennen?

Reden 2 – Je bent geen nerd…

“Nerd is een term die wordt gebruikt voor mensen wiens interesses wat betreft wetenschap, boeken, spellen, stripverhalen, films, verzamelartikelen, muziek e.d. afwijken van de mainstream”, aldus Wikipedia. En hier kunnen wij ons denk ik wel redelijk in vinden. In de pauze, tijdens de gezamenlijke lunch, praten we bijvoorbeeld voornamelijk over technische snufjes, games, films, meme’s, anime, etc. Maar waar wij ons helemaal in kunnen vinden is dat wij inderdaad afwijken van de mainstream. Verder staat er op Wikipedia: “Over het algemeen wordt de term als scheldwoord….”. Ho stop! Hier kunnen wij ons absoluut niet in vinden. Wij zien onszelf inderdaad wel als ‘nerd’, anders dan anderen, afwijkend van de mainstream. Maar daar zijn wij hartstikke trots op! Wij zijn inderdaad niet de standaard of de gemiddelde groep bij elkaar. Dat maakt ons ook zo goed in wat wij doen. Klanten verwachten van ons geen ‘gemiddelde’ of ‘standaard’ oplossingen. Zij verwachten van ons unieke producten voor unieke vraagstukken. Daarmee kunnen zij namelijk een strategisch voordeel ten opzichte van hun concurrenten krijgen. En dat doe je niet met een gemiddelde groep mensen, dat doe je met een unieke groep mensen bij elkaar. Inderdaad afwijkend van de ‘mainstream’.

Doe jij de zaken liever zoals iedereen het doet? Blijf jij liever in het ‘normale’ en veilig in de mainstream? Begin dan inderdaad maar te rennen…

Reden 3 – Je werkt liever alleen…

Binnen Covadis werken we met multidisciplinaire teams. We vullen elkaar aan, durven elkaar op zaken aan te spreken en komen gezamenlijk tot waanzinnige softwareoplossingen. Dat we dit niet alleen kunnen is ons allemaal heel duidelijk. Hierbij is dan ook geen ruimte voor ego-gedrag. Niet dat we daar heel veel moeite voor moeten doen hoor. Nog een voordeel dat we allemaal nerds zijn is namelijk dat we ook een stukje herkenning bij elkaar vinden. Hierdoor begrijpen we elkaar beter en kunnen en durven we onszelf te zijn op het werk. Samenwerken gaat op die manier ook alleen maar makkelijker en het zorgt voor een goede sfeer. En dat uit zich bij ons bijvoorbeeld ook in het feit dat we elkaar opzoeken buiten het werk. Of het nu is in onze poging om fitter te worden door bijvoorbeeld op woensdagochtend om 7:00 uur te gaan zwemmen, of onze zangkunsten te laten horen op een karaokeavond, of om met elkaar de strijd aan te gaan tijdens een LAN-party. Zoals een collega al zei: "Als je bij Covadis werkt heb je geen sociaal leven meer nodig."

Uit onderzoek blijkt het belang van een goed sociaal klimaat op het werk. Nou, dat zit bij ons dus wel snor. Daar zijn we dan ook erg trots én zuinig op.

Krijg jij al kippenvel bij de gedachte om samen te moeten werken?

3…2…1….. Rennnuuuhhhh!!!!

Dat zijn dan 3 redenen om niet bij ons te komen werken. Maar lees je dit nog steeds en ben je nog niet weggerend? Neem dan eens contact op voor een kennismaking of kijk eens tussen onze vacatures. En wellicht behoor jij straks ook tot dit leergierig-nerdachtig-samenwerkend apparaat dat wij Covadis noemen en waar wij ontzettend trots op zijn!

Personeelsnerd Covadis

Addick Hutzezon

Addick Hutzezon faciliteert alle ontwikkelteamleden op verschillende gebieden zodat zij hun werk zo goed en leuk mogelijk kunnen doen. Dat doet hij onder andere door opleidings- en certificeringstrajecten te begeleiden, voortgangsgesprekken te voeren en de bedrijfscultuur te bewaken. Het enige waarbij hij geen rekening met zijn collega’s houdt is zijn humor. Behalve hijzelf stelt niemand die op prijs.

Hoi! Ik ben Addick. Wil je vrijblijvend sparren?

Covadis addick werkt