Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Covadis ontwikkelt game

Game voor Concrefy demonstreert op speelse wijze het belang van Concremote

Speciaal voor Concrefy heeft een ontwikkelteam van Covadis een game ontwikkeld. Het team van Covadis is aangevuld met talenten uit het Innovatielab. De betonspecialist uit Venlo zocht een manier om het te behalen voordeel van hun product Concremote speels, gemakkelijk en snel inzichtelijk te maken. Dat is precies wat de game doet.

Covadis heeft de game ontwikkeld in opdracht van Concrefy. Het is een tool die het effect van het gebruik van Concremote laat zien. De game was onderdeel van hun presentatie op de Bauma Mรผnchen: de grootste bouwbeurs ter wereld.

Betonwagen cartoon concrefy
Betonwagen cartoon concrefy

Doel

De speler van de game gaat de strijd aan met Concremote. De door Covadis ontwikkelde software berekent en voorspelt wanneer betonelementen bij grote bouwprojecten hard genoeg zijn voor de volgende fase van de bouw. Bij projecten als het bouwen van een dam of een wolkenkrabber levert iedere dag dat er sneller een volgende stort of verdieping wordt uitgevoerd al enorm veel winst op. Het is dus essentieel om dit zo nauwkeurig mogelijk te berekenen.

De speler stelt van tevoren in welk beton er wordt gebruikt, wat de weersomstandigheden zijn en in welk deel van de wereld het beton gestort wordt. Op basis hiervan is het aan de speler om te berekenen wanneer de doelwaarde van het beton bereikt is. Tegelijkertijd rekent Concremote mee. Lukt het de speler om vanuit het blote hoofd een inschatting gelijk aan die van Concremote te maken?

Game concrefy screenshot

Winnaar

Als het lukt, kan de speler de ballonnen volblazen. Het is namelijk vrijwel onmogelijk om dit zo nauwkeurig te schatten als Concremote doet. Spelers die het desondanks goed raden, mogen dan ook heel trots zijn. Eeuwige roem valt hen ten deel. De is game een soort simulatie van het uitharden van beton, dus er zit meer dan alleen een spelelement in.

Het is mogelijk om instellingen als het klimaat en het type mengsel handmatig in te stellen. Op deze wijze kun je met veel verschillende uitkomsten spelen. Het geeft de game een extra ludieke dimensie. Er zijn ontzettend veel vragen die je dankzij deze tool kunt beantwoorden. De game is ontwikkeld met .NET Core.

Wil je de game zelf spelen? Dat kan hier.

Hoi! Ik ben Addick. Wil je vrijblijvend sparren?

Covadis addick werkt