Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Softwarehuis beleeft ‘plezant’ personeelsweekend 2019

Heel Covadis trekt een weekendlang naar het zuiden

Alle collega’s van Covadis hebben het enerverende personeelsweekend overleefd. Al scheelde dat nog weinig. In het zuiden vergeten ze ons niet meer. Hoe dat komt lees je hier.

Personeelsweekend collegas op een segway

Op een stille zondagochtend in de Vlaamse havenstad Antwerpen wrijven tientallen Covadianen de slaap uit hun ogen. Het gros stapt nog niet volledig ontnuchterd de ontbijtzaal in. Enkele collega’s gaan even de stad in op zoek naar hun geweten, geheugen of onschuld. Het moge duidelijk zijn: Covadis heeft een enerverend personeelsweekend beleefd.

Antwerpen zal nog lang aan Covadis denken. Maar die zondagochtend is de stad nog niet van het softwarehuis af. Voordat de grote bus alle slaperige collega’s opslokt voor de terugrit, staan en stijgen de Covadianen in de vroege ochtend op om na de begane grond ook het luchtruim onveilig te maken.

Personeelsweekend collegas voor een helikopter
Personeelsweekend collega Nick in een helikopter

Airwolf

De collega’s laten hun innerlijke Stringfellow Hawke en Arnold Schwarzenegger ontwaken tijdens een helikoptervlucht boven de Belgische plaats. De Doetinchemse Airwolf liet het hele gewest onder zich vandaan glijden. Zodoende heeft Covadis door de kleine oogjes toch wat gezien van de stad. Want wat de avond ervoor gebeurd is weet niemand meer. Of niemand wil erover praten, dat kan ook. Of misschien mogen we er onder druk van een losbandige projectleider niets over schrijven. Wie zal het zeggen?

Wat we wel kwijt willen(mogen)?

Allez, na d’n avondmaal heeft een groot deel van het team een karaoketent aangedaan. De één zong, d’n ander brulde. Awel, d’n Vlaamse nacht in hè? Alwaar Covadianen zich sans gêne toegeven aan spontane goesting. Het werd ‘n lange, plezante nacht. Waar d’n film nog van gaat verschijnen. Dus dat ziet u normaal ook alleen in films.

Personeelsweekend collegas in een escaperoom
Personeelsweekend collegas lopen voor een muur

''Het was een vol maar geslaagd weekend''

Johan - Organisatie personeelsweekend Covadis

Backstreet Boys

Wat is er verder allemaal gebeurd? Tsja, de Backstreet Boys willen het ‘that way’, maar Covadis wil het segway. Met de pothelm op kruist Covadis rap de stad door. De lange colonne IT’ers vormen zelf een grotere attractie dan de welke bezienswaardigheid in de stad ook.

Awel, van al dat toeren krijgt ‘n mens trek. Dus subiet op weg naar ’t eten. Neen, niet naar ’t frietkot, maar wel naar Sticky Fingers, de Argentijnse gril. Naast vlees bleek het een specialist in speciaal bier en op verzoek mochten enkele collega’s bij de eigenaar in ’t oventje kijken. Dat ging er heel kuis aan toe.

“Het was een vol maar geslaagd weekend”, blikt Johan namens de organisatie terug. “We kijken uit naar volgend jaar, dan gaan we misschien wel twee nachten.”

Zover is het nog niet. Het was een beladen weekend. Vol met activiteiten, maar ook met ondeugden, ongeregeldheden en onzinnigheden.

Personeelsweekend collegas maken een foto opdracht
Personeelsweekend collegas op een station

Squirtle en Popeye

Het was niet alleen Antwerpen hè? Neen, de dag begon met een dwaalspoor voor de collega’s. Zij werden namelijk in Breda al de bus uitgeworpen. De dag begon met een escaperoom, gevolg door koffie met een kanonskogel van een appelgebak, kroketten, Big Mac’s in één hap, polonaises met onschuldige voorbijgangers, happen kaneel, Ierse foto’s, sponsenloopjes en ingewikkelde ontwikkelaars. Hoewel het er de niet de tijd voor het jaar voor is, kunnen in Kielegat enkele schaamteloze collega’s het niet laten om zich te verkleden als Squirtle, Popeye, Hulk Hogan, Darth Vader of Vegeta.

Kortom, Covadis heeft bewezen ook in de weekenden heel flexibel te zijn. En gelukkig ook een beetje schaamteloos. Houd onze site in de gaten voor de aftermovie, want die is in aantocht!

Personeelsweekend collegas verkleed
Personeelsweekend collegas drinken op de bank een biertje
Aftermovie

Personeelsfeest Covadis 2019

We helpen je graag, neem hier contact met ons op!

Anouk Portret