Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Updates uit ons Innovatielab

Het Innovatielab draait op volle toeren

De talenten van het Covadis Innovatielab hebben niet stil gezeten de afgelopen weken. Onlangs vertelden Mustafa en Jeroen al meer over hun bevindingen. Ditmaal is het de beurt aan Jelle en Harm. Hoe beleven zij hun tijd bij het gaafste softwarehuis van Gelderland?

Beurtelings hangen Harm en Jelle hun witte jas aan de kapstok om zich naar de zonnigste spreekkamer van Covadis te spoeden. Terwijl felle stralen neer hameren op de ruiten, vertelt Harm als eerste over zijn onderzoek.

Man in wit pak labaratorium

Zero Downtime Deployment

"In het kort onderzoek ik hoe we een applicatie kunnen updaten zonder dat de gebruiker er last van heeft”, steekt Harm van wal. “Dit is Zero Downtime Deployment. Er zijn verschillende manieren om dit resultaat te bewerkstelligen. Eén van de mogelijkheden is twee applicaties naast elkaar hosten. Dat houdt in dat er een kopie van de huidige applicatie voor bezoekers online staat, terwijl op de achtergrond de andere versie veilig geüpdatet wordt. Zodra dit voltooid is, gaat de nieuwe versie meteen online ten faveure van de ‘oude’ versie. Met dit proces dien je rekening te houden in de code. Dat is de kern van mijn onderzoek. Hoewel het eenvoudig klinkt, is de weg naar simpele oplossing complex.”

Man apparaat balletje onderzoek
Man apparaat balletje onderzoek

Azure

Het onderzoek houdt Harm voorlopig nog behoorlijk van de straat.

“Het gaat goed”, reageert hij. “Al is het nog een behoorlijk werk. Daarnaast zitten aan een onderzoek van deze grootte sowieso wel wat haken en ogen. Gelukkig krijg ik hier veel vrijheid om het op mijn manier te doen en is er veel gelegenheid om te sparren met de projectleider van het Innovatielab. Dat is zeker handig als je bedenkt dat ik het onderzoek grotendeels alleen doe en het is sowieso een complexe opdracht. Als er in de details iets mis gaat, werkt de hele applicatie niet. Nauwkeurigheid is hier erg van belang. Ik werk hier met:

  • Load Balancing
  • C#
  • Azure
  • Microsoft SQL Server
  • Backward compatibility

In dit onderzoek zijn meerdere uitkomsten mogelijk. Uiteraard werk ik naar de oplossing toe die het eenvoudigst te implementeren is.”

IoT-sensoren

Jelle is de andere laborant die ons meer gaat vertellen.

“Ik draag bij aan verschillende projecten van de ontwikkelteams”, vervolgt hij. “Zo ben ik bezig met het ontwikkelen van nieuwe features in een bestaande, door Covadis ontwikkelde applicatie die werkt met IoT-sensoren. De applicatie wordt door verschillende organisaties en sub-organisaties in de groenvoorziening gebruikt. Zodra er een nieuwe gebruiker is, moeten er bepaalde onderdelen handmatig worden omgezet. Dit gaat straks automatisch, wat de beheerder veel tijd gaat schelen. De server wordt hiervoor anders ingesteld. We hebben een service gemaakt om pushnotificaties mee te ontvangen. Deze staat op Azure en is schaalbaar.”

.NET Core

“Ook bij andere projecten help ik met onderzoek”, vervolgt Jelle enthousiast. “Bijvoorbeeld bij het genereren van PDF’s of afbeeldingen van bouwtekeningen. Mijn onderzoek draagt er aan bij dat dit ordelijk verloopt.”

Ook Jelle gebruikt diverse technieken in zijn onderzoek. Het gaat om:

  • .NET Core
  • RazorView
  • Azure serverless function app
  • Azure Function Proxies

“Covadis is een enorm fijne plek voor dit onderzoek. Ik geniet van de sfeer en het hechte team. Bovendien is de aandacht en intensieve begeleiding van het onderzoek echt goed”, besluit Jelle.

Een greep uit onze opdrachtgevers

Logo Mondriaan fonds 1
Sigmax Logo
Radboud
Prorail logo
Beeckestijn Logo
Logo umc utrecht 1
Bolletje Typeface Logo
Logo waterschap

Contact

Kortom, er komt nog genoeg moois uit het Innovatielab. Uiteraard blijven we dat hier vermelden. Lijkt het jou wat om meer te horen over de diensten van ons Innovatielab? Neem dan vandaag nog contact met ons op!

Klok icoon

Snel starten?

Geen probleem. Wij hebben een groot team en zijn flexibel ingericht.

Doelgericht icoon

Doelgericht

Nieuwbouw, moderniseren of doorontwikkeling. Altijd met een helder doel.

Puzzel icoon

Schaalbaar en flexibel

Klein beginnen. Groot groeien. Op- of afschalen? Doen we.

Veilig icoon

In jouw eigendom

De software is volledig jouw eigendom. Geen gedoe.

Gebouw icoon

Meer dan 70 specialisten

Met meer dan 70 experts hebben we altijd de juiste specialisten voor jouw project.

Beste icoon

Hoog kennisniveau

En dat houden we zo.

Neem contact met ons op

Anouk Portret

Snel en vrijblijvend

We helpen je graag!

“Heb je een vraag over jouw softwareproject, wil je meer informatie ontvangen óf kunnen we je ergens anders mee van dienst zijn?”

Bel mij: 026 361 6600

We helpen je graag, neem hier contact met ons op!

Anouk Portret