Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Wat doet deze GIS-applicatie?

In de koplampen: het GeoCare webportaal

In de koplampen! In deze rubriek lichten we een dienst of techniek van Covadis uit. In deze editie vertellen we meer over het door Covadis ontwikkelde GeoCare webportaal.

Maps op de mobiel

In de rubriek ‘In de koplampen’ gaan we dieper in op een dienst van Covadis die extra aandacht verdient. We maken van deze gelegenheid gebruik om iets meer te vertellen over deze GIS-applicatie ontwikkeld door Covadis. Covadis heeft veel ervaring met dit soort toepassingen. Lees nu meer details over de webapplicatie.

Covadis heeft de applicatie ontwikkeld voor GeoCare. GeoCare is een dienstverlener die gespecialiseerd is in software voor het beheer en onderhoud van infrastructuur, objecten in de openbare ruimte en vastgoed. Hun opdrachten komen voornamelijk uit (lokale) overheden, waterschappen en woningcoöperaties. Al sinds 2012 werkt het Doetinchemse softwarehuis voor GeoCare.

Toepassing

Het onderhoud van openbare ruimtes als parken en straten wordt vaak betaald met gemeentegeld. Als er iets kapot is, moet het worden gefixt. Dan wil je natuurlijk weten wat aan onderhoud toe is en wat het gaat kosten. Het is dus van essentieel belang om een transparant overzicht te hebben van de staat van alle objecten of infrastructuur. Dat is met deze toepassing mogelijk. De applicatie wordt gebruikt door inspecteurs, controleurs en beheerders. Het is belangrijk dat ze het portaal vanaf iedere plek kunnen gebruiken.

Geocare webportaal
Geocare webportaal

Oplossing

Voor GeoCare heeft Covadis een generiek systeem ontwikkeld. Deze online GIS-applicatie heet het GeoCare webportaal. Dit portaal is te gebruiken met verschillende devices als telefoons en tablets. Maar wat doet het precies? Met dit systeem kunnen gebruikers objecten in de openbare ruimtes, denk aan verkeersborden, riolering en kunstwerken, inventariseren en inspecteren. Uiteraard is de status van de begroting ook te zien in het systeem. Hierdoor wordt het voor een gemeentebestuur makkelijk om de prioriteit te bepalen. Je ziet tenslotte precies wat aan onderhoud toe is, waar het is en hoeveel budget er beschikbaar is.

Het webportaal maakt het werk van gebruikers, bijvoorbeeld inspecteurs, een stuk efficiënter en makkelijker. Inmiddels wordt deze applicatie door tientallen grote, kleine en middelgrote gemeentes in Nederland gebruikt.

Onderhoud

Een ontwikkelteam van Covadis heeft deze software gerealiseerd. Maar Covadis verzorgt ook datawerkzaamheden en het onderhoud van de applicatie. Omdat het product generiek is, kan het voor meerdere disciplines gebruikt worden. Alle disciplines zitten in dezelfde omgeving. Denk dan aan verkeersborden, straatmeubilair, openbare verlichting, kunstwerken, wegen, riolering, vastgoed, groen, markering en belijning.

Het GeoCare webportaal is slechts één voorbeeld van wat Covadis heeft ontwikkeld voor een opdrachtgever. Wil jij weten wat Covadis kan betekenen voor jouw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

We helpen je graag, neem hier contact met ons op!

Anouk Portret