Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Innovatielab van Covadis levert winnaar Codefest 2018

Op 28 en 29 maart vond het evenement CodeFest plaats op het RijnIJssel-college in Arnhem. CodeFest is een 24 uur durende hackathon waarbij studenten applicatieontwikkeling met een team een applicatie moeten ontwikkelen

Codefest 2018

Hackathon Codefest

Het Rijn IJssel College in Arnhem organiseert ieder jaar een 24 uur durende hackathon genaamd Codefest. Hierbij krijgen studenten van de opleiding applicatieontwikkeling de kans om met een team een applicatie te ontwikkelen. Door het succesvol volbrengen van de opdracht kunnen ze een mooie prijs in de wacht slepen.

Dit jaar streden twaalf teams, met ieder 3 of 4 personen, om de winst. De opdracht werd beoordeeld door een onafhankelijke jury, bestaande uit docenten van het Rijn IJssel College en afgevaardigden uit het bedrijfsleven.

Codes
Codes

Een race tegen de klok

De leerlingen begonnen op woensdagochtend met een korte instructie: wat moet er in de komende 24 uur ontwikkeld worden? De opdracht was om een applicatie te ontwikkelen voor een bedrijf dat medewerkers met bepaalde competenties beschikbaar heeft. Wanneer dit bedrijf een bepaalde opdracht ontvangt dient door middel van deze applicatie automatisch het best passende team samengesteld te worden op basis van de benodigde competenties en beschikbaarheid van de medewerkers. Hierdoor kan de opdracht van dit bedrijf zo goed en zo snel mogelijk uitgevoerd worden.

Na het ontvangen van de instructies zijn alle teams aan de slag gegaan met het ontwerp en de ontwikkeling van de applicatie. Na 24 uur werden de eindresultaten gepresenteerd aan de jury en vond de prijsuitreiking plaats. Het winnende team werd vertegenwoordigd door een collega uit ons Innovatielab. Zij ontvingen als prijs tickets voor Teqnation in de jaarbeurs Utrecht eind april. Ook de teams die als tweede en derde zijn geëindigd gingen met een mooie prijs naar huis.

Focus op kwaliteit

Het winnende team ontwikkelde de applicatie in C# met SQLServer als onderliggende database. Elk teamlid was verantwoordelijke voor de ontwikkeling van een eigen onderdeel, waarna alle onderdelen uiteindelijk werden gekoppeld. Het winnende team presenteerde een applicatie die foutloos werkte. “De focus lag op de kwaliteit van de applicatie in plaats van de functionaliteit, zodat de applicatie in de toekomst doorontwikkeld kan worden.” aldus de teamcaptain.

Codefest in de media

Codefest was toegankelijk voor publiek en het gehele evenement was zelfs te volgen via een livestream. In samenwerking met studenten van de opleiding Communicatie Media en Design zijn er ook vlogs over Codefest te zien op de Facebookpagina van het Rijn IJssel College. Zo was er te zien dat een aantal leerlingen en een docent na een flink aantal uren programmeren toch nog een rondje gingen hardlopen.

Blijf ons volgen

Op de hoogte blijven van onze werkzaamheden, projecten en ontwikkelingen rondom het Innovatielab? Houd dan onze website, Facebookpagina, Linkedin, Twitter en Instagram goed in de gaten. Nog op zoek naar een leerzame (afstudeer)stage? Kijk dan eens bij onze vacatures, wij hebben altijd plek voor een HBO Stagiair(e) Informatica of MBO Stagiair(e) Applicatieontwikkeling.

We helpen je graag, neem hier contact met ons op!

Anouk Portret