Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Introductie Innovatielab Covadis

Ons Innovatielab is een extra service voor onze opdrachtgevers. Het kan ingezet worden voor ideeën over nieuwe toepassingen, waarvoor de inzet van nieuwe technieken vereist kan zijn. Hier worden talenten ingezet om kennis te maken met de nieuwste technieken op het gebied van softwareontwikkeling.

Enthousiast man
Enthousiast man

Het Innovatielab is een in 2017 opgezette speciale afdeling, die bedoeld is om de allernieuwste technieken binnen softwareontwikkeling te onderzoeken. Daarnaast worden in het Innovatielab diverse prototypes ontwikkeld. Hiermee is het de R&D-afdeling van Covadis.

De activiteiten binnen het Innovatielab worden uitgevoerd door verschillende talenten. Dit kunnen studenten zijn, maar ook junior ontwikkelaars. Ze worden hierin ondersteund en begeleid door analisten, architecten en/of senior ontwikkelaars van Covadis.

Nieuwe technologieën

In het Innovatielab wisselen verschillende technieken, onderwerpen en toepassingen elkaar snel af. Momenteel zijn onderwerpen als neurale netwerken, blockchain, Internet of Things en Artificial Intelligence erg actueel. Met dit Innovatielab biedt Covadis haar medewerkers de mogelijkheid om volop bezig te zijn met de nieuwste technologieën én biedt het bedrijf ook jong talent de kans om zich op dit vlak verder te ontwikkelen.

Voorbeelden van projecten die binnen het Innovatielab zijn uitgevoerd:

  • Een opdrachtgever wilde meer weten over de mogelijkheden van een app die op basis van historische gegevens, middels een neuraal netwerk, voorspellingen kon doen. Er is onderzoek gedaan naar verschillende algoritmes en neurale netwerken en op basis van die opgedane kennis is een Proof of Concept ontwikkeld. De opdrachtgever was zo blij met het resultaat, dat hij direct een vervolgopdracht heeft neergelegd bij het Innovatielab. Deze opdracht draait om het doen van verder onderzoek, in samenwerking met wiskundigen/wetenschappers bij de opdrachtgever.
  • Een ander project dat binnen het Innovatielab van Covadis is uitgevoerd, is een intelligent monitoring-systeem voor groenbeheerders. Hiervoor is software ontwikkeld op het gebied van Internet of Things. Het resultaat van dit project is inmiddels op een landelijke beurs gepresenteerd.

Talent is altijd welkom!

Om dit soort mooie projecten binnen het Innovatielab uit te kunnen blijven voeren, is Covadis altijd op zoek naar techneuten met talent. En dan bij voorkeur nieuwsgierige en leergierige techneuten, geïnteresseerd in de nieuwste ontwikkelingen in de technologie. Ben of ken jij zo'n techneut? Laat het ons vooral even weten via info@covadis.nl.

Hoi! Ik ben Addick. Wil je vrijblijvend sparren?

Covadis addick werkt