Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

IT heeft buitengewoon belangrijke rol

Mombarg Beton uit Ulft heeft onlangs een informatieve video gepost waarin het belang van IT in het moderne bedrijfsleven wordt benadrukt. Sinds de zomer van 2017 is het ontwikkelteam van Covadis een essentieel verlengstuk van Mombarg.

Man werkt aan machine Mombarg

Mombarg Beton uit Ulft heeft onlangs een informatieve video gepost waarin het belang van IT in het moderne bedrijfsleven wordt benadrukt. Sinds de zomer van 2017 is het ontwikkelteam van Covadis een essentieel verlengstuk van Mombarg. Frank van der Drift, directeur van Mombarg, geeft in het filmpje mooie voorbeelden van hoe verschillende IT oplossingen werken voor de betonspecialist.

“Elk modern bedrijf moet enigszins een IT bedrijf zijn.”

Frank van der Drift - Directeur Mombarg

Mombarg Beton is al zeker dertig jaar dé specialist op het gebied van prefab betonelementen. Covadis ondersteunt de productie van het bedrijf met de nieuwste software technologieën, bijvoorbeeld uit het eigen vooruitstrevende Innovatielab. Uiteraard werken Covadis en Mombarg Beton op nog meer manieren prettig samen. Van der Drift is al twaalf jaar werkzaam bij Mombarg. De directeur heeft veel affiniteit met IT. Dat blijkt wel uit de voorbeelden die hij aandraagt in de video. We zien hem in de grote bedrijfshal staan waar op een innovatieve wijze hard gewerkt wordt aan verschillende betonnen bouwelementen. “IT heeft bij Mombarg een buitengewoon belangrijke rol”, legt hij uit. “Ieder bedrijf dat producten of diensten levert en de komende tien jaar succesvol wil zijn, moet eveneens een beetje IT bedrijf zijn.”

Buiten werkplaats van Mombarg Beton

Fabriek

In de fabriek van Mombarg hangen televisieschermen waar de belangrijkste informatie van die dag staat. Uiteraard staat daar de productieplanning, maar ook Facebookberichten of ander nieuws over het bedrijf. “Op het scherm staat eveneens het antwoord op de vraag: hoeveel weken werk ligt er nog op de plank?”, vervolgt Van der Drift. “Zo kan het personeel netjes vooruit kijken in de planning, de dag van morgen voorbereiden en gemakkelijker zelf initiatief nemen.”

“Verder zijn we voornamelijk bezig om ons eigen proces, de achterkant, te automatiseren. Onze leverancier kijkt live mee in de productieplanning. Op die manier leveren zij vandaag de spullen die we morgen nodig hebben. De komende jaren gaan we onze klanten steeds meer verblijden met de IT toepassingen die wij bieden.”

Mombarg heeft een diverse groep klanten. Zo levert de specialist uit de achterhoek aan particulieren, zowel grote als kleine aannemers en de bouwmaterialenhandel. Een sprekend product is bijvoorbeeld de prefab kelder. Voor een relatief lage prijs maakt Mombarg hoge kwaliteit betonnen kelders die in één dag geplaatst worden. Overal in Nederland worden ze gebruikt, onder andere als thuisbioscoop, biljartruimte, bar of sauna.

De rol van Covadis

Als partner is Covadis nauw betrokken bij de ontwikkelingen van Mombarg Beton. Het Covadis scrumteam dat bij de processen van Mombarg betrokken is bestaat uit een architect, een analist, een tester en meerdere ontwikkelaars. Voor Mombarg Beton heeft Covadis een calculatiemodule ontwikkeld waarmee snel en overzichtelijk de prijs voor betonelementen berekend wordt. Mombarg heeft een eigen systeem waarin de klantgegevens zijn opgeslagen. Het Mombarg Online Systeem (MOOS) is gekoppeld aan de calculatiemodule. Covadis heeft deze module uitgevoerd als een webapplicatie die overal op de wereld en met ieder apparaat bereikbaar is. Hiervoor heeft de gebruiker alleen internetverbinding nodig. Uiteraard is de module zeer gebruiksvriendelijk en eenvoudig in onderhoud. Het is slechts één voorbeeld van de innovatieve IT oplossingen die door Covadis gerealiseerd worden.

Bekijk de gehele video hier of op de Facebookpagina van Mombarg Beton.

We helpen je graag, neem hier contact met ons op!

Anouk Portret