Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Sterke finishtijden Govadis ondanks regenval

Kletsnatte Posbankloop levert resultaat op

Govadis heeft dit weekend weer van zich laten horen. De sportclub van Covadis gaf acte de présence bij de Posbankloop in Velp. Hoe is het onze toppers vergaan in de regen?

De Posbankloop 2019 ligt officieel in het verleden. Dit weekend kwamen zeker 25 leden van Govadis, sportclub van Covadis, bijeen in Velp voor de jaarlijkse loop door de schitterende natuur. Hoewel de regen misschien wel de afterparty de kop indrukte, liegen de resultaten er ook dit jaar niet om.

De snelste Govadianen finishten namelijk goed op beide afstanden. Op de 6k eindigde een Govadis loper op plek dertien met een tijd van 23.28. Bij de 15k finishte een ander lid op plek vijftig in een tijd van 1.03.37. Dat is indrukwekkend, zeker als je bedenkt dat op beide afstanden zo’n duizend lopers meedoen.

Posbankloop 2019
Posbankloop 2019

Muur van Aalbers

De Posbankloop gaat voor een groot deel door Nationaal Park Veluwezoom heen. Het uitzicht is dus al enerverend, maar de loop is niet voor watjes. Met name de steile muur van Aalbers vormt jaarlijks een stevige uitdaging voor iedere deelnemer. Tel daar het uitzonderlijk slechte weer bij op, en je kunt wel stellen dat het voltooien van deze loop alleen al een mooie prestatie is.

Posbankloop govadis
Posbankloop govadis

Welkome versnapering

Sterker nog, vanwege het slechte weer heeft sportcoach Dries het besluit genomen om deze wedstrijd van huis uit te volgen.

“Mijn paraplu was zoek”, zou hij daar later over zeggen. “En mijn Mexicaanse buurman gaf niet thuis, dus een poncho heb ik ook niet kunnen lenen”, aldus Dries.

Ondanks de afwezigheid van Dries zijn deelnemers naast het natje toch ook van het droogje voorzien. Een enthousiaste medewerker van Covadis hield dapper stand bij zijn waterpost, ondanks de grote hoeveelheid H2O die al uit de hemel valt. Dat was een welkome versnapering voor de doorweekte deelnemer.

Na het oversteken van de finishlijn zijn de meeste Govadianen weer huiswaarts gekeerd om lekker op te drogen. Desondanks zijn ook bij deze loop weer nieuwe leden geworven.

Lid worden

Wil jij ook lid worden van Govadis. Dan krijg je sowieso een prachtig hardloopshirt. Pak je kans en schrijf je nu in voor de halve van Doetinchem op 27 oktober en/of de Montferland Run op 1 december. Doe je het via ons formulier, dan betalen wij je inschrijving. Dat aanbod kun je niet laten lopen.

Hoi! Ik ben Addick. Wil je vrijblijvend sparren?

Covadis addick werkt