Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Legitiem laat import/export tool ontwikkelen voor BWB

Legitiem uit Velp voert controles en inventarisaties uit om gegevens te verzamelen die van belang zijn voor verschillende gemeenteheffingen. Hiervoor maken de inspecteurs al vanaf 2005 gebruik van applicaties ontwikkeld door Covadis.

Stapel envelopen brieven ingezoomd

Legitiem voert al jarenlang controles uit voor de Belastingsamenwerking West Brabant (BWB). Voor de daar bijbehorende gemeenten Bergen op Zoom, Breda, Dongen, Etten-Leur, Oosterhout, Roosendaal en Zundert heeft Covadis, in opdracht van Legitiem, een import/export tool ontwikkeld. Deze tool is een aanvulling op de drie applicaties voor het controleren van hondenbelasting, precariobelasting en reclamebelasting.

Bestaande situatie

In de huidige situatie worden gegevens van de verschillende belastingpakketten van de gemeenten ingelezen in de mobiele applicatie van de controleurs. Vervolgens gaan zij op pad om deze gegevens te controleren en te verrijken. De bevindingen zijn realtime te volgen met de webapplicatie. Vanaf deze webapplicatie kunnen gemeenten de wijzigingen doorvoeren in hun belastingpakket. Gegevens die vanuit het belastingpakket wel worden aangeleverd, maar niet worden gebruikt door de applicatie van Legitiem, worden niet ingelezen. Deze gegevens zijn na een project ook niet meer terug te leveren.

Nieuwe situatie

Als aanvulling op de drie bestaande applicaties, ontwikkelde Covadis een import/export tool. Hierbij worden alle aangeleverde gegevens behouden, ook wanneer de gegevens niet door de mobiele- en/of webapplicatie gebruikt worden. Bij een export worden deze gegevens weer gekoppeld aan het betreffende adres. Hierdoor blijft de structuur van de aanlevering door de gemeenten exact gelijk. Dit exportbestand is op deze manier direct weer in te lezen in het belastingpakket. Mutaties hoeven dus niet meer handmatig vanaf de webapplicatie ingevoerd te worden.

Deze tool is ontwikkeld in .NET met SQLServer als onderliggende database. CSV en Excel zijn de formaten die worden ondersteund.

We helpen je graag, neem hier contact met ons op!

Anouk Portret