Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Microsoft Azure steeds meer ingezet

De diensten van het Microsoft Azure Platform worden bij steeds meer projecten van Covadis ingezet. Bij de ontwikkeling van software voor onze klanten hechten we veel waarde aan zaken als flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid. Juist deze aspecten bieden grote voordelen bij Microsoft Azure.

Microsoft Azure Logo wine
Microsoft Azure Logo wine

Het Microsoft Azure Platform is een platform van Microsoft in de cloud dat verschillende diensten aanbiedt waarmee webapplicaties, apps, IoT-software en andere internettoepassingen ontwikkeld en beheerd kunnen worden. Het platform draait op een wereldwijd netwerk van datacenters. De mogelijkheden voor toepassingen en schaalbaarheid zijn enorm. De verschillende clouddiensten die worden aangeboden kunnen in combinatie met of los van elkaar worden afgenomen. Azure ondersteunt een groot aantal besturingssystemen, programmeertalen, frameworks en databases.

Afhankelijk van de afgenomen dienst kan Microsoft onder andere zorgen voor het serverbeheer, voor de beveiliging, performance en de stabiliteit van de servers. Wij kunnen ons dus volledig focussen op de te ontwikkelen software. Ook hierbij biedt Microsoft Azure een heleboel mogelijkheden. Standaard functionaliteiten als beveiliging van applicaties, toegangsbeheer en dataverzameling zijn beschikbaar en hoeven dus niet zelf ontwikkeld te worden. Daarnaast biedt Azure ondersteuning voor zaken als Big Data, kunstmatige intelligentie en Internet of Things (IoT).

Mooi uitzicht op de zee

De kosten van Azure worden achteraf berekend op basis van gebruik; je betaalt alleen voor rekenkracht en/of opslagruimte die gebruikt wordt. Zo wordt bijvoorbeeld een virtuele machine alleen betaalt als die aan staat. En een applicatie die maar op een aantal piekmomenten veel gebruikt wordt, kost op de momenten van rust nagenoeg niets. Wanneer er opgeschaald moet worden is het niet nodig om nieuwe servers of licenties aan te schaffen. Met een simpele administratieve handeling kan geheugen, opslagruimte of tooling toegevoegd worden. Ook wanneer er minder capaciteit nodig is kan eenvoudig en snel ingegrepen worden.

Covadis maakt bij steeds meer projecten gebruik van de cloudservices van het Azure platform. Zo passen wij deze technologie onder andere toe bij applicaties van Concrefy, Legitiem, Compassion en Inspectrum. Wil je meer weten over dit onderwerp, neem dan contact met ons op.

Hoi! Ik ben Addick. Wil je vrijblijvend sparren?

Covadis addick werkt