Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
‘Mooie manier om techneuten te inspireren’

Openbare kennissessie Covadis trekt honderd bezoekers

De grote kennissessie van Covadis bracht ruim honderd bezoekers naar Doetinchem. Ze schoven bijna allemaal aan voor het diner en ze woonden allen de fascinerende talks bij.

Openbare kennissessie iedereen in de kantine

Zeker honderd bezoekers hebben Covadis weten te vinden tijdens de grote, openbare kennissessie van vorige week. Het Doetinchemse softwarehuis heeft tijdens dit event de deuren geopend voor vijf talks over allerlei aspecten van softwareontwikkeling. De organisatie spreekt van een geslaagde avond.

Bij de ingang van Covadis wachten twee medewerkers van het softwarebedrijf alle gasten al op. Na een ferme handdruk reiken zij de bezoeker hun naamplaatje en goodiebag aan waarna de genodigde de trappen mag beklimmen. Het eindstation: de bar. Voor de gelegenheid is de bar ineens een eetzaal inclusief buffet. Want bijna alle gasten zijn vroeger gekomen om een hapje mee te eten.

Openbare kennissessie buffet

Microsoft MVP

Na het eten is het dan eindelijk tijd voor de hoofdzaak. De door Covadis aangeboden kennissessies. Vijf wijzen uit alle windstreken vertellen de bezoekers alles en meer over specifieke onderdelen in de wereld van softwareontwikkeling. De vijf talks zijn verdeeld in twee rondes. Uiteraard zit er een pauze tussen de rondes. De gasten van Covadis kiezen uit de volgende sessies:

  • Microsoft MVP André Kamman over SQL Server performance.
  • Microsoft MVP Henk Boelman over de Artificial Intelligence stack van Microsoft.
  • Agile expert Peter Koning over de voor- en nadelen van Agile.
  • Microsoft MVP Henry Been over de DevOps cultuur.
  • Managing Consultant Robotics Tomas de Boer over software ontwikkeling en Robotica.

Alle sessies vielen in goede aarde bij de bezoekers. Uiteraard volgt er van iedere sessie nog een verslag. Die lees je uiteraard hier, op deze site.

Openbare kennissessie iemand legt wat uit

Veel animo

Johan spreekt namens de organisatie van de kennissessie. Hij blikt tevreden terug

“Iedereen heeft prima gegeten en de sessies zijn heel vlot verlopen”, zegt hij desgevraagd. “Ieder onderwerp trok ongeveer evenveel publiek. Voor iedere spreker was veel animo. De sprekers vinden het ook heel leuk om hier te zijn. Ze zijn verbaasd over het feit dat er zoveel mensen zijn verschenen. Kennelijk komen er op een event als dit zelden net zoveel mensen opdagen als zich van tevoren hebben opgegeven.”

''Sprekers zijn verbaasd dat er zoveel mensen zijn'' Johan - Organisatie Covadis kennissessie

Uiteraard kijkt hij dan ook naar de volgende editie.

“Het is altijd fijn als iets goed verloopt. Dat geeft voldoening. Op naar volgend jaar, dan gaan we deze kennissessie vast overtreffen.”

Openbare kennissessie Kevin en Nick drinken buiten een biertje

DevOps

“Het waren leuke sessies”, meldt een bezoeker naderhand. De ‘afterparty’ is inmiddels begonnen. Tientallen softwareliefhebbers hebben zich in de bar verzameld om na te praten onder het genot van een al dan niet alcoholische versnapering. De zon is onder, maar de buitentemperatuur is nog erg aangenaam voor de tijd van het jaar. Net als de sfeer in de bar.

“Ik heb de sessie bezocht over DevOps”, vervolgt de bezoeker. “Dat was razend-interessant. Ik heb het idee dat Covadis daar als softwarehuis al best ver mee is. Daarnaast bezocht ik ook de sessie over A.I. Die was eveneens boeiend, maar bleef wat meer in de basis. Dit maakt het wel weer toegankelijk voor een breed publiek.”

“Robotica was fascinerend”, vertelt een andere techneut. “Het interesseerde mij enorm om die wereld daarachter aan te horen. Sowieso vind ik het een geslaagde avond.”

Openbare kennissessie man met een Covadistasje op de rug

Inspireren

Ook de sprekers zijn te spreken over het event. Uiteraard wordt daar in de aankomende reeks artikelen dieper op ingegaan, maar Tomas de Boer en Henry Been zijn nu al bereid om er met ons wat over te delen.

''De bezoeker krijgt toch een andere indruk van de techniek''
Tomas de Boer - Managing Consultant Robotics

“Het is een hartstikke leuk event”, zegt De Boer. “Het is een mooie manier om techneuten te inspireren. Daarnaast spreekt het zowel gebruikers als ontwikkelaars aan. Ik vind het een goede zet. De bezoeker krijgt toch een andere indruk van de techniek.”

“Alles is goed gegaan”, reageert Been. “Ik had leuke groepen. Niemand is tijdens de sessie weggelopen”, lacht hij tot slot.

In de komende weken blijven we meer informatie over onze sessies posten. Uiteraard is dit niet de laatste grote kennissessie van Covadis. Ook in de toekomst blijft de maatwerk softwarespecialist uit Doetinchem kennis delen met een divers publiek. Houd deze site in de gaten voor updates of neem contact met ons op voor meer informatie.

We helpen je graag, neem hier contact met ons op!

Anouk Portret