Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Performance centraal tijdens kennissessie

‘Performancegericht programmeren’ was het onderwerp dat centraal stond tijdens de kennissessie begin deze maand. Iedere eerste vrijdag van de oneven maanden wisselen de softwareontwikkelaars van Covadis kennis uit over uiteenlopende technische onderwerpen op het gebied van programmeren.

Performance

Covadis kennissessie

Iedere eerste vrijdag van de oneven maanden verzamelen de softwareontwikkelaars van Covadis zich voor een kennissessie. Tijdens zo’n kennissessie wordt er kennis uitgewisseld over uiteenlopende technische onderwerpen op het gebied van softwareontwikkeling. Onder het genot van een heerlijke lunch wordt het kennisniveau van onze C# en PHP ontwikkelaars hoog gehouden.

Performancegericht programmeren

Begin deze maand stond het onderwerp ‘performancegericht programmeren’ op het programma. Als we het hebben over de performance van een applicatie, dan gaat het niet alleen om snelheid. Dataverkeer, gebruik van geheugen, het aantal gebruikers dat de applicatie aan kan etc. zijn belangrijke aspecten die onder performance vallen. Hoewel opdrachtgevers de performance van hun applicatie vaak niet als criterium noemen, is het wel een belangrijk onderdeel van het ontwikkeltraject.

Betere performance realiseren

Voor een goede werking van de applicatie is het belangrijk om tijdens de ontwerpfase al rekening te houden met de performance. Een goede architectuur moet altijd de basis zijn van de applicatie. Bij bestaande code kan de performance verbeterd worden door deze code te optimaliseren. Tijdens de kennissessie zijn trucks en technieken besproken waarmee een betere performance bereikt kan worden. Denk hierbij aan:

  • Batching en yield returns;
  • Inrichting van memory: stack en heap;
  • Reference type versus value type;
  • Lazyloading versus eager loading;
  • IEnumerable als dispenser;
  • Multithreading;
  • Asynchroon werken;
  • Indexen, keys en dictionaries.

Blijf ons volgen

De volgende kennissessie staat alweer gepland. Komende weken dragen de ontwikkelaars weer onderwerpen aan waar zij het tijdens deze sessie over willen hebben. Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Blijf ons dan volgen via Instagram, Facebook, Twitter, LinkedIn en deze website.

We helpen je graag, neem hier contact met ons op!

Anouk Portret