Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Covadianen zien veel moois op Gamescom Keulen

Ploeg van Covadis kijkt ogen uit in Duitsland

Gamescom! Wir waren da! Covadis heeft een wunderschöne dag beleefd op de grootste gamebeurs van Europa. Lees hier wat we daar allemaal gezien, bekeken en ontdekt hebben.

Header gamescom 2019 1

Ieder jaar wordt Gamescom gehouden in Keulen en telkens is Covadis van de partij. Gamescom is één van de grootste gamebeurzen ter wereld en weet altijd honderdduizenden bezoekers te trekken. De collega’s van Covadis vergapen zich dan ook massaal aan alles wat de beurs te bieden heeft.

Voor wie niet diep in de wondere wereld van het gamen zit, op een beurs als deze draait het om alles wat met gamen te maken heeft. Natuurlijk hebben bekende spel-fabrikanten en -ontwikkelaars hun eigen, veelal gigantische stand waar ze nieuws presenteren, merchandise weggeven en alles van hun nieuwe games of consoles laten zien.

Gamescom covadis 2019 4
Gamescom covadis 2019 4

Nieuwe games

Het gaat veel verder dan dat. Voor de demonstraties waarin gamers nieuwe games kunnen uitproberen staan vaak lange rijen. Strak georganiseerde competities en toernooien trekken drommen mensen naar een podium. Liefelijke modellen promoten games verkleed als, al dan niet schaars geklede, game personages.

Daar stopt het niet, want ook de bezoekers zelf hijsen zich maar wat graag in zelf in elkaar gezoomde outfits die hun favoriete figuren voorstellen uit games, maar ook (strip)boeken, films en series. Daarin slaagt de ene bezoeker meer dan de ander. Onderling wordt daar niet moeilijk over gedaan. De Cosplayers, zoals deze hobby heet, gaan maar wat graag met eenieder op de foto en lijken zich in hun fantasy-outfit pas echt zichzelf te voelen. Reden genoeg voor onze collega’s om de telefoon op selfiestand te zetten en op hun doel af te stappen.

Gamescom covadis 2019 3
Gamescom covadis 2019 3

Al het moois

Voor de bezoekers vanuit Doetinchem was het dus een aaneenschakeling van hollen, vliegen en rennen om alles te zien. Gevolgd door het trotseren van rijen om de nieuwste games te proberen om daarna de nodige pils en broodjes naar binnen te werken. Tussendoor vergaapte zij zich aan al het ‘schöns’. In de massale mierenhoop van al dat virtuele spektakel krioelden de collega’s algauw naar het vertrek waar zij hun hart verpand hebben.

Aan al het mooie komt een eind. In verschillende ploegen karden de Covadianen in de avond naar Doetinchem voor hun rust. Na alles hebben ze dat verdiend.

We helpen je graag, neem hier contact met ons op!

Anouk Portret