Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Zinderende finales bij Mario Kart en Rocket League toernooien

Prijzen vallen op Covadis LAN-party

De apparatuur in de Covadis bar is opgehouden met roken en ratelen, de geur van angstzweet heeft de ruimte verlaten en de laatste bitterbal-kruimels zijn opgeveegd. Kortom, de Covadis LAN-party ligt definitief achter ons. Hoog tijd voor een nabeschouwing. Want wie knokte zich een weg naar eeuwige glorie in Mario Kart? En wie zegevierde in Rocket League?

Collega mariokart closeup met bekers

Rond 17.00 uur legden de meeste collega’s het werk neer om hun battlestations klaar te maken in de bar van Covadis. Anderen installeerden in een aparte ruimte de Nintendo consoles voor het Mario Kart toernooi. Een enkeling spoedde zich al naar de lunchruimte om verlekkerd naar het buffet te staren. Nog nooit werd de LAN-party met zoveel deelnemers gehouden.

Overzichtsfoto covadis lan party
Overzichtsfoto covadis lan party

Shoarma

De avond begon met een avondmaal. Compleet met gebakken aardappels, broodjes hamburger, shoarma en vele andere lekkernijen. Het bleek tevens een mooie gelegenheid voor een praatje en een eerste biertje. Sommige liefhebbers keken echter zo enorm uit naar de eerste battles, dat ze razendsnel na de laatste hap de bar in holden.

Met het krachtvoer achter de kiezen en de eerste vloeibare moed in het lijf betraden de gladiatoren de Covadis arena. Tientallen Covadianen kwamen samen om te gamen. Zo speelden zij onder anderen:

  • League of Legends
  • CS:GO
  • Apex Legends
  • Overwatch
  • Chivalry
  • Super Smash Bros. Ultimate
  • Truck Simulator
  • Mario Kart
  • Rocket League

Die laatste twee werden zelfs in toernooivorm gespeeld.

Collegas aan de mariokart
Collegas aan de mariokart

Mariokart

In het begin van de avond werd het Mario Kart toernooi gehouden. In drie verschillende heats werd bepaald wie van de 24 deelnemers door gaat naar de volgende ronde. En grote groep deelnemers, waar zelfs niet-gamers tussen zaten. Enkele coureurs die in gelijke stand eindigden moesten strijden om hun ticket in een onderlinge, één op één race. Na drie enerverende rondes was het tijd voor een zinderende finale. Chris wist hier van Max te winnen voor het goud. In een troostfinale wist Rick het brons te bemachtigen.

Er werd niet alleen gegamed. Zo werd er Carcassonne gespeeld, er is geschaakt en sommige Covadianen overbluften elkaar zelfs met poker.

Rocket League

Het werd steeds later op de avond. Enkele flessen hebben hun bodem laten zien, de warme snacks zijn opgepeuzeld en de oogleden van sommige collega’s hingen tot de vloer. Toch is er doorgeploegd. Het Rocket League toernooi is in tweetallen afgewerkt. Jits en Frans wisten in een finale over hun tegenstanders Jeffrey en Selwyn heen te walsen. Na twee gewonnen potjes, werd zelfs niet de moeite genomen om de reglementaire derde wedstrijd te spelen. Niels en Tom wisten als duo beslag te leggen op het brons.

Stiekem verlieten sommige collega’s al in de nacht de Covadis bar. Gelukkig bleef een grote groep ook achter tot het ochtendgloren. Deze diehards hebben het 8.00 uur ’s ochtends zien worden. Hiermee ging ook deze LAN-party weer de boeken in als zeer geslaagd. Wij kijken uit naar de volgende editie, ongetwijfeld met een nog grotere groep.

Hoi! Ik ben Addick. Wil je vrijblijvend sparren?

Covadis addick werkt