Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Jan Gerritsen – Directeur Covadis

Quo Vadis; Waarheen gaat gij?

Als het gaat over Covadis en de groei van de afgelopen jaren wordt mij vaak gevraagd wat het doel is (wat eigenlijk weer een vrije vertaling van het Latijnse 'Quo Vadis' is). Of "Hoeveel mensen moeten er nog bij?"

"Geen idee" is dan steevast mijn antwoord. Daar hebben wij namelijk nog nooit over nagedacht. Groei is voor ons geen doel op zich. Jezelf vasthouden aan een te meten doelstelling die maanden of zelfs jaren geleden is vastgesteld in een wereld die in een razend tempo verandert. Is dat wel zo slim? Wij zijn liever flexibel. Dat geldt ook voor onze dienstverlening en voor de software die wij ontwikkelen.

Maar we hebben uiteraard wel een aantal andere doelen: Wij willen met zijn allen mooie dingen maken. Wij willen onze opdrachtgevers blij maken. Wij willen met zijn allen een mooie tijd beleven, met veel plezier naar het werk gaan.

Kompas wereldkaart

Onze opdrachtgevers willen de concurrenten telkens een stap voor blijven. Dat doen ze met behulp van software. Software op maat die wij samen met ze ontwikkelen. In het ene geval leveren we een volledig ontwikkelteam. In het andere geval maar een paar onderdelen van zo'n team. Om aan de continu wisselende vragen van onze opdrachtgevers te voldoen is schaalbare, veilige, snelle en flexibele software noodzakelijk. En daarvoor gebruiken wij de nieuwste technieken. Deze technieken worden vaak in ons Innovatielab onderzocht. Of kennis wordt elders opgedaan, zoals in Londen, waar een aantal ontwikkelaars van ons in mei de conferentie Software Design & Development bijwonen/bijwoonden. Onder andere middels regelmatige kennissessies wordt deze kennis overgedragen. Op deze manier zijn de leden van alle ontwikkelteams op de hoogte van de technische mogelijkheden op het gebied van softwareontwikkeling. Deze kennis wordt gebruikt bij de oplossingen die wij ontwikkelen. En om samen met onze opdrachtgevers te sparren over nieuwe toepassingen. Wordt de opdrachtgever blij van én worden wij blij van!

Ook naast het harde werken wordt er van alles voor

en door de collega's georganiseerd. Elke woensdagochtend om 7:00 uur liggen een aantal sportievelingen in het zwembad. Elke vrijdagmiddag wordt door een grote groep (iets minder sportieve) collega's het weekend ingeluid in onze bar. Regelmatig worden LAN-party's georganiseerd waarbij een nacht lang games worden gespeeld (de niet gamers spelen Catan of verzorgen de worstenbroodjes). Tijdens de dagelijkse gezamenlijke lunch wordt onder andere rookworst, gele pindakaas en lijnzaad gedeeld. Om maar een paar voorbeelden te noemen. Laatst riep een collega: "Als je bij Covadis werkt heb je geen sociaal leven meer nodig." Daar mogen we met zijn allen best een beetje trots op zijn.

Maar we blijven continue zoeken naar verbetering. Om onze software nóg iets beter te maken. Om met een nieuwe toepassing een opdrachtgever nóg meer mogelijkheden te geven. Om te zorgen dat onze collega's het nóg minder leuk vinden om aan het einde van de dag weer naar huis te gaan. Heb jij daar ideeën over? Of wil jij misschien ook aansluiten bij onze groep? Als opdrachtgever, partner of collega? Laat het me weten via j.gerritsen@covadis.nl. En dan kijken we wel of dat binnen ons doel past.


Directeur

Jan Gerritsen

Jan Gerritsen is in 2005 samen met Joris Huurneman Covadis gestart. Zij vormen de directie van het maatwerk softwarehuis. Vanwege de bereidwilligheid om altijd te helpen en zijn talenten op de vuvuzela is Jan moeilijk te missen in de organisatie. Zijn favoriete film is The Game en zijn favoriete game is Snake. Daarnaast is deze alleskunner ook triatleet, nar, levensgenieter, raadsel connaisseur, bedrijfsantropoloog, chipseter, parttime hondenbezitter en, dames, vrijgezel.

Klok icoon

Snel starten?

Geen probleem. Wij hebben een groot team en zijn flexibel ingericht.

Doelgericht icoon

Doelgericht

Nieuwbouw, moderniseren of doorontwikkeling. Altijd met een helder doel.

Puzzel icoon

Schaalbaar en flexibel

Klein beginnen. Groot groeien. Op- of afschalen? Doen we.

Veilig icoon

In jouw eigendom

De software is volledig jouw eigendom. Geen gedoe.

Gebouw icoon

Meer dan 70 specialisten

Met meer dan 70 experts hebben we altijd de juiste specialisten voor jouw project.

Beste icoon

Hoog kennisniveau

En dat houden we zo.

Neem contact met ons op

Anouk Portret

Snel en vrijblijvend

We helpen je graag!

“Heb je een vraag over jouw softwareproject, wil je meer informatie ontvangen óf kunnen we je ergens anders mee van dienst zijn?”

Bel mij: 026 361 6600

We helpen je graag, neem hier contact met ons op!

Anouk Portret