Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

R&D-afdeling Covadis werkt aan apps en machine learning

In 2020 gaat Covadis gewoon door met het bedenken, uitvoeren en onderzoeken van innovatieve projecten op de R&D-afdeling. Zo nu en dan komen de talentvolle ontwikkelaars die in stagevorm op deze afdeling werken aan het woord. Ditmaal gaan Wisse en Tjieco in op hun onderzoek. Hoe verloopt dat?

Wisse werkt aan een mobiele app voor een energieleverancier. Ondertussen doet Tjieco onderzoek naar machine learning. Het eindresultaat moet gebruikers helpen bij het plannen van hun energieverbruik.

230825 Covadis office 0258

Mobiel klantenportaal

Wisse steekt het eerst van wal over zijn app.

“Het wordt een mobiele versie van een klantenportaal voor de opdrachtgever”, vertelt hij. “Het stelt gebruikers in staat om precies te zien wat hun actuele energieverbruik is en wat de actuele prijs op de energiemarkt is.”

"Je kan in de vorm van de app mooie technieken toepassen."

Wisse van Balveren - ontwikkelaar Covadis

Dit biedt veel mogelijkheden voor de gebruiker.

“Het is een leuke uitdaging”, vervolgt Wisse. “Het is interessant om te zien welk apparaat je wel of niet moet inschakelen op welk moment van de dag. Bovendien kan je in de vorm van de app mooie technieken toepassen. Denk aan een push-notificatie die je vertelt wanneer de energieprijs het voordeligst is en je dus het goedkoopst koffie kunt zetten. Dat ontwikkel ik met Azure Cloud Services.”

“Ik ontwikkel de applicatie met React Native. Zodoende kan de app op zowel Android als iOS draaien. Het gaat best goed. Bovendien heb ik het hier naar m’n zin. Het is mooi dat je altijd bij de ervaren collega’s naar binnen kunt om te sparren over techniek en zo je kennis te toetsen. De projectleider van de R&D-afdeling maakt oprecht tijd voor je en is er altijd als je hem nodig hebt. Daarnaast is Covadis ook een leuk bedrijf met een casual sfeer waar altijd tijd is voor een grapje.”

Kantoor twee onwikkelaars scherm
Kantoor twee onwikkelaars scherm

Machine learning

Tjieco heeft grote plannen met zijn onderzoek.

“Het algoritme waar ik aan werk moet gaan voorspellen hoeveel energie er in een bepaalde periode in de toekomst gebruikt wordt”, legt hij uit. “Dat kan een dag, een week of nog langer zijn. Het moet allereerst nog accurater. Dat kan met behulp van machine learning. Ik ga onderzoeken hoe.”

“Het is een hele uitdaging om deze opdracht te voltooien. Er komt natuurlijk veel bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan het weer. Je moet de weersvoorspelling in de gaten houden in verband met de beschikbare zonne-energie en de temperatuur buiten. Ik zou graag een applicatie willen realiseren die niet alleen voorspellingen doet op basis van de data die je al in de database hebt, maar er ook andere data, zoals de weersvoorspelling, bij pakt.”

"Je kunt bij iedereen binnenlopen en samen iets oplossen."

Tjieco van Donselaar - ontwikkelaar Covadis

Tjieco ontwikkelt met Python. Daarnaast werkt hij met de technieken Keras en React. Ook Tjieco heeft het naar zijn zin bij Covadis.

“Het is hier super”, zegt hij. “Het is een dynamisch bedrijf waar niet allemaal processen door elkaar lopen. Je kunt bij iedereen binnenlopen en samen iets oplossen. De sfeer is verder heel gemoedelijk. Het is ook leuk dat hier naast oudere, ervaren collega’s ook veel jonge, talentvolle mensen werken.”

Kortom, Covadis is een bedrijf waar je een stage loopt om nooit te vergeten. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden of naar onze vacatures? Kijk dan snel hier.

Klok icoon

Snel starten?

Geen probleem. Wij hebben een groot team en zijn flexibel ingericht.

Doelgericht icoon

Doelgericht

Nieuwbouw, moderniseren of doorontwikkeling. Altijd met een helder doel.

Puzzel icoon

Schaalbaar en flexibel

Klein beginnen. Groot groeien. Op- of afschalen? Doen we.

Veilig icoon

In jouw eigendom

De software is volledig jouw eigendom. Geen gedoe.

Gebouw icoon

Meer dan 70 specialisten

Met meer dan 70 experts hebben we altijd de juiste specialisten voor jouw project.

Beste icoon

Hoog kennisniveau

En dat houden we zo.

Neem contact met ons op

Anouk Portret

Snel en vrijblijvend

We helpen je graag!

“Heb je een vraag over jouw softwareproject, wil je meer informatie ontvangen óf kunnen we je ergens anders mee van dienst zijn?”

Bel mij: 026 361 6600

We helpen je graag, neem hier contact met ons op!

Anouk Portret