Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Covadis sponsort team tijdens ‘supergezellige’ uitdaging

Team Graafschapcollege Moves volbrengt ‘zware editie’ Roparun 2019

Het door Covadis gesponsorde team van Graafschapcollege Moves heeft de finish van de Roparun gehaald. De toppers liepen wel 570 kilometer voor het goede doel. Wij zijn trots!

Team Graafschapcollega Moves voor voorkant vrachtwagen van Mainfreight

Het team van Graafschapcollege Moves heeft de Roparun volbracht! Covadis steunt deze helden tijdens de loodzware uitdaging voor het goede doel. Ze lopen namelijk helemaal van Hamburg naar Rotterdam. We zijn dan ook enorm trots op de dertig leden van de delegatie! “We hebben dit jaar eindelijk meegemaakt wat we andere jaren misten.”

Afgelopen vrijdag vertrok de groep per bus vanaf De Stoomtram in Doetinchem richting Hamburg. Op Tweede Pinksterdag zijn ze lopend in Rotterdam gearriveerd. Ondanks de blessures, spreekt Yvonne van Rheenen van een geslaagde editie. Yvonne coördineert het team.

570 kilometer

Het team is opgesplitst in twee ploegen. Iedere ploeg heeft vier lopers. In estafettes van vijf uur per beurt volbrengen zij aan één stuk door de 570 kilometer van Hamburg naar Rotterdam. Hierbij worden ze ondersteund door de fietsers, die met ze mee blijven fietsen. De ploegen bestaan uit zowel studenten als docenten van het Graafschap College.

“Het was een zwaar jaar qua blessures”, zegt Yvonne. “We hebben de run wel uitgelopen. Maar de lopers hebben wel hier en daar gewisseld met de fietsers. Om de nodige rust te verzorgen heeft ook één van onze chauffeurs gefietst. En wat te denken van onze fysiotherapeut. Zij verzorgde niet alleen therapie, maar heeft ook gefietst en gelopen.”

''Op allerlei plekken was er veel publiek en was het feest''
Yvonne van Rheenen - Coördinator Graafschapcollege Moves

Zutphen

Hoewel deze editie zwaar was, is het absoluut een geslaagde uitdaging geweest.

“De doorkomst in Zutphen was supergezellig”, vervolgt Yvonne. “Vorig jaar kwamen we daar in de nacht aan. Dit jaar was het 23.00 uur ’s avonds. Er was dan ook veel publiek. Datzelfde geldt trouwens ook voor andere plaatsen. We hebben dit jaar eindelijk meegemaakt wat we andere jaren misten. Op allerlei plekken was er veel publiek en was het feest. De aankomst in Rotterdam was ook een hele beleving.”

Doneren

De Stichting Roparun haalt geld op voor goede doelen en instellingen die de missie hebben om ‘leven toe te voegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’. Met opbrengsten van Graafschapcollege Moves zijn al twee families met een terminaal familielid geholpen door hen een prachtig weekend te schenken waarin zij samen een mooie tijd beleven. Er wordt nog steeds geld opgehaald. Doneren kan de komende twee weken nog op deze link.

We helpen je graag, neem hier contact met ons op!

Anouk Portret