Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Twee software ontwikkelaars Covadis behalen MCSD Certification

Twee software ontwikkelaars van Covadis hebben onlangs hun Microsoft Certified Solutions Developer Certification behaald. Daar is Covadis enorm blij mee. Kennis staat bij de software specialist uit Doetinchem hoog in het vaandel en certificeringen worden zeer gewaardeerd. Voor de twee ontwikkelaars was het een uitdagende weg met diverse examens, maar ze hebben het gehaald. “Het was verrassend pittig.”

Mcsd developer covadis diploma jordy smit

In de kantoren van Covadis is het een dag als alle anderen. De ontwikkelaars zijn lekker aan de slag. Toch willen Jordy en Jeffrey wel even een gaatje in hun drukke schema maken om te praten over het certificaat om Microsoft Certified Solutions Developer (MCSD) te worden.

Ontwikkelen in C#

“Om het diploma te behalen moet je voor drie verschillende examens slagen”, legt Jordy kalm vanachter zijn bureau uit. “Je mag zelf bepalen op welke gebieden dat is. Ik zelf ging voor ‘ontwikkelen in C#’, ‘HTML 5 en CSS 3’ en ‘ontwikkelen voor Azure applicaties’. Sinds kort kan het ook in één groot examen.”

Jordy was al een slimme ontwikkelaar. Heeft hij wel nieuwe dingen geleerd in het traject?

“Jazeker wel”, antwoordt hij. “Ik let nu veel meer op structuren in de applicatie. Het helpt om de software schaalbaar te houden. Daarnaast heb ik meer inzicht in de structuur van HTML en kan ik het onderhouden volgens Microsoft voorschriften.”

Jordy vond niet alle toetsen even makkelijk.

“Ik vond het verrassend pittig”, reageert hij. “Zelfs de stof die makkelijk lijkt, zoals HTML, is redelijk ingewikkeld als je je er eenmaal in verdiept.”

Desondanks vormde het voor Jordy geen probleem. Dat blijkt ook uit de cartoon die hij van Covadis heeft gekregen. Een portret dat hij in delen per deelcertificaat verdient heeft.

Certified solutions developer covadis diploma Jeffrey
Certified solutions developer covadis diploma Jeffrey

ASP.NET

Ook Jeffrey heeft met succes het diploma gehaald. Welke deelcertificaten behoorden tot zijn keuze?

“Ik heb zelf gekozen voor ‘ontwikkelen in C#’”, vertelt hij tevreden in zijn kantoor. “Daarnaast koos ik voor ‘ASP.NET MVC’ en ‘ontwikkelen voor Azure applicaties’. De laatste vond ik het lastigst.”

“Ik heb diverse nieuwe dingen geleerd”, vervolgt Jeffrey. “Mijn technische toolbelt" is veel groter geworden. Ik weet nu nog meer technische snufjes en handigheidjes over de nieuwe technieken die momenteel in de praktijk worden toegepast. Hiermee kan ik efficiënter bepaalde uitdagingen en probleemstellingen aanpakken.”

''Mijn technische toolbelt is veel groter geworden.''

Jeffrey Haen - ontwikkelaar Covadis

We helpen je graag, neem hier contact met ons op!

Anouk Portret