Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Collega’s voeren felle strijd tijdens LAN-party Covadis

Zowel classics als nieuwe games slepen Covadianen door de nacht heen

Terwijl de avondspits op de nabijgelegen snelwegen langzaam dichtslibt, houden de medewerkers van Covadis een LAN-party. Zeker twee keer per jaar sluiten de gamende Covadianen, en dat zijn er nogal wat, zich op in de bar. Dit om een hele nacht lang te raiden, racen en ragen.

Op de vrijdagmiddag, na een lange werkweek, beginnen de eerste collega’s met het neerzetten van hun battlestations. Zware, krachtige gaming pc’s vormen de trots van de fanatieke gamer die de machine vaak volledig zelf gebouwd heeft. De doorzichtige behuizingen maken van de bar een complete lichtshow met de technische hoogstandjes als stralend middelpunt. Na de opbouw, is het tijd voor voer.

Lan party nov overzicht
Lan party nov overzicht 2
Lan party nov overzicht 2

Hamburgers

In de lunchruimte van Covadis is een buffet ingericht met gerechten waar de harten van de medewerkers sneller van gaan kloppen. Voor één avond dan, want als dit de dagelijkse maaltijd zou zijn klopt je hart als vanzelf niet zo snel meer. Wat eten we dan? Vooral shoarma, gebakken aardappeltjes, hamburgers en tonijnsalade. De vers gesneden tomaten bleven veelal links liggen. Dat geeft op deze avond niets. Na dit ‘feast’ is het tijd om te checken welke strijders aan het eind van de avond Walhalla bereiken en wie de noobs blijven.

Maps en kills

Om dat te ontdekken tikken en drukken onze toppers zich het hamburgervet van de vingers. De strijd barst los met League of Legends, gevolgd door een stevige pot Age of Empires. Hierop kwamen de scherpschutters bijeen om te kijken wie op CS:GO de meeste maps wint en kills maakt. Ondertussen vermaakten enkele filthy casuals zich onderling met games als FIFA 20, Just Dance, Heave Ho en Super Smash Bros. Ultimate.

In de ochtend

Werd er dan alleen maar gegamed? Zeker niet, tussendoor genieten collega’s ook van snacks, een lekker biertje of wijntje en van de nodige goede gesprekken. Die steeds minder goed worden naarmate de avond vordert. Of beter, het is maar wat je wilt. Uiteraard werd de avond vervolgt met vele andere games. Denk aan WoW, Guild Wars 2, Minecraft, Star Wars: Jedi Knight, NBA 2K20 en aan het einde Mario Party, Jackbox en andere partygames om elkaar wakker te houden.

Hoewel een deel van de bezoekers afhaakt naarmate de nacht z’n laatste adem uitblaast, blijft een harde kern het volhouden tot het eerste zonlicht. Om 07.30 uur ’s ochtends werd de laatste pc pas uitgeschakeld. Voldaan en moegestreden keken de laatste der Covadianen naar het ontluikende ochtendgloren. Victory!

Wil jij ook een dappere poging doen om een LAN-party te overwinnen of overleven? Word dan Covadiaan! Check nu onze vacatures en wie weet game jij straks met ons mee.

We helpen je graag, neem hier contact met ons op!

Anouk Portret