Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Klant- en bestelapplicatie met productieondersteuning Venster Techniek

Venster Techniek bespaart twee fte met nieuw ontwikkelde applicatie

Covadis heeft samen met Venster Techniek het bestelproces van dorpels geautomatiseerd. Met deze efficiëntieslag wordt het aantal uren dat aan een bestelling moet worden besteed flink gereduceerd. Het resultaat is dat Venster Techniek meer orders kan verwerken met hetzelfde aantal werknemers.

Header venstertechniek
Header venstertechniek

Venster Techniek uit Zelhem is een innovatieve oplossingen-specialist voor de kozijnindustrie. Het bedrijf bevat enorm veel kennis als het gaat om maatwerkoplossingen die resulteren in duurzame componenten voor een correcte sluiting van een kozijn of deur.

Dit innovatieve bedrijf is altijd bezig met productontwikkeling. Zo is de VTS DOOR geïntroduceerd. De VTS DOOR is een nieuw deursysteem dat de problemen rondom houten voordeuren oplost.

De toeleverancier voor de kozijnindustrie heeft een diverse schare klanten. Zij bestellen hoofdzakelijk compleet afgemonteerde dorpels die zijn samengesteld uit verschillende producten. Venster Techniek heeft de mogelijk om de basismaterialen te bewerken tot eindproducten. Deze producten worden gemaakt van materialen als aluminium, kunststof en glasvezelversterkt polyester.

Om deze bestellingen te realiseren werden diverse methodes gebruikt. Bij bepaalde producten ging het om een stand-alone applicatie. Voor anderen werden verschillende Excelbestanden gebruikt.

Venster Techniek man vrouw kozijn 2
Venster Techniek man vrouw kozijn 2
De vraag

Een snellere en betere manier om bestellingen van klanten te verkrijgen en te verwerken.

Het vorige systeem van Venster Techniek voldoet niet meer. Een klant diende een bestelformulier in te vullen. De bestellingen van klanten die werken met producten voor houten kozijnen en deuren werden verwerkt met een Windows applicatie. Een export bestand werd vervolgens doorgestuurd naar Venster Techniek. Zij verwerkten dat in hun eigen versie van de app. In een Excelbestand werd de bestellingen verwerkt van klanten die werken met producten voor kunststof kozijnen en deuren.

Deze info werd vervolgens gekopieerd naar een ander Excelbestand. Hier werd de doorrekening automatisch uitgevoerd. Deze inhoud werd dan weer naar een andere Excel gekopieerd. Vervolgens werd de optimalisatie verwerkt. Dit kostte enorm veel tijd. Aan Covadis dan ook het verzoek om dit proces te optimaliseren.

Wij werken o.a. voor

Bolletje logo
Niewestroom logo
Van Raam logo
Venstertechniek logo
Beeckestijn Business School logo
Obelink logo
Ferro techniek
Qoffy Logo RGB hor Zwart blauw
Concrefy logo
Partners in mobiliteit logo
Forever direct logo
Nedgraphics logo
Instorebroadcast logo
Van Boekel Logo
Lin Qiot logo
Logo logo 1 384x125
Logo Geocare
Connected Green LOGO 1000 TR
Mombarg beton
Morsinkhoff Rymoplast
Logo Spatial Insight 2021
Palmsens Logo
Cooper Vision Logo Groot
Neut VT
Neut VT
De oplossing

Een klant-bestelapplicatie met productieondersteuning. Volledig op maat gemaakt voor Venster Techniek.

In de nieuwe webapplicatie hebben klanten een eigen omgeving. In deze klantomgeving staan hun gegevens automatisch ingevuld en dienen zij hun order tijdens de bestelling in te vullen. Vervolgens krijgt de klant een overzicht te zien waar de hele order nog eens gecontroleerd kan worden. Venster Techniek krijgt de order binnen in een eigen beheeromgeving waaruit een orderbevestiging volgt.

De beheerder van het systeem maakt vervolgens op basis van die gegevens een productieplanning. Hierdoor kan Venster Techniek zelf controleren of de order met zo min mogelijk restproducten gefabriceerd kan worden. De productieopdrachten worden automatisch doorgezonden naar de juiste plek op de werkvloer. Dit betekent dat Venster techniek veel minder handelingen en veel minder checks hoeft te doen om de order zo efficiënt mogelijk te realiseren.

Sprints

Het ontwikkelteam van Covadis dat de applicatie heeft gerealiseerd werkte met deelopleveringen. De applicatie krijgt dan steeds meer vorm in sprints. In dit traject heeft de opdrachtgever inzicht in het proces.

Waar nodig kunnen zo extra requirements geleverd worden. Het ontwikkelteam bestaat uit een projectmanager, meerdere ontwikkelaars, een tester en een softwarearchitect. Het team volgt een Agile werkmethode.

Voor de ontwikkeling zijn onder anderen de volgende technieken gebruikt:

De applicatie is qua vormgeving strak, zakelijk en functioneel. Voor de productie komt de functionaliteit goed naar voren. De applicatie is nu nog alleen beschikbaar voor klanten die producten bestellen voor kunststof deuren en kozijnen. In de toekomst wordt de applicatie verder uitgebreid.

Klok icoon

Snel starten?

Geen probleem. Wij hebben een groot team en zijn flexibel ingericht.

Doelgericht icoon

Doelgericht

Nieuwbouw, moderniseren of doorontwikkeling. Altijd met een helder doel.

Puzzel icoon

Schaalbaar en flexibel

Klein beginnen. Groot groeien. Op- of afschalen? Doen we.

Veilig icoon

In jouw eigendom

De software is volledig jouw eigendom. Geen gedoe.

Gebouw icoon

50+ specialisten

Waarom ver zoeken als het ook in de buurt zit?!

Beste icoon

Hoog kennisniveau

En dat houden we zo.

Sparren over jouw softwarevraagstuk?

Covadis addick werkt

Addick Hutzezon

Adviseur

“Benieuwd hoe ons team voor jou van meerwaarde kan zijn? Ik denk graag mee over jouw softwarevraagstuk”

Bel mij: 0633726116

Hoi! Ik ben Addick. Wil je vrijblijvend sparren?

Covadis addick werkt