Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Webapplicatie Mombarg Beton

Calculatiemodule bespaart tijd en kosten

Covadis heeft een calculatiemodule ontwikkeld en gekoppeld aan het Mombarg Online Systeem. De webapplicatie is gebruiksvriendelijk, overzichtelijk en schaalbaar.

Project mombarg
Eenvoudig en snel online offertes opstellen

Mombarg Beton levert prefab betonelementen en is gespecialiseerd in het maken en leveren van prefab kelders. Ook qua automatisering loopt Mombarg Beton voorop in de branche. Het bedrijf zoekt altijd naar nieuwe mogelijkheden om in te spelen op de ontwikkelingen in de markt. Om dat ook op het vlak van automatisering te kunnen doen, besloten ze een samenwerking met Covadis aan te gaan. Het ontwikkelteam van Covadis fungeert als verlengstuk van de eigen organisatie van Mombarg Beton.

Mombarg overview
Mombarg overview
De vraag

Ontwikkeling calculatiemodule

Mombarg Beton heeft aan ons gevraagd een calculatiemodule te bouwen, waarmee de prijs voor betonelementen berekend kan worden. Voorheen werd dit met de hand en - gedeeltelijk geautomatiseerd - met Excel-templates gedaan. Dit systeem is echter complex en de kans op fouten is groot. De calculatiemodule is veel minder foutgevoelig, bespaart kosten en tijd, is schaalbaar en toekomstbestendig. De module kan namelijk ook aan andere systemen gekoppeld worden.

Een greep uit onze opdrachtgevers

Logo Mondriaan fonds 1
Sigmax Logo
Radboud
Prorail logo
Beeckestijn Logo
Logo umc utrecht 1
Bolletje Typeface Logo
Logo waterschap
De oplossing

Calculatiemodule met koppeling aan MOOS

Op basis van de wensen van Mombarg Beton zijn wij aan de slag gegaan met een calculatiemodule, die gekoppeld wordt met MOOS. MOOS staat voor Mombarg Online Systeem en is het systeem waarin onder meer de klantgegevens van Mombarg zijn opgeslagen. De calculatiemodule is uitgevoerd als een webapplicatie, die vanaf elke plek ter wereld en met elk apparaat bereikbaar is. Het enige dat nodig is, is een internetverbinding. De calculatiemodule is gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te onderhouden.

Eenvoudige werking

De calculatiemodule werkt eenvoudig. Zodra een klant een offerte aanvraagt, kunnen calculators inloggen op de calculatiemodule. Hierin staan onder meer de reeds aangemaakte calculaties die bewerkt kunnen worden. Daarnaast kunnen er op basis van de offerte-aanvraag nieuwe calculaties worden aangemaakt. Hieraan worden de klantgegevens gekoppeld.

De calculatie wordt vervolgens samengesteld op basis van de producttypen die Mombarg levert. Dit kunnen kelders zijn, maar ook trappen, muren, kolommen, bordessen, etc. Daarna worden de afmetingen van het product ingevoerd. Op basis daarvan wordt berekend hoeveel beton ervoor nodig is en of én hoeveel wapeningsstaal nodig is.

Vervolgens berekent de calculatiemodule het gewicht en de opties en kosten voor transport die daarmee gepaard gaan. Dit resulteert in een prijs, die ook rekening houdt met het aantal manuren, de mal-kosten en eventuele uitsparingen.Intelligent systeem

De calculatiemodule houdt rekening met veel verschillende onderdelen. Zo wordt er bijvoorbeeld rekening mee gehouden dat de gegevens die nodig zijn voor het maken van een rechte muur, anders zijn dan die voor een trap. Ook wordt het eventueel vaker gebruiken van mallen meegeteld.

Automatisch opslaan

De informatie in de calculatiemodule wordt automatisch opgeslagen. Als de module dus, om wat voor reden dan ook, wordt afgesloten, wordt de ingevoerde informatie onthouden en hoeven calculators niet opnieuw te beginnen.

Mogelijkheden voor de toekomst

Vooralsnog is de calculatiemodule alleen bedoeld voor intern gebruik. Wel is er de optie om de module aan de website te koppelen, zodat particulieren online een offerte kunnen krijgen voor hun prefab-kelder. In de toekomst zullen er mogelijk ook andere koppelingen ontwikkeld worden. Denk aan koppelingen met bouw-informatiesystemen of het rechtstreeks inlezen van tekeningen van architecten. Een andere optie is de ontwikkeling van een keldercalculator, waarin eindklanten de afmetingen van hun kelder kunnen invoeren en op basis daarvan automatisch een offerte toegestuurd krijgen.

Klok icoon

Snel starten?

Geen probleem. Wij hebben een groot team en zijn flexibel ingericht.

Doelgericht icoon

Doelgericht

Nieuwbouw, moderniseren of doorontwikkeling. Altijd met een helder doel.

Puzzel icoon

Schaalbaar en flexibel

Klein beginnen. Groot groeien. Op- of afschalen? Doen we.

Veilig icoon

In jouw eigendom

De software is volledig jouw eigendom. Geen gedoe.

Gebouw icoon

Meer dan 70 specialisten

Met meer dan 70 experts hebben we altijd de juiste specialisten voor jouw project.

Beste icoon

Hoog kennisniveau

En dat houden we zo.

Neem contact met ons op

Anouk Portret

Snel en vrijblijvend

We helpen je graag!

“Heb je een vraag over jouw softwareproject, wil je meer informatie ontvangen óf kunnen we je ergens anders mee van dienst zijn?”

Bel mij: 026 361 6600

We helpen je graag, neem hier contact met ons op!

Anouk Portret