Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Applicatie Concrefy

IoT-toepassing voor versnellen bouwprojecten

Covadis heeft voor Concrefy veel toepassingen en applicaties ontwikkeld. Bijvoorbeeld het compleet vernieuwde Concremote, wat enorm bijdraagt aan het versnellen van grote bouwprojecten.

Project bas migration
Migratie
Migratie
Applicatie voor de verwerking van data uit betonsensoren

Migratie en herbouw naar webapplicatie

Concrefy is een internationaal opererend betontechnologisch ingenieursbedrijf en geaccrediteerd laboratorium. Het is marktleider op het gebied van onderzoek naar beton, asfalt en wapeningsstaal. Concrefy is in deze branche voorloper op het gebied van digitale verwerking en rapportage van test- en meetresultaten.

Concrefy is al jarenlang opdrachtgever van Covadis, waarbij wij verantwoordelijk zijn geweest voor het onderhoud en uitbreidingen van een online klantenportaal waarmee onderzoek- en meetresultaten getoond worden en dat door opdrachtgevers van Concrefy gebruikt wordt om bouw- en productieprocessen te sturen.

Bas concremote map
Bas concremote map

Een vernieuwde versie van concremote

Met het project 'migratie' is een goede, stevige basis gelegd waarop verder gebouwd kan worden. Eén van de applicaties die hierop gebouwd is, is 'Concremote'. Deze applicatie bestond al, maar bood weinig mogelijkheden voor verdere uitbouw. Daarom is aan Covadis gevraagd om deze applicatie te herbouwen.

Concremote als totaaloplossing

Covadis heeft Concremote helemaal herbouwd tot een applicatie die gebruik maakt van de nieuwste technologieën. Hierdoor is de applicatie makkelijk uit te breiden, te onderhouden én is hij heel schaalbaar.

Concremote is een totaaloplossing waarmee gebruikers kunnen zien en voorspellen hoe hard hun beton is. Concremote wordt gebruikt in de bouw voor veel verschillende toepassingen, waaronder stuwdammen, hoogbouw torens, tunnels en bruggen.

Concremote maakt gebruik van sensoren die op het beton gelegd worden of in het beton gestort worden. Deze sensoren lezen realtime de temperatuur van het beton uit. Met de zogeheten ‘maturity methode’ wordt de druksterkte berekend en wordt gekeken of het beton zijn doelwaarde bereikt heeft. Variabelen waarmee gerekend wordt zijn tijd, temperatuur en de specifieke kenmerken van het gebruikte beton.

De resultaten zijn te zien en op te vragen met de applicatie. Deze applicatie is door Covadis ontwikkeld. Projectmanagers van bouwprojecten kunnen op elk gewenst moment resultaten inzien met behulp van een laptop, mobiel, tablet of pc. Deze gegevens kunnen realtime opgevraagd worden. Op het moment dat het beton de doelwaarde bereikt heeft, krijgt de projectmanager daar automatisch een signaal van.

Internationale markt

Deze applicatie is gericht op de internationale markt. Op dit moment is de applicatie vijftalig, maar is er gemakkelijk een nieuwe taal toe te voegen. Daarnaast is het systeem voorbereid op verschillende tijdzones en cultuurverschillen (zoals bijvoorbeeld de datumnotatie die in verschillende landen kan verschillen).

Gebruikersgroepen

De applicatie kent een aantal gebruikersgroepen: bijvoorbeeld projectmanagers van een bouwproject (klanten van Concrefy) en Concrefy-gebruikers. Projectmanagers kunnen zelf hun signaleringen instellen. Zij kunnen instellen welke informatie zij willen ontvangen en hoe zij deze informatie willen ontvangen (e-mail, sms, stoplicht op de bouwplaats dat op groen springt bij het bereiken van de doelwaarde). Daarnaast kunnen managementrapportages en overzichten opgevraagd worden.

Een greep uit onze opdrachtgevers

Logo Mondriaan fonds 1
Sigmax Logo
Radboud
Prorail logo
Beeckestijn Logo
Logo umc utrecht 1
Bolletje Typeface Logo
Logo waterschap

Voorspellingen doen

De applicatie legt steeds meer informatie vast over betonspecimen. Hierdoor wordt er veel kennis opgebouwd. Dit levert nieuwe, interessante mogelijkheden op, bijvoorbeeld voorspellingen doen met behulp van een neuraal netwerk. Daarmee kan voorspeld worden wanneer het beton de doelwaarde gaat bereiken. Hierop kan vervolgens weer geanticipeerd worden.

Big data

Bij deze applicatie komt ook een stukje big data kijken. Een heleboel sensoren over heel de wereld verzamelen heel veel informatie. De applicatie zorgt voor een gestructureerde verwerking van deze grote hoeveelheid data. Het aansturen van koelmachines wanneer sensoren signaleren dat het beton te warm is, is ook een voorbeeld van een IoT toepassing bij dit project.

Besparing in tijd en kosten


Met deze applicatie kunnen gebruikers van Concremote sneller zien of beton hard genoeg is. Hierdoor kunnen ze ook sneller doorgaan met bouwen. Ook draagt het product bij aan de veiligheid; als het beton nog niet hard genoeg is, is dat zichtbaar en wordt niet verder gebouwd. Het product Concremote kan tot 47% tijd en 37% aan kosten besparen. Het is al met succes toegepast bij de Carpe Diem-toren in Parijs, het Abu Dhabi Plaza in Kazachstan, Remal Castle in Oman, Muskrat Falls in Canada en Lusaul Light Rail in Qatar.

Klok icoon

Snel starten?

Geen probleem. Wij hebben een groot team en zijn flexibel ingericht.

Doelgericht icoon

Doelgericht

Nieuwbouw, moderniseren of doorontwikkeling. Altijd met een helder doel.

Puzzel icoon

Schaalbaar en flexibel

Klein beginnen. Groot groeien. Op- of afschalen? Doen we.

Veilig icoon

In jouw eigendom

De software is volledig jouw eigendom. Geen gedoe.

Gebouw icoon

Meer dan 70 specialisten

Met meer dan 70 experts hebben we altijd de juiste specialisten voor jouw project.

Beste icoon

Hoog kennisniveau

En dat houden we zo.

Neem contact met ons op

Anouk Portret

Snel en vrijblijvend

We helpen je graag!

“Heb je een vraag over jouw softwareproject, wil je meer informatie ontvangen óf kunnen we je ergens anders mee van dienst zijn?”

Bel mij: 026 361 6600

We helpen je graag, neem hier contact met ons op!

Anouk Portret