Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Webapplicatie Venster Techniek

Tijdwinst en een sterke reductie foutkans door productieoptimalisatie

Covadis ontwikkelt voor Venster Techniek uit Zelhem een webapplicatie die ruimte biedt voor meer inzicht en overzicht én de kans op fouten kleiner maakt.

Header venstertechniek 1

Venster Techniek staat al sinds 1999 bekend als dé innovatieve toeleverancier voor de kozijnindustrie. Flexibiliteit en maatwerk zijn kenmerkend voor dit bedrijf - net als het vinden van de juiste oplossing.

Voor deze oplossing maakt Venster Techniek gebruik van de nieuwste machines en programma's. Dat zorgt voor een functioneel eindresultaat, dat ook nog eens heel efficiënt is.

Covadis helpt Venster Techniek om die lijn ook door te trekken in de werkvoorbereiding. Zo hebben de ontwikkelteams van Covadis ervoor gezorgd dat de eerder gebruikte Windows-applicatie is omgezet naar een webapplicatie, die ruimte biedt voor nog meer inzicht en overzicht én de kans op fouten veel kleiner maakt. Dit bespaart Venster Techniek tijd en geld en zorgt ervoor dat het eindproduct van nog hogere kwaliteit wordt.

De vraag

Kan Covadis ook zorgen voor een snellere en betere manier om bestellingen van klanten voor houtprojecten te verwerken?

In het verleden heeft Covadis Venster Techniek al geholpen met een efficiëntere en minder foutgevoelige werkvoorbereiding voor kunststof dorpels. De vraag was of dit ook kon worden gedaan voor houtprojecten.

Eerst voerde de klant de juiste gegevens in via een Windows-applicatie. Het databasebestand dat daar vervolgens uit voortkwam, werd naar Venster Techniek gestuurd. Hierna werd het weer ingeladen in een andere database en op basis daarvan werd het materiaal geoptimaliseerd.

De oplossing

Een webapplicatie met nieuwe functionaliteiten en controlemogelijkheden

Covadis heeft op basis van de webapplicatie van kunststof een nieuw productmodel opgezet, dat is aangepast op hout.

Vervolgens is er een optimalisatie geschreven om het materiaal op de juiste manier te verdelen. Een nieuwe wizard maakt het mogelijk om ook houtproducten samen te stellen.

De applicatie is verder uitgebreid met nieuwe functionaliteiten; de dorpel kan nu volledig visueel worden gemaakt in de bouwtekening, inclusief gaten en uitsnijdingen. Deze kan vervolgens door Venster Techniek vooraf worden gecontroleerd, alvorens deze door te zetten naar productie.

Dorpel2

Vervolgens zijn actielijsten gebouwd om de dorpels ook op de werkvloer op de juiste manier te kunnen verwerken. Hiervoor is hetzelfde stramien gebruikt als bij de kunststof dorpels.

In aanvulling hierop kan de webapplicatie documenten genereren waarmee bijvoorbeeld onderdelen van de dorpels kunnen worden geproduceerd.

Andere functionaliteiten in deze webapplicatie zijn de materiaallijsten, de mogelijkheid om een managementrapportage uit te draaien en de optie om DXF-tekeningen te maken voor de lasersnijmachineplaten.

Dit levert een aanzienlijke tijdsbesparing op tijdens de werkvoorbereiding, verkleint de kans op fouten en biedt zowel klanten als Venster Techniek meer inzicht en overzicht.

Voor dit project is gebruikgemaakt van Angular, Redux, .NET (C#), .NET Core identity, Entity framework en Material Design.

Een greep uit onze opdrachtgevers

Logo Mondriaan fonds 1
Sigmax Logo
Radboud
Prorail logo
Beeckestijn Logo
Logo umc utrecht 1
Bolletje Typeface Logo
Logo waterschap
Klok icoon

Snel starten?

Geen probleem. Wij hebben een groot team en zijn flexibel ingericht.

Doelgericht icoon

Doelgericht

Nieuwbouw, moderniseren of doorontwikkeling. Altijd met een helder doel.

Puzzel icoon

Schaalbaar en flexibel

Klein beginnen. Groot groeien. Op- of afschalen? Doen we.

Veilig icoon

In jouw eigendom

De software is volledig jouw eigendom. Geen gedoe.

Gebouw icoon

Meer dan 70 specialisten

Met meer dan 70 experts hebben we altijd de juiste specialisten voor jouw project.

Beste icoon

Hoog kennisniveau

En dat houden we zo.

Neem contact met ons op

Anouk Portret

Snel en vrijblijvend

We helpen je graag!

“Heb je een vraag over jouw softwareproject, wil je meer informatie ontvangen óf kunnen we je ergens anders mee van dienst zijn?”

Bel mij: 026 361 6600

We helpen je graag, neem hier contact met ons op!

Anouk Portret