Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Webapplicatie Legitiem

Legitiem werkt effectiever en efficienter door nieuw inventarisatiesysteem

Covadis heeft voor de projectleiders, kwaliteitscontroleurs en gebruikers bij de klant een slimme kantoor-(web)applicatie ontwikkeld.

Header toeristenbelasting 1

Legitiem is verantwoordelijk voor het uitvoeren van controles en inventarisaties om systematisch gegevens te verzamelen die van belang zijn voor verschillende gemeenteheffingen. Denk aan honden-, toeristen-, reclame- en precariobelasting en de onroerende zaakbelasting. De prettige samenwerking tussen Covadis en Legitiem loopt al jaren en heeft al geleid tot verschillende mooie maatwerksoftwareoplossingen.

De vraag

Hoe kunnen inspecteurs van Legitiem sneller overzichtelijke inventarisaties maken voor het heffen van de toeristenbelasting?

Legitiem wil een kantoorapplicatie voor Legitiem en de eindklant (gemeenten) en een mobiele applicatie voor de inspecteurs, waarmee controles voor de toeristenbelasting efficiënter en eenduidiger kunnen worden uitgevoerd en vastgelegd. Nu gebeurt dat nog handmatig, veelal op papier, op basis van verschillende templates. De resultaten waren hierdoor pas aan het eind van het traject inzichtelijk voor de eindklant.

Met de nieuwe applicatie moeten gebruikersgroepen realtime toegang krijgen tot verschillende managementrapportages. De eindklanten kunnen totaaltellingen zien én hebben toegang tot resultaten en rapporten per adres, in eenduidige opmaak.

De oplossing

Een gebruiksvriendelijke (web)applicatie met overzichtelijke templates

Covadis heeft voor de projectleiders, kwaliteitscontroleurs en gebruikers bij de klant een kantoor-(web)applicatie ontwikkeld. Projectleiders kunnen vragenlijsten (met o.a. informatie over de accommodatie, aantal bezoekers, overnachtingen, plaatsen, data en tijden, etc.) per project definiëren en adresbestanden inlezen.

Bij het definiëren van de vragenlijsten - waarbij elk accommodatietype een eigen vragenlijst heeft - wordt gebruik gemaakt van templates. Dankzij deze templates hoeven veel standaard vragen niet bij elk project opnieuw te worden aangemaakt. Dit werkt effectiever. De te bezoeken adressen worden aan een inspecteur gekoppeld, waardoor de planning wordt opgesteld.

Voor de inspecteurs heeft Covadis een mobiele applicatie ontwikkeld, waarmee ze voor de aan hen gekoppelde adressen vragenlijsten kunnen invullen.

De kwaliteitscontroleurs en projectleiders kunnen de inventarisaties beoordelen en accorderen. Vervolgens zijn deze via de kantoorapplicatie inzichtelijk voor de eindklant. Alle gebruikersgroepen hebben toegang tot verschillende managementrapportages. De eindklant kan per adres resultaten en rapporten downloaden in Word of PDF en totaaltellingen inzien.

De applicaties zijn ontwikkeld in .NET Core/C#, met Microsoft SQLServer als onderliggende database.

Dankzij deze nieuwe applicaties hoeven inspecteurs hun inventarisaties niet meer handmatig uit te werken en te digitaliseren en kunnen deze door de klant realtime worden gevolgd. Dit levert aan beide kanten een aantrekkelijke tijdswinst op en verkleint de kans op fouten aanzienlijk.

Een greep uit onze opdrachtgevers

Logo Mondriaan fonds 1
Sigmax Logo
Radboud
Prorail logo
Beeckestijn Logo
Logo umc utrecht 1
Bolletje Typeface Logo
Logo waterschap
Klok icoon

Snel starten?

Geen probleem. Wij hebben een groot team en zijn flexibel ingericht.

Doelgericht icoon

Doelgericht

Nieuwbouw, moderniseren of doorontwikkeling. Altijd met een helder doel.

Puzzel icoon

Schaalbaar en flexibel

Klein beginnen. Groot groeien. Op- of afschalen? Doen we.

Veilig icoon

In jouw eigendom

De software is volledig jouw eigendom. Geen gedoe.

Gebouw icoon

Meer dan 70 specialisten

Met meer dan 70 experts hebben we altijd de juiste specialisten voor jouw project.

Beste icoon

Hoog kennisniveau

En dat houden we zo.

Neem contact met ons op

Anouk Portret

Snel en vrijblijvend

We helpen je graag!

“Heb je een vraag over jouw softwareproject, wil je meer informatie ontvangen óf kunnen we je ergens anders mee van dienst zijn?”

Bel mij: 026 361 6600

Bekijk ook:

We helpen je graag, neem hier contact met ons op!

Anouk Portret