Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Architectuur Compassion

Soepele communicatie door opzet architectuur goede doelen organisatie

Compassion uit de V.S. heeft afdelingen over de hele wereld. Om het verkeer tussen alle systemen goed te laten verlopen ontwikkelde Covadis onder andere Azure servicebus. Dit zorgt voor een soepele communicatie tussen verschillende systemen.

Project compassion nederland

Opzet architectuur goede doelen organisatie

Compassion is een internationale christelijke organisatie die zich bezighoudt met ontwikkelingssamenwerking via financiële adoptie van kinderen in ontwikkelingslanden. Dit gebeurt via een sponsorprogramma, waarbij kinderen/jongeren van 0 tot 22 jaar gesteund kunnen worden.

Compassion nl
Compassion nl
De vraag

Aanpassing architectuur

Compassion Nederland is onderdeel van Compassion International. Compassion International is het ‘hart’ van de organisatie en is gevestigd in Amerika. Wereldwijd kennen zij partnerlanden, waaronder Nederland. Deze partnerlanden hebben landkantoren, van waaruit sponsoren voor kinderen gezocht worden. In de projectlanden heeft Compassion veldkantoren. Vanaf daar werken zij samen met kerken.

Alle landen werken voor een deel met één centraal softwaresysteem, ontwikkeld door Compassion International, en voor een deel met een eigen softwaresysteem. Het centrale software systeem van Compassion International is het hart van alle software en data. De software van alle land- en veldkantoren communiceren hiermee.

Als er een sponsor wordt gezocht voor een kind, of andersom, dan wordt zo'n aanvraag via een webservice van het land- of veldkantoor naar de centrale software geleid. Naast dit centrale systeem werkt Nederland met eigen softwaresystemen. Bijvoorbeeld SalesForce (een CRM-systeem), een eigen database, de website van Compassion, etc. Om de communicatie tussen deze systemen op de juiste manier te begeleiden, is een aanpassing van de architectuur nodig.

Opdrachtgevers waar we trots op zijn:

Venstertechniek logo
Bolletje logo
Cadac Group Logo Transparant
Logo Mondriaan Fonds
Van Raam logo
Prorail logo
Logo waterschap trans 1
Rademaker logo
Beeckestijn Business School logo
Sigmax Logo
Nieuwestroomlogopayoffblauw v2
Forever direct logo
Cooper Vision Logo Groot
Morsinkhoff Rymoplast
Ferro techniek
Concrefy logo
Van Boekel Logo
Qoffy Logo RGB hor Zwart blauw
Mombarg beton
Senefelder logo
De oplossing

Inrichting Azure servicebus

Covadis heeft hiervoor een servicebus ingericht, die ervoor zorgt dat het berichtenverkeer tussen alle systemen én de systemen op het hoofdkantoor in Amerika goed verloopt. Als er bijvoorbeeld in het CRM-systeem een sponsor wordt aangemaakt, dan wordt er een bericht op de servicebus geplaatst, waardoor andere systemen weten dat deze sponsor is aangemaakt.

Een servicebus is een architecturale softwareconstructie die communicatie tussen verschillende services vereenvoudigt. In dit geval gaat het dan om informatie rondom de sponsoring, informatie rondom giften en communicatie tussen kind en sponsor.

Technieken

Covadis heeft daarnaast een API ontwikkeld die zorgt voor de koppeling tussen een aantal van deze systemen. De API is ontwikkeld in .NET-core.

Zowel de servicebus als de API zijn een 'black box' en hebben dus geen userinterface. De eigen database is een SQL Server-database voor de opslag van metagegevens.


Klok icoon

Snel starten?

Geen probleem. Wij hebben een groot team en zijn flexibel ingericht.

Doelgericht icoon

Doelgericht

Nieuwbouw, moderniseren of doorontwikkeling. Altijd met een helder doel.

Puzzel icoon

Schaalbaar en flexibel

Klein beginnen. Groot groeien. Op- of afschalen? Doen we.

Veilig icoon

In jouw eigendom

De software is volledig jouw eigendom. Geen gedoe.

Gebouw icoon

50+ specialisten

Waarom ver zoeken als het ook in de buurt zit?!

Beste icoon

Hoog kennisniveau

En dat houden we zo.

Sparren over jouw softwarevraagstuk?

Covadis addick werkt

Addick Hutzezon

Adviseur

“Benieuwd hoe ons team voor jou van meerwaarde kan zijn? Ik denk graag mee over jouw softwarevraagstuk”

Bel mij: +31633726116

Hoi! Ik ben Addick. Wil je vrijblijvend sparren?

Covadis addick werkt