Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Inventarisatie-applicatie reclame- en precariobelasting Legitiem

Inventarisatie-applicatie vereenvoudigt het werk van inspecteurs

Om het inventariseren van reclame-uitingen te vereenvoudigen voor inspecteurs in het veld en gemeentes ontwikkelde Covadis software voor de controle van reclame- en precariobelasting.

New york legitiem
Efficiënt resultaten doorgeven op locatie

Legitiem is verantwoordelijk voor het uitvoeren van controles en inventarisaties om systematisch gegevens te verzamelen die van belang zijn voor verschillende gemeenteheffingen. Denk bijvoorbeeld aan honden-, toeristen-, reclame- en precariobelasting en de onroerende zaakbelasting of de basisregistratie personen. Covadis is verantwoordelijk voor alle softwareontwikkeling die Legitiem helpt bij deze controles en inventarisaties. Daarbij verzorgen we ook de dataverwerking voor de diverse projecten.

Reclame uitingen
Reclame uitingen
De vraag

Inventariseren en registreren van reclame-uitingen

Als bedrijven gebruik maken van reclame-uitingen, denk bijvoorbeeld aan reclameborden, parasols, lichtbakken en vlaggen, moeten zij hier belasting over betalen. Dit geldt ook voor het gebruiken van gemeentelijke grond voor bijvoorbeeld terrassen, kledingrekken of hekwerken bij een bouwproject. De inspecteurs van Legitiem inventariseren en registreren reclame-uitingen, om vervolgens reclame- en/of precariobelastingen op te kunnen leggen. Aan Covadis is gevraagd om dit proces te vereenvoudigen door hiervoor een applicatie te ontwikkelen.

Een greep uit onze opdrachtgevers

Logo Mondriaan fonds 1
Sigmax Logo
Radboud
Prorail logo
Beeckestijn Logo
Logo umc utrecht 1
Bolletje Typeface Logo
Logo waterschap
De oplossing

Controle reclamebelasting/precariobelasting-app

Covadis heeft in antwoord hierop de Controle reclamebelasting/precariobelasting-app ontwikkeld. Deze app stelt inspecteurs in staat om in het veld data in te winnen met een mobiele applicatie, die op de telefoon of tablet wordt geïnstalleerd. Allereerst worden de te controleren adressen klaargezet en ingeladen. Hiermee gaan de inspecteurs op pad. Vervolgens kunnen zij hun bevindingen en eventuele aanvullende foto's vastleggen in de app.

De ingewonnen data kunnen vervolgens op kantoor verwerkt en eventueel aangevuld worden met de webapplicatie. Ook is het mogelijk om in de applicatie een kwaliteitscontrole uit te voeren.

Webapplicatie

De applicatie is ook online toegankelijk voor de opdrachtgevers van Legitiem, gemeenten. Zij kunnen de gegevens raadplegen en eventueel aanvullen. De controleapplicatie kan gekoppeld worden aan het systeem met belastingpakketten van de gemeenten.

Importeren en exporteren

Covadis ontwikkelde bovendien een import-/exporttool voor deze applicaties. Hierin worden alle aangeleverde gegevens behouden, ook als ze niet gebruikt worden door de applicaties. Bij een eventuele export kunnen de gegevens vervolgens weer aan het betreffende adres gekoppeld worden. Dit houdt de structuur van de aanlevering door gemeenten exact gelijk.

Klok icoon

Snel starten?

Geen probleem. Wij hebben een groot team en zijn flexibel ingericht.

Doelgericht icoon

Doelgericht

Nieuwbouw, moderniseren of doorontwikkeling. Altijd met een helder doel.

Puzzel icoon

Schaalbaar en flexibel

Klein beginnen. Groot groeien. Op- of afschalen? Doen we.

Veilig icoon

In jouw eigendom

De software is volledig jouw eigendom. Geen gedoe.

Gebouw icoon

Meer dan 70 specialisten

Met meer dan 70 experts hebben we altijd de juiste specialisten voor jouw project.

Beste icoon

Hoog kennisniveau

En dat houden we zo.

Neem contact met ons op

Anouk Portret

Snel en vrijblijvend

We helpen je graag!

“Heb je een vraag over jouw softwareproject, wil je meer informatie ontvangen óf kunnen we je ergens anders mee van dienst zijn?”

Bel mij: 026 361 6600

We helpen je graag, neem hier contact met ons op!

Anouk Portret