Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Webapplicatie Mombarg Beton

Mombarg Beton plant effectiever en efficiënter dankzij webapplicatie

Covadis heeft voor Mombarg Beton een totaaloverzicht ontwikkeld waarin de productieplanning en engineeringsplanning met elkaar worden gecombineerd.

Header mombarg planning

Mombarg Beton is een betonspecialist uit Ulft en leverancier van prefab betonelementen. Het bedrijf bestaat al ruim 30 jaar en werkt dagelijks met een team ervaren vakmensen aan het produceren van prefab kelders, putten, bouwelementen en casco’s. Mombarg Beton levert zowel aan particulieren en bouwmaterialenhandels, als aan kleine en grote aannemers.

Covadis helpt Mombarg Beton met het optimaliseren en digitaliseren van processen, zodat er meer overzicht en controle in zowel de planning als uitvoering mogelijk is.

De vraag

Hoe kunnen we inzichtelijk maken in hoeverre de planning volstaat, zodat er - indien nodig - op tijd met projecten kan worden geschoven?

Mombarg Beton werkte altijd met twee verschillende planningen: een planning voor wat er per week, per productiestraat daadwerkelijk in de fabriek geproduceerd werd, gecombineerd met het aantal benodigde uren en het beschikbare personeel.

Daarnaast was er een engineeringsplanning, met een ingeschat aantal uren voor nieuwe opdrachten. Deze planningen liepen sterk door elkaar en het complete overzicht ontbrak, waardoor niet in één oogopslag kon worden gezien of de fabriek de hoeveelheid werk op een bepaald moment wel aan kon.

Mombarg beton werkplaats

Mombarg Beton wilde dit overzicht in één grafiek inzichtelijk maken, zodat tijdig actie kon worden ondernomen als er meer werd ingepland dan waar ruimte voor was.

In het nieuwe overzicht worden de productieplanning en engineeringsplanning met elkaar gecombineerd en ontstaat meer overzicht.

Een greep uit onze opdrachtgevers

Logo Mondriaan fonds 1
Sigmax Logo
Radboud
Prorail logo
Beeckestijn Logo
Logo umc utrecht 1
Bolletje Typeface Logo
Logo waterschap
De oplossing

Een totaaloverzicht waarin alle ingeplande projecten zichtbaar zijn

Covadis heeft voor Mombarg Beton een totaaloverzicht ontwikkeld, waarin alle ingeplande projecten zichtbaar zijn. In dit overzicht is een nominale waarde voor de fabriek aangehouden, gebaseerd op het aantal beschikbare uren per week, om duidelijk aan te geven tot hoever kan worden ingepland.

Ook is er ruimte om sluitingsperiodes op te nemen in de planning, zoals de bouwvak. Hiervoor is ook een doorrekening ingebouwd, die rekening houdt met periodes waarin de fabriek niet in bedrijf is.

Dankzij dit totaaloverzicht is het mogelijk om de planning beter te controleren en hier meer spreiding in aan te brengen. Als er toch pieken in de planning ontstaan, dan kan er eenvoudig worden doorgeklikt naar de detailpagina’s om dit op te lossen.

Omdat het totaaloverzicht zowel voor de planning als salesafdeling inzichtelijk is, worden er richting klanten geen afspraken meer gemaakt die niet haalbaar zijn. Bovendien scheelt het veel communicatie tussen de verschillende afdelingen, kan er makkelijker met projecten worden geschoven en zouden projecten zelfs tijdig kunnen worden uitbesteed.

Ook de klant krijgt dankzij dit systeem meer accurate informatie over levertijden.

Voor dit project is gebruikgemaakt van Angular, Redux, .NET (C#), .NET Core identity, Entity framework en Javascript.

Klok icoon

Snel starten?

Geen probleem. Wij hebben een groot team en zijn flexibel ingericht.

Doelgericht icoon

Doelgericht

Nieuwbouw, moderniseren of doorontwikkeling. Altijd met een helder doel.

Puzzel icoon

Schaalbaar en flexibel

Klein beginnen. Groot groeien. Op- of afschalen? Doen we.

Veilig icoon

In jouw eigendom

De software is volledig jouw eigendom. Geen gedoe.

Gebouw icoon

Meer dan 70 specialisten

Met meer dan 70 experts hebben we altijd de juiste specialisten voor jouw project.

Beste icoon

Hoog kennisniveau

En dat houden we zo.

Neem contact met ons op

Anouk Portret

Snel en vrijblijvend

We helpen je graag!

“Heb je een vraag over jouw softwareproject, wil je meer informatie ontvangen óf kunnen we je ergens anders mee van dienst zijn?”

Bel mij: 026 361 6600

We helpen je graag, neem hier contact met ons op!

Anouk Portret