Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Database en automatisering Ferro Techniek

Nieuwe database en automatisering bespaart drie tot zes fte

Een nieuwe database én automatisering van processen bespaart Ferro Techniek drie tot zes fte. Je leest in deze case hoe we dit hebben gedaan.

Software voor ferro techniek
Software voor ferro techniek

Innovatiekracht uit de Achterhoek

Ferro Techniek is een toonaangevende speler op het gebied van porselein email. Het bedrijf werd in 1933 opgericht en richt zich op vier verschillende bedrijfsdomeinen, namelijk algemene emaillering, dikke film verwarming, warmtewisselaars voor rookgasreiniging en emailleren van roestvrij staal.

Innovatie staat bij Ferro Techniek hoog in het vaandel. Hiervoor zetten ze flink in op onderzoek en ontwikkeling. De R&D afdeling van het bedrijf bestaat dan ook uit een multidisciplinair team van engineers, elk met een specifiek gebied van expertise.

Covadis helpt Ferro Techniek niet alleen aan een nieuwe database, maar gaat nog verder met gloednieuwe software en automatisering.

De vraag

Hoe kan Ferro Techniek de testgegevens van warmings-elementen opslaan?

Vanaf het moment dat Ferro Techniek een grote order binnenhaalde voor het produceren van verwarmingselementen, stonden zij voor een uitdaging. De bestelling was voor verwarmingselementen die bestemd zijn voor elektrische auto’s van welbekende merken. De verwarmingselementen moeten de accu’s in elektrische auto’s op temperatuur brengen / houden om prestatieverlies te voorkomen.

Voordat verwarmingselementen een auto in kunnen moet Ferro Techniek er zeker van zijn dat ze veilig zijn en goed werken. De elementen worden daarom blootgesteld aan diverse verschillende testen oa: een weerstandstest, een test of het element geheel goed verwarmt en een test op hoge voltage. Het probleem was dat Ferro deze testgegevens nergens op kon slaan. De vraag aan Covadis was daarom of hiervoor een database kon komen.

De oplossing

Een database voor de testresultaten en slimme software voor metingen

Naar aanleiding van de initiële vraag ging Covadis in gesprek, om vervolgens samen met Ferro Techniek te ontdekken dat de vraag verder ging dan alleen een database. De machines waarmee de verwarmings- elementen getest worden, moeten namelijk aangestuurd worden door software. Zo worden de elementen onder andere getest door een infrarood camera. Komt een element niet door de test? Dan wordt het defecte plaatje automatisch verwijderd. Het beoordelen van warmtebeelden met het blote oog is lastig, gevoelig voor fouten en door het hoge aantal elementen niet haalbaar. Daarom wordt een algoritme geïmplementeerd, waardoor geheel automatisch getest kan worden. Met een nauwkeurigere meting zal de kwaliteit van het product hoger liggen.

Samen met WB Automation, specialist op het gebied van productie automatisering en robotisering, ging Covadis aan de slag. De machines werden gebouwd en PLC’s geprogrammeerd door WB Automation. Covadis heeft vervolgens de aansturing van de machines ondersteunt, om samen een werkende oplossing voor Ferro Techniek te realiseren. Het eindresultaat is dus niet alleen een nieuwe database, maar ook speciaal ontwikkelde software voor het aansturen van de machines en het uitlezen van de meetwaarden.

Het Resultaat voor Ferro Techniek

3 tot 6 fte bespaard door automatisering testproces

Omdat het proces gestart werd naar aanleiding van een order van Ferro Techniek en ze de productie dus snel moesten starten, was de druk behoorlijk groot. In twee en een halve week leverde Covadis de eerste versie op. Met dit MVP (Minimal Viable Product) kon Ferro Techniek de productie starten. Na de oplevering van de eerste versie worden de tests volautomatisch gemaakt. Per jaar moeten meer dan een miljoen plaatjes getest worden. Elke seconde moet een plaatje drie verschillende tests ondergaan. Handmatig testen is dus niet de oplossing. Door automatisering van het proces kunnen drie tot zes fte’s worden bespaard!

De komende maanden wordt het MVP verder uitgebreid tot een nog vollediger geheel met meer functies, zodat een volledig automatisch end-of-line teststraat ontstaat. Daarnaast zullen we voor andere typen verwarmings- elementen de software in gaan zetten. Dat betekent niet alleen meer kwaliteit, maar ook schaalbaarheid voor de toekomst.

Wij werken o.a. voor

Niewestroom logo
Venstertechniek logo
Bolletje logo
Cadac Group Logo Transparant
Logo Mondriaan Fonds
Van Raam logo
Prorail logo
Rademaker logo
Beeckestijn Business School logo
Sigmax Logo
Forever direct logo
Cooper Vision Logo Groot
Morsinkhoff Rymoplast
Ferro techniek
Concrefy logo
Van Boekel Logo
Header logo wrij2
Qoffy Logo RGB hor Zwart blauw
Mombarg beton
Senefelder logo
Klok icoon

Snel starten?

Geen probleem. Wij hebben een groot team en zijn flexibel ingericht.

Doelgericht icoon

Doelgericht

Nieuwbouw, moderniseren of doorontwikkeling. Altijd met een helder doel.

Puzzel icoon

Schaalbaar en flexibel

Klein beginnen. Groot groeien. Op- of afschalen? Doen we.

Veilig icoon

In jouw eigendom

De software is volledig jouw eigendom. Geen gedoe.

Gebouw icoon

50+ specialisten

Waarom ver zoeken als het ook in de buurt zit?!

Beste icoon

Hoog kennisniveau

En dat houden we zo.

Sparren over jouw softwarevraagstuk?

Covadis addick werkt

Addick Hutzezon

Adviseur

“Benieuwd hoe ons team voor jou van meerwaarde kan zijn? Ik denk graag mee over jouw softwarevraagstuk”

Bel mij: +31633726116

Hoi! Ik ben Addick. Wil je vrijblijvend sparren?

Covadis addick werkt