Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Onderhoud en doorontwikkeling Phydias

Nieuwe functionaliteiten leiden tot snelheid en efficiëntie voor Phydias

Phydias Taxatie & Vastgoedadvies is dé specialist op het gebied van lokale heffingen. Covadis pakt de doorontwikkeling op van een reeds bestaand softwarepakket en ontwikkelt nu al langere tijd door voor Phydias. In deze case lees je over deze mooie samenwerking.

Phydias Taxatie & Vastgoedadvies

De expert in lokale heffingen

Phydias is de expert wat betreft lokale heffingen. Het bedrijf werkt met gespecialiseerde taxateurs en juristen met ruim 20 jaar ervaring met werkzaamheden rondom de Wet WOZ. Daarbinnen is het bedrijf thuis in meerdere expertisevelden zoals; zorginstellingen, recreatie, sport en onderwijs.

Jaarlijks adviseert Phydias ruim 100 zorginstellingen en recreatie-ondernemingen, controleren ze de WOZ waarden en aanslagen OZB en kijken ze of hun klanten niet te veel belasting betalen. Ook ondersteunt het bedrijf grote internationale bedrijven in de chemische industrie, en nationale bedrijven zoals NS Vastgoed.

Covadis mocht voor Phydias aan de slag met de onderhoud van een softwarepakket. Dat groeide uit tot een mooie samenwerking.

De vraag van Phydias

Een nieuw softwarepakket of toch onderhoud?

Phydias kwam bij Covadis met de vraag of wij een nieuw softwarepakket wilden ontwikkelen. Een oud-werknemer had in het verleden een pakket ontwikkeld, maar nadat deze voor zichzelf was gaan werken werd het pakket niet meer onderhouden. Toen Covadis de vraag stelde of het pakket niet goed was, bleek dat de software deed wat het moet doen. Een nieuw softwarepakket was dus helemaal niet nodig. Het reeds bestaande pakket moest onderhouden worden.

De oplossing van Covadis

Onderhoud en doorontwikkeling van nieuwe functionaliteiten

De bestaande software wordt nu door Covadis onderhouden. Het laatste jaar worden ook nieuwe functionaliteiten toegevoegd. Hier gebruiken we C#, ASP.NET en SQL Server voor. De eerste functionaliteit die Covadis opleverde voor Phydias was een rekenmodule, inclusief visuele ondersteuning voor de waardebepaling van woningen. De ‘gewone mens’ kan nu ook de waarde van een woning bepalen, waarop een taxateur enkel een korte blik op de waardebepaling hoeft te werpen. Deze nieuwe rekenmodule zorgt dus voor een mooie efficiëntieslag.

Nu is Covadis bezig met het ontwikkelen van een ‘looproute planning’. Hierin kunnen planningen gemaakt worden op basis van adresbestanden voor WOZ bezwaren en klachten die bij Phydias ingediend worden. Uit de planning komt nu optimale looproute op voor de taxaties rollen. Daar komt nog bij dat de mensen die een bezwaar ingediend hebben, een SMS krijgen die aangeeft wanneer zij thuis moeten zijn voor de taxatie. Op die manier kan het percentage mensen dat thuis is voor inpandige taxaties flink verhoogd worden. Hoe meer inpandige taxaties gedaan kunnen worden, hoe accurater een taxatie uitgevoerd kan worden. Deze functionaliteit wordt op korte termijn opgeleverd en zal zorgen voor een hoger rendement op hun activiteiten.

Phydias en Covadis

Het proces en de samenwerking

Ondertussen is Covadis al bijna 2 jaar voor Phydias aan het werk. Het eerste jaar bestond echt uit het onderhoud van de software, maar afgelopen jaar ook de doorontwikkeling gestart. Op het moment liggen nog meerdere nieuwe ideeën klaar die in de toekomst ontwikkeld kunnen worden.

De eerdere investeringen in nieuwe functionaliteiten zullen zich snel terugverdienen, dus op basis van dat rendement kan nog verder doorontwikkeld worden. De samenwerking tussen Phydias en Covadis loopt dus nog lang niet ten einde.

Een greep uit onze opdrachtgevers

Logo Mondriaan fonds 1
Sigmax Logo
Radboud
Prorail logo
Beeckestijn Logo
Logo umc utrecht 1
Bolletje Typeface Logo
Logo waterschap
Klok icoon

Snel starten?

Geen probleem. Wij hebben een groot team en zijn flexibel ingericht.

Doelgericht icoon

Doelgericht

Nieuwbouw, moderniseren of doorontwikkeling. Altijd met een helder doel.

Puzzel icoon

Schaalbaar en flexibel

Klein beginnen. Groot groeien. Op- of afschalen? Doen we.

Veilig icoon

In jouw eigendom

De software is volledig jouw eigendom. Geen gedoe.

Gebouw icoon

Meer dan 70 specialisten

Met meer dan 70 experts hebben we altijd de juiste specialisten voor jouw project.

Beste icoon

Hoog kennisniveau

En dat houden we zo.

Neem contact met ons op

Anouk Portret

Snel en vrijblijvend

We helpen je graag!

“Heb je een vraag over jouw softwareproject, wil je meer informatie ontvangen óf kunnen we je ergens anders mee van dienst zijn?”

Bel mij: 026 361 6600

We helpen je graag, neem hier contact met ons op!

Anouk Portret