Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Scenariomodule Concrefy

Nieuw ontwikkelde scenariomodule geeft kostenefficiënte inzichten

Covadis heeft een module voor Concremote ontwikkeld waarmee verschillende betonmengels kunnen worden vergeleken, onder verschillende omstandigheden. Dit geeft de medewerkers van Concrefy de mogelijkheid om hun klanten nog beter te adviseren.

Header scenario comparison

Concrefy uit Venlo is een betontechnologisch ingenieursbedrijf en laboratorium. Het is een dochteronderneming van het Oostenrijkse Doka, een wereldwijd opererende bouwspecialist. Bij Concrefy was er behoefte aan een manier om de verschillende betonsoorten en de bijbehorende uithardingsprocessen met elkaar te vergelijken.

Covadis is al jaren softwarepartner van Concrefy. In al die tijd zijn er al diverse toepassingen gerealiseerd. Nu komt daar Scenario Comparison bij. Wat is het en welk vraagstuk lost het op?

De vraag

Een manier om snel en overzichtelijk de verschillen tussen de uithardingsprocessen van diverse betonmengsels onder nieuwe omstandigheden te zien.

De IoT-sensoren van Concrefy verzamelen en sturen een grote hoeveelheid data. Zodoende is er ontzettend veel informatie beschikbaar over het uithardingsproces van verschillende betonsoorten. Sommige betonmengsels harden bijvoorbeeld in de winter anders uit dan in de zomer. Zodoende kan een duurder mengsel onder andere omstandigheden, denk aan klimaat en volume, ineens goedkoper zijn. Een essentiële afweging in de bouwwereld. Hoe handig zou het dan zijn om deze mengsels in verschillende omstandigheden met elkaar te vergelijken?

Scenario comparison 2

Een greep uit onze opdrachtgevers

Logo Mondriaan fonds 1
Sigmax Logo
Radboud
Prorail logo
Beeckestijn Logo
Logo umc utrecht 1
Bolletje Typeface Logo
Logo waterschap
Scenario comparison
Scenario comparison
De oplossing

Scenario Comparison

Covadis ontwikkelde Scenario Comparison, een vergelijkingstool. In deze applicatie worden de uitharding en parameters van de verschillende mengsels vergeleken. Stel dat een gebruiker een bepaald mengsel alleen heeft gebruikt in de zomer. Hij kan dan dankzij deze tool controleren of er bij wintertemperaturen geen goedkopere optie is. De sensoren worden gebruikt op grote bouwprojecten. Iedere dag dat het beton sneller hard is, wordt er veel geld bespaard. Zo kan een duurder mengsel toch goedkoper zijn.

Van tevoren worden de parameters zoals de kuubprijs ingevuld. Hierop wordt er een simulatie gemaakt waarin het uithardingsproces van verschillende mengsels met elkaar vergeleken wordt in een overzichtelijke grafiek. Omstandigheden als temperatuur en weer kunnen natuurlijk gewijzigd worden.

Dankzij de algoritmes van de applicatie is het gemakkelijk om de mengsels met elkaar te vergelijken en zo een feitelijk beeld van het proces te krijgen.

Het is mogelijk om met standaard parameters een simulatie te maken, maar er kunnen ook eigen metingen of cijfers uit het verleden worden ingevuld. Resultaten uit het verleden blijven zo makkelijk op te halen.

Scenario’s zijn daarnaast gemakkelijk te archiveren, samen te vatten en te downloaden als PDF.

Klok icoon

Snel starten?

Geen probleem. Wij hebben een groot team en zijn flexibel ingericht.

Doelgericht icoon

Doelgericht

Nieuwbouw, moderniseren of doorontwikkeling. Altijd met een helder doel.

Puzzel icoon

Schaalbaar en flexibel

Klein beginnen. Groot groeien. Op- of afschalen? Doen we.

Veilig icoon

In jouw eigendom

De software is volledig jouw eigendom. Geen gedoe.

Gebouw icoon

Meer dan 70 specialisten

Met meer dan 70 experts hebben we altijd de juiste specialisten voor jouw project.

Beste icoon

Hoog kennisniveau

En dat houden we zo.

Neem contact met ons op

Anouk Portret

Snel en vrijblijvend

We helpen je graag!

“Heb je een vraag over jouw softwareproject, wil je meer informatie ontvangen óf kunnen we je ergens anders mee van dienst zijn?”

Bel mij: 026 361 6600

We helpen je graag, neem hier contact met ons op!

Anouk Portret