Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Webapplicatie Concrefy

Webapplicatie certificering lassers en lasmachines

Covadis heeft de module Metalen ontwikkeld. De compleet vernieuwde applicatie heeft nu veel meer mogelijkheden voor zowel Concrefy als de eindklant.

Wapeningstaal concrefy
Bas concremote map
Bas concremote map

Een vernieuwde en verbeterde versie van de module 'metalen'

Met het project 'migratie' is een goede, stevige basis gelegd waarop verder gebouwd kan worden. Een van de modules die hierop gebouwd is, is 'metalen'. Deze module bestond al, maar bood weinig mogelijkheden voor verdere uitbouw. Daarom is aan Covadis gevraagd om deze applicatie te herbouwen.

Een greep uit onze opdrachtgevers

Logo Mondriaan fonds 1
Sigmax Logo
Radboud
Prorail logo
Beeckestijn Logo
Logo umc utrecht 1
Bolletje Typeface Logo
Logo waterschap

Complete module 'metalen'; betere performance, schaalbaar en veilig

In beton wordt bewapeningsstaal gestort om het steviger te maken. Deze stalen constructies worden door mensen of machines gelast. Dat moet uiteraard goed gebeuren; het is essentieel dat de constructie stevig is en voldoet aan de toepasselijke wet- en regelgeving. Concrefy controleert in haar laboratorium of de gelaste constructies voldoen aan de gestelde normen. Dit doen ze bijvoorbeeld door de constructie onder hoge spanning te zetten en te kijken of deze intact blijft.

Leveranciers van bewapeningsstaal sturen monsters ter controle naar Concrefy. Zowel de machines als de mensen die deze monsters gelast hebben, moeten gecertificeerd worden. Onder andere de gegevens van de lassers en machines die door Concrefy gecertificeerd worden, staan in de module β€˜metalen’. De applicatie begeleidt het hele certificeringstraject.

Zo geeft de applicatie aan dat de certificering van een persoon of machine verloopt en stuurt naar de persoon of de bestuurder van de machine en Concrefy een melding. De betreffende persoon/machine last een aantal constructies die getest gaan worden. De applicatie geeft aan welke breedte/lengte precies gelast moet worden. De gelaste constructie wordt klaargelegd en in de applicatie wordt aangegeven dat deze gereed is om opgehaald te worden. Degene die binnen Concrefy verantwoordelijk is voor het ophalen van de monsters, krijgt hiervan een melding.

De constructie wordt opgehaald en in het magazijn gelegd. Ook dit is in de applicatie te zien. Daarna krijgt de laborant een melding dat er een monster is dat getest moet worden. De laborant kan in de applicatie zien welke tests uitgevoerd moeten worden en welk monster prioriteit heeft.

De laborant voert vervolgens de tests uit met hightech apparatuur en computers die op onze software zijn aangesloten. De resultaten hiervan worden automatisch naar de software gestuurd. De software weet aan welke voorwaarden de monsters moeten voldoen en vergelijkt de resultaten van de tests met de norm. Hierop volgt de voorlopige beoordeling.

De tests moeten daarna door de laborant en een projectleider worden goedgekeurd. Zodra dit gebeurd is, wordt de test automatisch gepubliceerd. De klant krijgt dan een mail dat het onderzoek is afgerond en dat de resultaten bekeken kunnen worden. Het rapport kan uit de applicatie gedownload worden.

Klok icoon

Snel starten?

Geen probleem. Wij hebben een groot team en zijn flexibel ingericht.

Doelgericht icoon

Doelgericht

Nieuwbouw, moderniseren of doorontwikkeling. Altijd met een helder doel.

Puzzel icoon

Schaalbaar en flexibel

Klein beginnen. Groot groeien. Op- of afschalen? Doen we.

Veilig icoon

In jouw eigendom

De software is volledig jouw eigendom. Geen gedoe.

Gebouw icoon

Meer dan 70 specialisten

Met meer dan 70 experts hebben we altijd de juiste specialisten voor jouw project.

Beste icoon

Hoog kennisniveau

En dat houden we zo.

Neem contact met ons op

Anouk Portret

Snel en vrijblijvend

We helpen je graag!

β€œHeb je een vraag over jouw softwareproject, wil je meer informatie ontvangen Γ³f kunnen we je ergens anders mee van dienst zijn?”

Bel mij: 026 361 6600

We helpen je graag, neem hier contact met ons op!

Anouk Portret