Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Covadis ontvangt ‘beste leerbedrijf ICT van Gelderland’ oorkonde

Covadis heeft officieel de oorkonde voor beste leerbedrijf in ontvangst genomen. Desiree Frissen bracht namens SBB ook een traktatie mee. Lees hier hoe goed dat ontvangen is.

Covadis beste leerbedrijf overhandiging 2

Deze week heeft Covadis officieel de prijs van beste leerbedrijf van Gelderland in de sector ICT en creatieve industrie in ontvangst genomen. Een fraaie oorkonde die te bewonderen is in de gezamenlijke ruimte op het kantoor in Doetinchem. Jan Gerritsen heeft de prijs, die recentelijk gewonnen is, in ontvangst genomen uit handen van Desiree Frissen van SBB.

Aan het einde van de ochtend stapt Desiree Frissen door de draaideur van het pand aan de Transportweg. In haar handen heeft ze een oorkonde en een aantal feestelijke flessen. Zonder alcohol, maar tot de hals gevuld met chocola. Een traktatie die er op iedere afdeling binnen de muren van Covadis wel in gaat.

Met deze titel maakt Covadis kans op de benoeming van beste leerbedrijf van Nederland.

Grootste provincie

De Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) ondersteunt studenten zodat zij de beste praktijkopleiding krijgen die ze nodig hebben en verbindt hen aan bedrijven die deze vakmensen kunnen gebruiken. Ieder jaar benoemt het SBB een onderneming tot beste leerbedrijf van Nederland. Voordat de uiteindelijke nominaties bekend worden gemaakt, wordt eerst een winnaar per sector en provincie gekozen. Covadis heeft gewonnen in de categorie ICT en creatieve industrie. Ook nog eens in de grootste provincie van Nederland. Bovendien is de categorie gigantisch, omdat de creatieve industrie en ICT van alles omvatten. Van design tot marketing, webbureaus, softwarehuizen en kunst.

Covadis beste leerbedrijf overhandiging 1

“Covadis is gekozen uit een zeer groot aantal inzendingen”, legt Frissen uit. “De inzendingen worden beoordeeld op basis van een bijgevoegde motivatie. Het verbaast mij niet dat Covadis als winnaar uit de bus is gekomen. Er wordt hier zoveel extra’s gedaan.”

''Er wordt bovendien goed samengewerkt met opleidingsinstituten. Ook vanuit het onderwijs is er draagvlak voor deze nominatie.''

Desiree Frissen - SBB

Kennissessies

Terwijl Frissen de oorkonde uitreikt aan Gerritsen legt zij uit waarom Covadis deze titel verdient.

“Covadis gaat veel verder dan alleen het zijn van een leerbedrijf”, vervolgt Frissen. “Covadis heeft oog voor studenten, ook buiten het bedrijf. Er wordt een excellent traject geboden in de vorm van zowel werkgroepen als projecten. Er zijn heel veel mogelijkheden voor hen. Er wordt bovendien goed samengewerkt met opleidingsinstituten. Ook vanuit het onderwijs is er draagvlak voor deze nominatie. De interne kennissessies van Covadis geven aan hoe belangrijk ontwikkeling en kennis hier is. Nu zijn die sessies ook nog eens extern te bezoeken. Zo wordt kennis gedeeld met de hele regio en ontstaat er de gelegenheid om een heel netwerk op te bouwen. Het zijn ook deze zaken die ervoor zorgen dat Covadis deze titel verdiend.”

Gerritsen hoort het met een brede glimlach aan.

“Het is fijn dat het in de buitenwereld gezien wordt”, reageert hij. “We gaan er dan ook nog heel lang mee door. Het is goed om te zien waar we nu zijn als je bedenkt dat we enkele jaren geleden een stuk kleiner waren. Nu hebben we een team van bijna veertig man en openen we binnenkort een tweede vestiging. Ondanks de groei hebben we altijd oog gehad voor het opleiden van vakmensen.”

Covadis kijkt nu enorm uit naar de landelijke verkiezing. Voorlopig hebben de collega’s enorm genoten van de chocola en heeft de oorkonde een fraai plekje aan de muur.

We helpen je graag, neem hier contact met ons op!

Anouk Portret