Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Microsoft MVP vertelt zijn publiek alles en meer over DevOps en Azure

Henry Been geeft levendige, zeer technische talk tijdens kennissessie

Bij de grote externe kennissessie komen ook DevOps en Azure aan bod. Microsoft MVP Henry Been vertelt onze bezoekers hier alles over en trakteert op de nodige tips en tools.

Kennissessie over Dev Ops en Azure door Henry Been 1

De sessie Microsoft MVP Henry Been was er één voor de ware techneuten. Henry is specialist in DevOps en Azure. Hij is één van de sprekers die een volle zaal bezoekers heeft toegesproken tijdens de grote externe kennissessie van Covadis. Tijdens zijn talk was er volop gelegenheid voor discussie en dialoog.

De zonnestralen van de eerste echt mooie dag van het voorjaar schijnen naar binnen als Henry Been de laatste voorbereidingen treft voor zijn talk. Terwijl hij het tv-scherm instelt, vertelt hij kort wat hij verwacht van zijn talk.

“Ik heb de sessie nog niet eerder voor een live publiek gedaan”, zegt hij. “Wel als webinar. Dus ik ben benieuwd wat er gebeurt.”

Security

Hij gaat ook even in op de inhoud.

“Security is misschien niet altijd sexy, maar dat maakt het niet onbelangrijk. In het proces van ontwikkeling ligt de focus vaak op gewenst gedrag, maar voorkom ook ongewenst gedrag. Ros niet alle software zomaar door, maar onderken en beperk risico’s. Als iets niet werkt, ga dan niet zitten prutsen tot het werkt, want de kans is groot dat je in die modus te veel risico neemt.”

''We praten graag over softwareontwikkeling, maar vergeten soms de kennisontwikkeling.''
Henry Been - Microsoft MVP

Kennisdeling

De Microsoft MVP woont op Texel, maar komt met plezier helemaal naar Doetinchem toe.

“Een event als dit vind ik echt goed. Kennisdeling is zo belangrijk. Het is mooi om te zien dat dit ook buiten de randstad gedaan wordt, waar je events als dit vaker ziet. We praten graag over softwareontwikkeling, maar vergeten soms de kennisontwikkeling. Het is zo belangrijk. Een goede developer zou eigenlijk voor iedere veertig uur dat hij aan het werk is ook een paar uur aan zelfstudie moeten doen.”

Kennissessie over Dev Ops en Azure door Henry Been 1

DevSecOps

Tijdens de talk blijkt Henry zeer behendig de interactie met zijn publiek aan te gaan. Hij geeft uitgebreid uitleg op vragen en laat ruimte over voor discussie. Er is volgens hem geen ‘ultieme waarheid’, waardoor bezoekers vrij staan om de dialoog aan te gaan. Bovendien is hij niet te beroerd om bepaalde tools, low-hanging fruit en diverse hulpmiddelen aan te wijzen. De levendige en zeer technische sessie over DevSecOps geeft inzicht in hoe security toe te passen is in het gehele ontwikkeltraject. Dus niet alleen aan het eind door de ontwikkelde software te testen met bijvoorbeeld een PEN-test, maar ook met het Shift-Left principe uit de test-wereld. Dit om vanaf het start-moment al met security bezig te zijn. Daarbij zette Henry met voorbeelden iedereen aan het denken over waarom dit noodzakelijk is.

Kennissessie over Dev Ops en Azure door Henry Been 2

Azure platform

Hij benoemde tips en trucs om, in sommige gevallen, eenvoudig allerlei stappen in het proces te zetten op basis van Azure DevOps en het Azure platform. Daarbij kwam aan de orde:

  • Hoe om te gaan met source control en credentials voor bijvoorbeeld de database toegang?
  • Waarom dienen de build artifacts op een veilige plek te staan?
  • Welke tools kan ik meenemen in mijn build straat om grip te krijgen op security en eventuele risico’s?

Henry benoemt op welke wijzen je gemakkelijk gangbare misstappen voorkomt en verzoekt het publiek om de nodige zelfreflectie toe te passen. Er wordt gretig meegeschreven en om dia’s verzocht. Wat wel bewijst dat Henry goed gehoord wordt door zijn publiek.

Ben je benieuwd geworden naar de andere kennissessies? Lees dan hier meer over de andere talks en houd de site van Covadis in de gaten voor updates.

We helpen je graag, neem hier contact met ons op!

Anouk Portret