Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Omarm de digitalisering

Geen enkel bedrijf ontkomt aan de digitalisering. In deze tijd moeten we tijdrovende en inefficiënte processen optimaliseren. Waarom? Dat lees je in deze blog van Joris Huurneman.

Iets repareren met behulp van een robot

Geen bedrijf ontkomt er in de huidige tijd aan: digitaliseren. De krapte op de arbeidsmarkt neemt in veel branches - mede door vergrijzing - sterk toe. Dit dwingt ons ertoe om kritisch te kijken hoe we tijdrovende en inefficiënte processen kunnen optimaliseren. Met minder mensen meer werk verzetten. Slimme (maatwerk) softwareoplossingen helpen ons om deze bedrijfsprocessen efficiënter in te richten.

Maar er zijn meer redenen om te kiezen voor digitalisering.

  • Maatwerk software vergroot het werkplezier van medewerkers en draagt bij aan een betere klantbeleving.
  • Geen ergernissen meer over het onnodig, dubbel invoeren van data in verschillende systemen door het realiseren van een koppeling tussen deze systemen.
  • Altijd en overal beschikken over de meest recente informatie door een handige bedrijfs-app te gebruiken.
  • De mogelijkheid om vierentwintig uur per dag producten te bestellen via een klantportaal.

Zomaar een aantal voorbeelden die het leven van jouw medewerkers en van jouw klanten een stukje aangenamer maken.

Kostenbesparing

Maar de belangrijkste redenen om te digitaliseren zijn ongetwijfeld het realiseren van kostenbesparingen en nieuwe marktkansen. Door met minder manuren een klus te klaren, bespaar je op jouw loonkosten. Door de productieplanning te optimaliseren met software, kan er in de maakindustrie bespaard worden op grondstoffen door snijverliezen te minimaliseren. Door de inzet van slimme sensoren wordt er sneller geproduceerd (zie bijvoorbeeld Concremote) of worden productieverstoringen door falende machines proactief voorkomen. De technische mogelijkheden zijn eindeloos en groeien iedere dag.

Software

Digitalisering is geen project met een kop en een staart, maar een doorlopend proces. Bij de snelst groeiende bedrijven van deze tijd speelt digitalisering een hoofdrol bij elke beslissing die zij nemen. Zij maken veelvuldig gebruik van op maat ontwikkelde software om hun ambities te realiseren en de concurrentie een stap voor te blijven.

Mijn advies luidt: zet steeds kleine stappen en ervaar welke voordelen digitalisering jou en je klanten biedt.

Wij helpen graag bij het realiseren van jouw digitale ambities. Omarm de digitalisering!

Directeur Covadis

Joris Huurneman

Joris Huurneman heeft in 2005 samen met Jan Gerritsen Covadis opgericht. Zij vormen de directie van het maatwerk softwarehuis. Door de jaren heen heeft Joris als softwarespecialist een schatkist aan ervaring bij elkaar verzameld. Dit weet hij niet alleen in de praktijk te brengen maar ook in geheel eigen stijl over te brengen op zowel collega’s als opdrachtgevers.

We helpen je graag, neem hier contact met ons op!

Anouk Portret